Skocz do zawartości
Zeumistotelezzzz

Podkręcanie Athlona 2000 Program

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ściągnąłem program ze strony http://niemiec.piwko.pl/ o nazwie uamd próbowałem już chyba wszystkiego aby podkręcic procka ale bez skutku. Czy ktoś może miał ten program i wie jak podkręcic na nim procka <_<

Edytowane przez Zeumistotelezzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj programem o nazwie CPUFSB ja krece nim mojego celerona 2400mhz do 3600mhz

Wybierasz tylko producenta i model płyty a jesli nie ma na liscie twojej płyty to znajdz typ PLL, program ma w sobie język polski wiec sobie poradzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj programem o nazwie CPUFSB ja krece nim mojego celerona 2400mhz do 3600mhz

Wybierasz tylko producenta i model płyty a jesli nie ma na liscie twojej płyty to znajdz typ PLL, program ma w sobie język polski wiec sobie poradzisz.

możesz mi dać link do tego programu bo ja przeszukałem wszystkie strony i na każdej jest błąd i nie mozna ściągnąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewarto kręcić programem ... jak Domik napisał biosem ...

Chciałem podkręcić programem bo w biosie nie szło :( ale w końcu mi się udało! Czy ktos wie o ile można podkrecic Athlona 2000+ Thoroughbred-B i jaka powinna być temperatura po podkręceniu bo cos czuje że będe musiał skąpinować jakies lepsze chłodzenie (bez podkręcanie mam ok 54 stopnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem dobze sie kreci programem CPUFSB, jak za mocno podkrecisz to sie komputer zresetuje lub zawiesi. Potem jak od nowa uruchomisz komputer to krecisz dalej, praktycznie nie ma mozliwosci zepsucia niczego, hyba ze twój PLL Nie ma opcji dokładnego strojenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...