Majkel_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Postanowiłem kupić kartę DFI LP Ultra-D. Jaką kartę graficzną tak miedzy 700-1000 zeta byście do tego polecili? Rozważam wstępnie trzy opcje: MSI GeForce 6800 GS lub Sapphire Radeon X800 GTO2 (modowalna) lub HIS X800 GTO IceQ II Turbo? Co wy byście polecili>?? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Majkel_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) GTO2. wgrasz biosa z 16p i konkurencję zostawiasz w tyle :D Edytowane 28 Grudnia 2005 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Postanowiłem kupić kartę DFI LP Ultra-D. Jaką kartę graficzną tak miedzy 700-1000 zeta byście do tego polecili? Rozważam wstępnie trzy opcje: MSI GeForce 6800 GS lub Sapphire Radeon X800 GTO2 (modowalna) lub HIS X800 GTO IceQ II Turbo? Co wy byście polecili>??Ciekawe ciekawe ... ;) Co do grafy to mysle ze 6800 GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 A jak inni uwazaja bo narazie NVidia1:1Ati. :)????? A tak wogole ile kosztują tańsze modele 7800GT, bo coś mi znajomy mówił, że jest jakiś tani model Asusa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 A jak inni uwazaja bo narazie NVidia1:1Ati. :)????? A tak wogole ile kosztują tańsze modele 7800GT, bo coś mi znajomy mówił, że jest jakiś tani model Asusa? wszystko zalezy od ceny. zarowno 7800gt jak i gto2 to udane karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 @Boundrose, a model 6800 GS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) @boundrose, Apropo X800 GTO2 Rozumiem, że mówimy o X800 GTO2 na X850 XT ( czyli odblokawanie potoków i podkręcenie). Sprawa jest taka, że wszystko byłoby ok. Dla porównania weźmy egzemplarz MSI NX6800GS, albo Gigabyta (w miare tani) (i go podkrecmy, a kreci sie bardzo ladnie :) ). Jak poczytałem na necie sporo testów to średnio ten radek jest pare fps lepszy, ale nie w kazdym tescie. Bywaja testy ze GeForce wyprzedza, wiec rywalizacja jest bardzo wyrownana. A do tego obsluga (chyba to sie nazwa) PixelShaders 3 tez jest plusem jak chce sie miec karte jakis czas. Kolejna rzecz to to, że znacznie taniej dostane GeForca. A nastepna to moze za pol roku dokupie drugiego i zrobie SLI :) ( i czy wogole warto bawic sie w SLI?) Czekam na opinie. :) Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Majkel_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 To lepiej poszukaj porównania X850XT PE vs 6800gs, bo takie coś bedziesz miał bo OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) To lepiej poszukaj porównania X850XT PE vs 6800gs, bo takie coś bedziesz miał bo OC...exactly, xt albo xt pe a co do SLI jak i Crossfire mam mieszane uczucia gdyz ta technologia nie zawsze daje przyrost wydajnosci w grach i czesto nie jest on spory. IMO juz lepiej wymieniac karte co roku. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Boundrose Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Ale wiesz, np. gdybym teraz kupił tego 6800gs to za rok za pol ceny wydaje mi sie moglbym dokupic takiego samego. Do tego troche ramu tez bym dokupił i komp jak nowy ;) Czyli ostatecznie Panowie radzicie X800 GTO2 na X850 XT ? Sapphire? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Majkel_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Bierz tego x800 GTO2 jest lepszy od gs chyba ze masz na tyle kasy zeby kupic 7800gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeumistotelezzzz Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Postanowiłem kupić kartę DFI LP Ultra-D. Jaką kartę graficzną tak miedzy 700-1000 zeta byście do tego polecili? Rozważam wstępnie trzy opcje: MSI GeForce 6800 GS lub Sapphire Radeon X800 GTO2 (modowalna) lub HIS X800 GTO IceQ II Turbo? Co wy byście polecili>?? Osobiście polecilbym ci GeForca 6800GS jest to chyba najlepsza karta w takim przedziale cenowym. Sam też chcę kupic sobie ta karte ale nie wiem czy moja plyta się do niej nadaje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Płyta musi mieć pci-e 16x. Chyba wystarczy, ale upewnij się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...