ISeeYou Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam. Od jakiegos czasu walcze zeby moc w kazdej chwili podlaczyc laptopa do kompa kabelkiem, jednoczesnie miec mozliwosc podlaczenia samego laptopa do netu bez zmian ustawien. Kozystam z kart sieciowych w plycie (nforce, i marvel) niestety laptopa moge podlaczyc do drugiego gniazda tylko po odlaczeniu netu, inaczej komputery niewidza sie... wszystkie inne opcje dzialaja bez zadnego problemu (czyli laptop - net, laptok - desktop, desktop - net). :blink: Chce miec swobodny dostep do internetu na laptopie, nieodlaczajac za kazdym razem kabla :angry: Czy ktos moze wie w jaki sposob mozna rozwiazac ten problem? :huh: Ps. laptop dziala pod XP Home, kap pod XP Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 nie za bardzo jaze o co chodzi ale luknij tutaj Połączenia sieciowe zaawansowane zakładka zaawansowane ustawienia zaawansowane to masz kolejnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) To moze inaczej. Chce podlaczyc laptopa do stacjornarnego kompa. Miec dostep na laptopie do netu, i zawartoscia foldera "Udostepniane" na stacjonarnym kapie. i w zaden sposob niemoge tego ustawic. :-| Na raz moge podlaczyc tylko dwa kompy ze soba... (kiedy jest podlaczony net do stacjonarnego, niemoge podlaczyc laptopa - komputery niewidza sie wtedy :mur: ) Czy tak jest jasniej? :rolleyes: Edytowane 28 Grudnia 2005 przez okruch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jeszcze raz jaki net jaki protokol ? modem? router? nic nie napisales wiec nie oczekuj pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Internet koncowka RJ-45, aster, (od kiedy jest jaka kolwiek roznica, co to jest? skoro ma przechodzic przez stacjonarny). Zreszta polaczenie mostkowowe dla laptopa dziala bez problemu, jednaj w zaden sposob niemoge wtedy "grzebac" w desktopie (niewidzi Dokumentow Udostepnionych) .... :huh: Czy jeszcze jakies informacje sa potrzebne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 witam widze lolku ze sie mocno wymodrzasz :P ok jest roznica i to duza a ja nie jestem zaklinaczem wezy i w ciemno nie wiem jakie kto ma lacze dalej uparcie piszesz i nie wiesz o czym bedziesz chyba sam sobie dac rade polecam Google i pomoc windowsa Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Skoro Ciapku niepotrafisz pomoc, po co wogole sie odzywasz? :blink: A jesli masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to niestety nie moja broszka... bo wydaje mi sie ze wyraznie napisalem ze wszystko dziala, poza mozliwoscia jednoczesnego kozystania z netu na laptopie, i zagladania do dokumentow udostepnionych na stacjonarnym... Wiec jeszcze raz sie zapytan "co do mojego problemu, ma polaczenie internetowe"? Ps. na googlach nic takiego nieznalazlem, a skoto problemu ktore ty masz potrafisz rozwiazac "pomoca windowsa" to zostaje mi napisac Zdolniacha z ciebie :lol2: Edytowane 29 Grudnia 2005 przez okruch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Macie jakies problemy panowie ? 1. Czy maski te same i czy adresy IP z tej samej puli ? 2. Czy grupy robocze te same? 3. Czy konto gościa włączone na obu sprzętach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) maski te same, IP (koncowka 4, i 6)... Grupa robocza ta sama "home"... konta goscia wlaczone na obu... i wlasnie w tym problem, ze wszystko powinno pieknie smigac, ale: Desktop -> Internet = OK Laptop -> Desktop = OK Laptop -> Desktop -> Internet = OK ---> (ale kiedy mam w ten sposob polaczonego laptopa, niemam dostepu do Dokumentow udostepnianych) A kiedy odlacze WOGOLE internet wtedy Dokumenty Udostepniane widac na laptopie... :huh: Czy Zagmatwalem to? bo juz brak mi pomyslow jak to opisac :mur: a moze poprostu nie jest to mozliwe, i cos sobie ubzduralem? :huh: Ehhh.... Pozdrawiam. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez okruch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) A komputery pingują się nawzajem jak net jest włączony ? Edytowane 29 Grudnia 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ale namotaliscie na stcjonarnym uruchamiasz konfigurator i wybierasz opcje zeby udostepnial net i pliki. Automatycznie drugi interfejs ustawia sie na 192.168.0.1 na laptopie tez konfigrator i wlaczazsz udostepnianie plikow. Pozniej tylko reczna zmiana ip na 192.168.0.2 i brama na 192.168.0.1 i koniec. Wzystko sie widzi i net chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 pinguje... luki_pc dziekuje za pomoc, sprawdze to juz jutro... tylko jeszcze praca... (Mam nadzieje ze zadziala) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 okruch bys sie odezwal na PM skoro pisze do ciebie juz 4 wiadomosc a ty ignorujesz (jest cos takiego jak Ostatnio aktywny wiec wiem ze odbierasz je). nie wiem, nie chcesz dac tego drivera to napisz i tyle. i sorry ze pisze tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 I nic... kompy niedzialaja tak jak mialy, chyba zostaje sprawic sobie roter, albo acces point:( ehhh Ps. rip mam nadzieje ze juz wszystko dziala, i po co tyle nerwow. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...