Skocz do zawartości
HaTeKa

Problem Z Załadowaniem Windowsa Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Ahoj!

Mam taki maly problem. :unsure: Otoz chcialem sobie uruchomic komputer (jak codzien) a tu zonk. Wszystko elegancko wykrywa, ale po chwili zamiast ladowac system wywala mi bluescreena z jakimis bledami! :[ powiem tylko ze w jednej z linijek jest:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Po sprawdzeniu wszystkego stwierdzam, ze dysk jest dobrze podlaczony. Sprawdzalem tez partycje i tu sie natknalem na cos dziwnego. Otoz Dysk nie wykrywa WOGOLE partycji "C" (a mam c, d i e). :mur: dwie pozostale normalnie czyta, ale nie moze znalezc partycji z systemem, wiec nie moze uruchomic windowsa. i tu jest moja prosba: czy wie ktos co sie dzieje?! I jak ten problem usunac? myslalem o skopiowaniu wszystkich plikow z dysku i zrobic total format, ale moze cos sie da zrobic? Juz sam nie wiem... :/ BARDZO PROSZE O JAKAKOLWIEK POMOC W TEJ SPRAWIE!

Napisze jeszcze tylko ze mam dysk sata samsung 80gb, a calego kompa mam od 2 miesiecy (sam skladalem) i do tej pory nic sie z nim nie dzialo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie co ja bym zrobil z takim problemem... Pewnie probowalbym podlaczyc nowy dysk(pozyczony) i zainstalowac system na nim i jak juz sie sys uruchomi to poprobować cosik zaradzić. Jeśli by wykrył wolumin c: to moze jakiś antywir by pomogl. Jeśli to by nie pomogło... to myśle że bym przeniosl co cenne na inne woluminy i sprobowal wgrac na nowo system na tej partycji c:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem kiedys taki problem , zupelnie nie wiedzialem co z tym zrobic ...

jednak dla mnie znalazlo sie rozwiazanie w postaci zainstalowania "ide filter driver" albo "ide miniport driver" , nie pamietam juz ktory z tych a nie moge sprawdzic bo siedze na innym kompie ... te sterowniki znalazlem na stronie via chyba ... pogoogluj za tymi sterownikami , mam nadzieje ze ktorys z nich pomoze ...

jest tez inne wyjscie .. hibernujesz kompa zamiast wylaczac , wtedy blad u mnie nie wystepowal ...

a co do tego zeby wszytsko bylo znowo sprawne , to odpalalem z plytki bootujacej xp konsole i tam chkdsk c: ... i wszytsko bylo ok do nastepnego razu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi