Skocz do zawartości
Gość

CZIP MASTER&LAMers MASTER lol

Rekomendowane odpowiedzi

jak se pomyśle że taki koles mogł by mi kompa w sklepie składac to ... :x :evil:

dlatego ja sobie sam kompa skladam :D - bo niedaj boze trafie na takiego "experta" w sklepie ze mi dysk wepnie do agp a procek wlozy dogory nozkami ze niewspomne o mozliwym wpnieciu kabla z monitora do usb :wink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ostatnio miałem cos w rodzaju Chip M w domciu.

tylko że byłem tylko ja i musiałem wyjąc jeszcze swoja stara plyte.

cała operacja zajeła mi cos koło godzinki :lol: ale wolałem to robić dokładnie i dobrze. na chama moze miał bym podobne czasy jak oni ale czy komp by wstał to raczej nie wiem :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ostatnio miałem cos w rodzaju Chip M w domciu.

tylko że byłem tylko ja i musiałem wyjąc jeszcze swoja stara plyte.

cała operacja zajeła mi cos koło godzinki :lol: ale wolałem to robić dokładnie i dobrze. na chama moze miał bym podobne czasy jak oni ale czy komp by wstał to raczej nie wiem :twisted:

ja tez robilem "operacje master" ze wszystkiego musialem tylko potem poprawiac to ulozenie wtyczki od diody hdd :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ładnie to się tak nabijać :?: , przecież to były zawody na czas, a nie na jkość.

Czy uważacie, że nie warto spróbować :?:

A co do gości co zapomnieli o np. grafie, to chłopaki stracili głowę z pośpiechu :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek Wos - dyskfalifikacja -  brak RAM-u - komputer nie startował  :lol:  :lol:  :lol:

nie ma sie co smiac tylko podziwiac spryt ;)

chlopak wiedzial ze nie wygra i nic nie dostanie to schowal RAM do kieszeni i juz ma prezent pod choinke :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nigdy się nie śpieszę przy składaniu kompa. Jestem ciekawy ile by mi zajęło składanie, jakbym sie pośpieszył.

Ciekawe czy części maja od razu na biórku, czy muszą ich szukać, bo jeżeli wszystko maja gotowe, to straszne lamy tam pojechały. W pół godziny, to ja składam nie śpiesząc się, 10 min, to rozumiem. Ciekawe, czy tam chodzi tylko o to, żeby komp zadziałał, czy trzeba wszystko poskręcać, bo rozumiem, że mobo ma być w obudowie.

W międzyczasie przeczytałem regulamin. Widzieliście główną nagrodę? - 42' ekran plazmowy - aaaah.

Jeżeli ja bym składał, to najpierw wsadziłbym DVD, FDD i HDD do budy (i przykręcił), potem wsadził ramy i proca z radiatorem to mobo (chyba, że kształt obudowy uniemożliwiałby założenie tego), zamontował mobo, zamontował grafę i od razu kabel do monitora, potem wszystkie kabelki, a na końcu zasilanie. A wy jakbyście składali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, czy tam chodzi tylko o to, żeby komp zadziałał, czy trzeba wszystko poskręcać, bo rozumiem, że mobo ma być w obudowie.

i zalozyc windows... ze sterownikami... stad te czasy :wink:

:lol: :lol: Ale poważnie, to ja jakbym składam, to z nerwów pewnie bym mobo połamał :lol:

Z tego co tam przeczytałem, to winda już była zainstalowana na dyskach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy części maja od razu na biórku, czy muszą ich szukać, bo jeżeli wszystko maja gotowe, to straszne lamy tam pojechały. W pół godziny, to ja składam nie śpiesząc się, 10 min, to rozumiem. Ciekawe, czy tam chodzi tylko o to, żeby komp zadziałał, czy trzeba wszystko poskręcać, bo rozumiem, że mobo ma być w obudowie.

QWA! A chciałm brać udział w tym konkursie :-). Ale z czasem koło 10 minut uznałem że za cienka lama jestem.... A tak byłbym w pierwszej 10.

Zwłaszcza, że jakbym się bawił na konkursie to bym przymocował bebechy byle jak, odpalił i na gorąco przymocował resztę.

A najlwiększa lama to ta, która zle przymocowała... kable sterujące.... Dammit, albo koleś wyrwał te plastikowe kształtki przy złączach, albo popisał się super-siłą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehehe, po co niektorzy tam jada... brak RAM :D brak karty graficznej :D.

Ale final tego bedzie chyba na KomputerExpo ? A ja sie wybieram :D Porobie jakies fotki :>

BTW. Ktore to kable sie profesjonalnie nazywaja "kable sterujace" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO własnie jak tam byłes to pochwal się co i jak nazwisko, czas , jakie wrażenia itd..

Przynam się że wysyłałem ankiete ale niestety nie miałem szczescia w losowaniu :( ...

A z tego co wczensiej czytałem to:

- najpierw wybierasz elementy do swojego kompa tak aby dobrze je dobrac i aby np. sdramow do mobo na drach niebrac itp..

- a potem to składanie chocby na jednej srubce fdd,hdd, cidik itp, mobo na dwóch :D

- i komp miał się uruchomic i działac, .. aby winda ruszyła wiecej ich nie obchodziło..

Prztynjamniej tyle się dowiedziałem jak chciałem tam startowac, ale cóz może za rok :|

Tyle osób odwiedza to forum i napewno ktos jeszcze był i startowal.. niech opisze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi