HaTeKa Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ahoj! Mam taki maly problem. :unsure: Otoz chcialem sobie uruchomic komputer (jak codzien) a tu zonk. Wszystko elegancko wykrywa, ale po chwili zamiast ladowac system wywala mi bluescreena z jakimis bledami! :[ powiem tylko ze w jednej z linijek jest: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME Po sprawdzeniu wszystkego stwierdzam, ze dysk jest dobrze podlaczony. Sprawdzalem tez partycje i tu sie natknalem na cos dziwnego. Otoz Dysk nie wykrywa WOGOLE partycji "C" (a mam c, d i e). :mur: dwie pozostale normalnie czyta, ale nie moze znalezc partycji z systemem, wiec nie moze uruchomic windowsa. i tu jest moja prosba: czy wie ktos co sie dzieje?! I jak ten problem usunac? myslalem o skopiowaniu wszystkich plikow z dysku i zrobic total format, ale moze cos sie da zrobic? Juz sam nie wiem... :/ BARDZO PROSZE O JAKAKOLWIEK POMOC W TEJ SPRAWIE! Napisze jeszcze tylko ze mam dysk sata samsung 80gb, a calego kompa mam od 2 miesiecy (sam skladalem) i do tej pory nic sie z nim nie dzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaTeKa Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Hmm.... nikt nie wie co sie moglo stac? nikt na tweaku? dziwne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacyfic Bruce Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zastanawiam sie co ja bym zrobil z takim problemem... Pewnie probowalbym podlaczyc nowy dysk(pozyczony) i zainstalowac system na nim i jak juz sie sys uruchomi to poprobować cosik zaradzić. Jeśli by wykrył wolumin c: to moze jakiś antywir by pomogl. Jeśli to by nie pomogło... to myśle że bym przeniosl co cenne na inne woluminy i sprobowal wgrac na nowo system na tej partycji c:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 tez mialem kiedys taki problem , zupelnie nie wiedzialem co z tym zrobic ... jednak dla mnie znalazlo sie rozwiazanie w postaci zainstalowania "ide filter driver" albo "ide miniport driver" , nie pamietam juz ktory z tych a nie moge sprawdzic bo siedze na innym kompie ... te sterowniki znalazlem na stronie via chyba ... pogoogluj za tymi sterownikami , mam nadzieje ze ktorys z nich pomoze ... jest tez inne wyjscie .. hibernujesz kompa zamiast wylaczac , wtedy blad u mnie nie wystepowal ... a co do tego zeby wszytsko bylo znowo sprawne , to odpalalem z plytki bootujacej xp konsole i tam chkdsk c: ... i wszytsko bylo ok do nastepnego razu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...