qwaczorek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Czesc :) Mam nastepujący zestaw: -Pentium 4 3Ghz -Plyte: MSI 865PE-neo2-PE -Modecom'a 300gt -512mb ram (2x256mb) [dojdzie w nastepnym tygodniu kolejne 512mb w jednej kosci] Teraz moje pytanie: czy da sie podkrecic procka na takim zestawie, nie piszcie sprzedaj to/kup tamto bo to narazie nie mozliwe :) Wiec czy daloby sie cos zrobic? Pozdro :) p.s. maly ot mam 2x256mb [ramu oczywiscie] w dualu czy dodatkowe 512mb w jednej kosci daloby sie wmontowac i czy by chodzilo normalnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio84 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Z pamięciami różnie bywa, ale powinno być ok. Jeśli myślisz o dual'u to zmień te 2x256 na jedną 512 albo dokup 2x256. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwaczorek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 No wlasnie o to chodzi ze jest jedna mozliwosc 2x256mb + 512mb i nic nie moge zmienic :) Jak z tym prockiem da sie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 nie piszcie sprzedaj to/kup tamto bo to narazie nie mozliwe Jeśli myślisz o dual'u to zmień te 2x256 na jedną 512 albo dokup 2x256.czytaj! podobno MSI spokojnie można ładnie podkrecić jakiej firmy jest RAM pozatym zasiłka jest troche mało ale chyba ci wystarczy napisz jaką masz grafike bo jak masz np. 7800 to musisz zasilacz zmienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwaczorek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Grafa to asus 6800le @ 16/6 370/875mhz Ram to kingstony 400mhz nie krecone Proc to p4 3e ghz 800mhz 1mb cache Jak narazie nigdy nie mialem zadnego problemu ze sprzetam a mam go okolo 0,5roku. Prosze o pomoc co i jak zrobic zeby podkrecic, najlepszy by byl jakis tutek :) Pozdro :) Prosze ! Pomoze mi ktos, wyjasnilby by mi ktos jak to podkrecic w biosie bo zupelnie nie wiem co i jak i w koncu czy te pamieci beda wspolgraly (wszystkie kingstony 400mhz)? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez qwaczorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwaczorek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Oki w samotnosci znalazlem sam rozwiazanie przewerowalem plyte od plyty glownej i intrukcje i co sie okazalo byl tam ciekawy prog "corecenter" wygodny do podkrecania :) Ktos wie jak nastawic tam zeby ta predkosc ktora sie ustawi byla predkoscia stala ? tzn przy wlaczeniu kompa zeby sama sie ustawiala ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...