aceraspire Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Chciałbym zmienić adres mac karty w laptopie. Jak to zrobić proszę o jakąś fajną instrukcję. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Chciałbym zmienić adres mac karty w laptopie. Jak to zrobić proszę o jakąś fajną instrukcję. Z góry dziękuję. Ale ktorej karty? WiFi, ethernet? Wbudowana sieciowka "kablowa" to chyba powinno byc z poziomu biosu dostepne. Najlepiej bedzie sprawdzic na google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Chciałbym zmienić adres mac karty w laptopie. Jak to zrobić proszę o jakąś fajną instrukcję. Z góry dziękuję. a moze choc bys system operacyjny podal ... bo bez tego bedzie ciezko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Windows XP Home Edition i karta Ethernet a przy okazji możecie też powiedzieć jak to sie w bezprzewodowej robi ?? Bo później do wi-fi jak będę robił to już będę wiedział. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez aceraspire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 We wlasciwosciach karty wybierasz zaawansowane i recznie mozna zmienic adres mac'a (network adress). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Albo ja jestem jakiś inny albo niewiem o co chodzi ;) MACADRESS jest stały i nie można zmienić. Producenci kart sieciowych nadają jeden adres i aby go zmienić należy wymienić kartę sieciową :). Jeżeli nie to naprowadźcie mnie na dobrą drogę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mac'ka można jedynie zmienić odpowiednim programem ale tylko pod Windows XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ale głupoty gadacie , jakim programem??? w windzie xp robi się to jedną ręką... najpierw wybieracie właściwości karty sieciowej. potem trzeba pyknąć na "konfiguruj", potem zakładka zaawansowane, w "network address" zmieniamy "nieobecna" na "wartość" i tu wpisujemy swój nowy adres MAC. i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Dobra zmienicie i co dalej. Przecież może być konflikt mc adressów bo przecież strzelanie nie wiąże się z niczym. Wiadomo przecież że jak jest konflikt to mają problemy dwaj użytkownicy o tym samym mac'u. Przecież IP jest przydzielane na podstawie Mac'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Bo jak zmieniasz mac'a to na taki adres jakiego nikt nie ma lub nie jest uzywany. Ja np. recznie musze podawac mac'a (w swojej sieci do mojego IP mam przypisany adres ze starej sieciowki bo z nowym nie potrafia jej skonfigurowac :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mac'ka można jedynie zmienić odpowiednim programem ale tylko pod Windows XP.Nie tylko pod Windows'em. Mac'a można bez większych problemów również zmienić pod linuxem. Wystarczy tylko wydać odpowienie polocenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Nie tylko pod Windows'em. Mac'a można bez większych problemów również zmienić pod linuxem. Wystarczy tylko wydać odpowienie polocenia. Zgadzam się, mnie w wypowiedzi chodziło o "rodzinę" Windows'ów że tylko do XP jest programik :) Edytowane 29 Grudnia 2005 przez miramax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 pod winde polecam macmakeup, malutki, pozwala zachowac liste mac'ow dzieki czemu nie musimy recznie wpisywac/kopiowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...