kabull Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 (...)No i procka chcialem zmienic, ale za cholere nie wiem jak wyciagnac tego co jest teraz... nie ma wajchy, a proba wyciagniecia normalnie nie przynosi sukcesu, nie probowlaem srubokretem, bo boje sie cos zepsuc :/ Wie ktos jak go sciagnac?? A nie jest on czasem przylutowany? Starsze proce były przylutowywane do mobo np. 286(taki miałem :D ) 386(też miałem przylutowany DX40) i wczesne 486 (a to SX25 więc tak może być). Jeśli jednak nie jest przylutowany to tam nic się nie przestawia (nie ma żadnych wajch, ect.) powinien wyjść normalnie, ale może przez lata tak się "zapiekł". Co do zestawów retro to też coś mi zostało, 486DX4 100 (niekompletny, brakuje np.dysq) oraz P200MMX (sprawny, moja siostra go teraz ma). I tak sobie pomyślałem jak czytam ten topic, że za parę lat nasze obecne kompy bedą retro i wtedy też będziemy to wspominać z sentymentem :wink: . Ja teraz pisze na P200MMX. A co powiecie o starych XT? To DopIero bylY maszyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 ty masz ciekawe retro to patrz na moj konfig :lol: Ja pisałem nie o moim głównym kompie tylko o tym niżej (nie chciało się strony przesuwać? ;-) ) PROCESOR + PŁYTA: AMD 386DX-40Mhz zintegrowany na płycie RAM: 20Mb (1x16MB, 4x1 mb) GRAFA: Cirrus Logic 1MB ISA (800/600/16bit/70Hz!) HDD: Niesmiertelny Maxtor 7245AT 243MB OBUDOWA: Jakaś Optimusa NAPĘDY: brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Kain, miałem identyczny :P no prawie, dysq był (jeszcze go mam) WD i RAMu tylko 4mb to był Adax :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 A ja mam z niego wszystko, i nadal działa :-) Co do ramu to w moim początkowo też było tylko 4MB ale udało mi się zdobyć 16 simm (nie działają w nim EDO :-( ) no i mam 20 :D Win98 na nim wstaje, ale chodzi żałośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Retro zestawiki - mruuuu, to jest to co lubie :D. Drugi komp w moim sigu moze juz byc pretendentem do miana retro, w sumie od 5 lat niewiele sie w nim zmienilo... :). Teraz szykuje sobie trzeci komp, tez retro, w sam raz na serwer/workstation: Dual P II 450 (kto wie, moze @600? :)), Asus P2B-DS, wzglednia P2B-D2, 512 MB SDRAM (najlepiej SpecTek; przy P2B-D2 jeszcze ze 32 MB SIMM dla koprocesora I/O), ATI Rage 128 GL (16 MB), dysk 9,1 GB SCSI + 10 GB IDE, muzyczka zbedna, wzglednie da sie jakiegos AWE64. Wizualizacja na - rownie retro lecz wciaz jarym - LG Studioworks 57i (zostanie mi po aktualnym kompie jak sam kupie uzywanego 77i). No i to by bylo na tyle... 8) Aaa, dzie lezie ;). Zapomnialem... Mam przeciez jeszcze kompletny dzialajacy zestaw Commodore 128, z kolorowym monitorem, dwoma flopami, drukarka a nawet myszka i kultowym joystick'iem Skorpion :lol: - to jest dopiero retro hyhyhy :mrgreen: Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 ty masz ciekawe retro to patrz na moj konfig :lol: Ja pisałem nie o moim głównym kompie tylko o tym niżej (nie chciało się strony przesuwać? ;-) ) PROCESOR + PŁYTA: AMD 386DX-40Mhz zintegrowany na płycie RAM: 20Mb (1x16MB, 4x1 mb) GRAFA: Cirrus Logic 1MB ISA (800/600/16bit/70Hz!) HDD: Niesmiertelny Maxtor 7245AT 243MB OBUDOWA: Jakaś Optimusa NAPĘDY: brak heheh fakt... no to masz racje :) BTW mamy chyba takie same plyty czy zmieniales bios ?? czy masz mozliwosc zmiany napiecia w BIOSIE ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Płyty mamy chyba takie same (czyli niezbyt dobre), a co do napięcia to nie :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Jak chcesz to się dowiem, czy qmpel ma jeszcze swoje voodoo I i s3 virge. Ciekaw jestem tylko ile krzyknie... Po nowym roku dam znać, bede się z nim widział na imprezce... No i ewentualnie na przesyłce zaoszczędzisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Dzisiaj mam wielki dzien. Kupuje Druga obudowe XT :D . Wreszcie wciele w zycie moj plan :twisted: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Kolo chciałby dostać 50 zł. Ze swojej strony mogę dorzucić procesor 80486 SX 25Mhz i 4 Mb ramu w ktrótkich siamch :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...