pho Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Niewiem co kupic czy selekta Manchestera od Pitera czy Opterona!? Zalezy mi na dobrym O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mam podobny dylemat. Select od PITera to wydatek rzędu 800zl, ale to już select i 2700 wyciagnie :), a z kolei Opteron 144 to wydatek rzędu 700zl, ale nie wiesz jak sie zakreci. Jednakze z tego co czytalem o Opteronach, to tyle, że ogolnie wszystkie sie kreca. Moze nie osiagniesz 3k, ale z 2500 to kazdym powinienes wyciagnac. Poczekajmy na opinie fachowcow, bo tez jestem ciekawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) I opteron ma tez jedna ceche ktora bardzo mi przemawia a mianowicie ze jak go wykrecisz do 2600Mhz to masz procka tak samo wydajnego jak Athlon FX za ponad 3k poczekam na opinie znawcow tematu Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ja by kupił Opertona 144. Serie, które są obenice dosyć dobrze się kręcą. Każdy powinien osiągnąć ok. 2.6GHz, czyli taktowanie FX-55. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 @Maciag Taki lekki offtopic. Kupujesz samego procka, czy caly zestaw. Jeśli zestaw to co do tego dorzucasz? A co do Procków to też bliżej mi do Opterona. Chyba, że kasy mi zabraknie, jak zaczne kalkulować to będzie Sempron :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Zestaw a w nim:Procek to blisko mi do opterona,mobo DFI LanParty UT NF4 Ultra-D,pamiatki PDP Patriot DDR 400 Cl 2,5(2x512)lub jakies geil(czekam na sugestie),grafa GF6800GS MSI,zasilka Tagana 420w-PFC,dysk Seagate 80Gb Barracuda 7200.9(+moj stary bedzie 140GB),chlodzonko AC Freezer 64Pro,napedy,buda,monitor ze starego kompa.Mam nadzieje ze kasy mi starczy na cos takiego pod koniec stycznia lub na poczatku lutego! Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zestaw a w nim:Procek to blisko mi do opterona,mobo DFI LanParty UT NF4 Ultra-D,pamiatki PDP Patriot DDR 400 Cl 2,5(2x512)lub jakies geil(czekam na sugestie),grafa GF6800GS MSI,zasilka Tagana 420w-PFC,dysk Seagate 80Gb Barracuda 7200.9(+moj stary bedzie 140GB),chlodzonko AC Freezer 64Pro,napedy,buda,monitor ze starego kompa.Mam nadzieje ze kasy mi starczy na cos takiego pod koniec stycznia lub na poczatku lutego! Nie popełniej błędu i nie bierz Seagate!!! Weś Samsunga, jest o wiele lepszy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Z tego co widzę składamy podobny zestaw :) Tylko ja jeszcze rozkminiam czy zamiast GF6800GS nie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> X800 GTO2. A ty czemu zdecydowałeś się ostatecznie na GF? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Majkel_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Nie popełniej błędu i nie bierz Seagate!!! Weś Samsunga, jest o wiele lepszy!!! Ja natomiast uwazam ze ten seagate bedzie lepszy od samsunga przedewszystkim ze wzgledu na talerz o gestosci zapisu 160GB i dzieki temu lepszej wydajnosci od samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Dobra a moze cos WD!?Zdecydowalem sie na GF6800Gs poniewaz ma troche wiecej nowych technologi np.PS3 z ktorych niedlugo wiekszosc gier bedzie korzystac,SLI.Ale Radek tez jest bardzo dobrym wyborem @Majkel najwazniejsze zebys niezalowa wydanej $$ na swoj sprzet! Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ja uważam ze technologie w GF to zbedny wydatek. SM 3.0 jest obcecnie nie wykorzystywany w pełni. zanim wejdzie do codziennego użytku to te karty bedą juz za słabe żeby odpalić full detale. ta technologia była po prostu świetnym chwytem marketingowym zastosowanym przez nVidie. to coś tak jak z athlonem 64 bit :P ja bym brał gto2 b masz 16 potoków przez co wydajnośc jest wyższa. do do tematu - handluje opteronami i wiem że różnie z nimi bywa ale ostatnimi czasy trafiały się same rodzynki. 700 zł to nie duzo ale jezeli chcecie kupić to radzę sie szybko decydować. tuż po sylwku ibiz jedzie po te proce a musi mieć juz zamówienia zeby wiedział ile ich przywieść. jezeli ktos zainteresowany to walić do mnie albo do ibiza na GG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...