Skocz do zawartości
BremkinsCorp.

Sapphire X800gto Dodatkowe Zasilanie!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

doszla do mnie karta graficzna X800GTO Sapphire.

Jak sie okazalo - ma dodatkowe zasilanie, ktore trzeba do niej podpiac... teraz : z instrukcji nie wynika nic jak ten 4pinowy konnektor ma byc podpiety... jak wiadomo na obudowie takiego 4pinowego zasilania jest taki paseczek, ktorey wskazuje na to, ze ma byc zawsze dolem...

no, ale grafika jest na odwrot wlozona do budy *(gora do dolu), no i pokapowac sie nie idzie jak to ma isc...

Moglibyscie mi pomoc? nie chce jej przypadkowo spalic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe karty zgodne ze standardem PCIE powinny mieć już ten nowy wtyk (jescze takiej na oczy nie widziałem:) Te starsze miały albo zwykłego molexa (ASUS 6800LE) albo wtyczkę od stacji dyskietek. Ta wtyczke tez powinna pasować tylko w jedną strone (ma wycięcie w gnieździe gdzie powinien wchodzić zaczep). Sprawdz organoleptycznie (czytaj spróbuj wsadzić na oba sposoby) to się okaże że da się luźno tylko w jeden.

Pozdrawiam!

Edytowane przez ajsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marudzisz :) ja mam karte jak w podpisie (taa szafirka x800gto ;) ) i nie olalem dodatkowe zasilanie. Zastanow sie,po co ci to?

Ale przezto pozbawiasz sie mozliwosci lepszego podkrecania sprawdz ile ci pojdzie bez dodatkowego zasilania a ile jesli podłaczysz jo. Edytowane przez torque8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz mi powiedz po co ją krecic? Na chwile obecna tylko do benchowania -.- z jego sprzetem waskim gardłem dla tejh karty jest teraz procek. Po cholere ma ja krecić. Oczywiście to nie likwiduje jego problemu, jednak odsuwa go w czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi