Skocz do zawartości
Krzysiek1971

Prośba O Interpretację Jednego Z Postów Z Działu Faq

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, otóż mam problem z uruchomieniem systemu na moim kompie. Czytałem post: "problem ze startem lub pracą WinXP - zapobieganie i leczenie" i jest w nim mowa między innymi o pliku Ntldr.exe, który powinien się znajdować, cytuję: "główna partycja dysku systemowego (dysku oznaczonego jako aktywny). Plik może być nadpisany wersją oryginalną." Okazało się że u mnie takiego pliku nie ma. Odpaliłem Google i znalazłem to: Klik

Proszę o informację (słabo znam j. angielski) czy to co znalazłem w necie jest informacją, że ten plik to trojan czy trojan atakuje właśnie ten plik. Dodam, że na 2 kompach które posiadam pliku Ntldr.exe nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w temacie, otóż mam problem z uruchomieniem systemu na moim kompie. Czytałem post: "problem ze startem lub pracą WinXP - zapobieganie i leczenie" i jest w nim mowa między innymi o pliku Ntldr.exe, który powinien się znajdować, cytuję: "główna partycja dysku systemowego (dysku oznaczonego jako aktywny). Plik może być nadpisany wersją oryginalną." Okazało się że u mnie takiego pliku nie ma. Odpaliłem Google i znalazłem to: Klik

Proszę o informację (słabo znam j. angielski) czy to co znalazłem w necie jest informacją, że ten plik to trojan czy trojan atakuje właśnie ten plik. Dodam, że na 2 kompach które posiadam pliku Ntldr.exe nie znalazłem.

Witam!

Nie czytalem tego o ratowaniu windy ale jedno wiem ten plik ntldr to nie powinien miec zadnego rozszezenia.

Jak ma to jest wlasnie jakis trojan albo inne badziewie a ten link to tylko spis plikow ktorych nie powinines znalesc na swoim dysku.

A sam plik ntldr - znaczy NT Loader to jest proces inicjujacy menu Windowsa o ile takowe jest oraz uruchamianie samego windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tamtej stronce jest informacja że ntldr.exe to trojan. normalny plik, tak jak napisał kolega wyrzej, nie powinien mieć żadnego rozszerzenia. plik ten jest plikiem ukrytym na partycji systemowej, odsłoń sobie wszystkie pliki ukryte i powinieneś go zobaczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi