Gość _oC_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Witam, to jest pierwszy napisany przeze mnie temat no i co za tym idzie post więc witam serdecznie wszystkich miłych i pogodnie nastawionych do życia ludzi, którzy chcą pomóc ;). Chciałem również prosić o wyrozumiałość dla mnie ;) Zdaje sobie sprawę, że to największe forum komputerowe w PL no i przeczytałem regulamin, ale sami najlepiej wiecie jak to jest...i, że róznie bywa. Otóż sprawa ma się tak: Zastanwiam się na Sempronem 2800+ OEM i płytą główną (z tym mam największy problem bo jest ich aż 3) Gigabyte K8NS (tylko jak to jest z tymi seriami?), Epox 8KDA3I, no i DFi, pomóżcie w dobrze ;) Z góry przepraszam, jeżeli takowy temat już się pojawił (szukałem i nie odnalazlem bo zapewne słabo szukałem) ;) Edytowane 28 Grudnia 2005 przez _oC_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 plyty sie roznia cenami a zwlaszcza dfi odstaje i ogolnie juz zadko gdzie ja maja;) kup semprona 2600+ albo 2800+ i k8ns albo dfi infinity. infinity nf4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ja proponuje ci coś takiego: Sempron 3000 Venice i DFI Infinity nF4. Jest to trochę droższe, ale lepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okson Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 A ja proponuje semprona 3000 socket 754 i płyte gigabyte GA-K8NE-razem w znaku to około 650zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Właśnie jak jest z podkręcaniem na tych płytach głównych, która wg Was jest najlepsza? Dodam, że ja muszę mieć coś z AGP ponieważ taką mam kartę grafiki, więc tylko NF3 ;) (ew. te ULi, ale jakoś nie mam do tego zaufania). Najlepsza płyta na NF3 to chyba ten Gigabyte K8NS i ten Epox 8KDA3I(ponoć ma problemy z dźwiękiem), ale słyszałem, że te nowe wersje K8NS co są w sklepach to padaki po maxie co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Właśnie jak jest z podkręcaniem na tych płytach głównych, która wg Was jest najlepsza? Dodam, że ja muszę mieć coś z AGP ponieważ taką mam kartę grafiki, więc tylko NF3 ;) (ew. te ULi, ale jakoś nie mam do tego zaufania). Najlepsza płyta na NF3 to chyba ten Gigabyte K8NS i ten Epox 8KDA3I(ponoć ma problemy z dźwiękiem), ale słyszałem, że te nowe wersje K8NS co są w sklepach to padaki po maxie co o tym sądzicie? K8NS teraz to lipa jest, bo rev 2.0 wiec słabe o/c...lepiej EPoXa, a najlepiej DFI Infinity :) wszystko jest w podobnych cenach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Jak wyżej pisałem - DFi iNFiNiTY odpada z uwagi na prak złącza AGP x8, a na LanParty mnie nie stać, a poza tym nie ma jej już za bardzo gdzie kupić. Czyli mówicie, że lepiej tego epoxa ? Ma ktoś jakieś testy płyt głównych pod socket 754 na AGPx8? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez _oC_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) w PCPROJEKT drogo ten procek jeszcze OEM, sprawdz wlodipola Edytowane 28 Grudnia 2005 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Nie rób off-topicu temat i moje pytania są zwięzłe, nie pytam o procesor w tej chwili, czy ktoś ma jeszcze jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...