Skocz do zawartości
Majkel_

Karta Graficzna.

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem kupić kartę DFI LP Ultra-D. Jaką kartę graficzną tak miedzy 700-1000 zeta byście do tego polecili? Rozważam wstępnie trzy opcje: MSI GeForce 6800 GS lub Sapphire Radeon X800 GTO2 (modowalna) lub HIS X800 GTO IceQ II Turbo? Co wy byście polecili>??

Edytowane przez Majkel_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem kupić kartę DFI LP Ultra-D. Jaką kartę graficzną tak miedzy 700-1000 zeta byście do tego polecili? Rozważam wstępnie trzy opcje: MSI GeForce 6800 GS lub Sapphire Radeon X800 GTO2 (modowalna) lub HIS X800 GTO IceQ II Turbo? Co wy byście polecili>??

Ciekawe ciekawe ... ;)

Co do grafy to mysle ze 6800 GS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@boundrose, Apropo X800 GTO2

Rozumiem, że mówimy o X800 GTO2 na X850 XT ( czyli odblokawanie potoków i podkręcenie). Sprawa jest taka, że wszystko byłoby ok.

Dla porównania weźmy egzemplarz MSI NX6800GS, albo Gigabyta (w miare tani) (i go podkrecmy, a kreci sie bardzo ladnie :) ).

Jak poczytałem na necie sporo testów to średnio ten radek jest pare fps lepszy, ale nie w kazdym tescie. Bywaja testy ze GeForce wyprzedza, wiec rywalizacja jest bardzo wyrownana. A do tego obsluga (chyba to sie nazwa) PixelShaders 3 tez jest plusem jak chce sie miec karte jakis czas. Kolejna rzecz to to, że znacznie taniej dostane GeForca. A nastepna to moze za pol roku dokupie drugiego i zrobie SLI :) ( i czy wogole warto bawic sie w SLI?)

Czekam na opinie. :)

Edytowane przez Majkel_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lepiej poszukaj porównania X850XT PE vs 6800gs, bo takie coś bedziesz miał bo OC...

exactly, xt albo xt pe

a co do SLI jak i Crossfire mam mieszane uczucia gdyz ta technologia nie zawsze daje przyrost wydajnosci w grach i czesto nie jest on spory. IMO juz lepiej wymieniac karte co roku.

Edytowane przez Boundrose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiesz, np. gdybym teraz kupił tego 6800gs to za rok za pol ceny wydaje mi sie moglbym dokupic takiego samego. Do tego troche ramu tez bym dokupił i komp jak nowy ;)

Czyli ostatecznie Panowie radzicie X800 GTO2 na X850 XT ? Sapphire?

Edytowane przez Majkel_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście polecilbym ci GeForca 6800GS jest to chyba najlepsza karta w takim przedziale cenowym. Sam też chcę kupic sobie ta karte ale nie wiem czy moja plyta się do niej nadaje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi