BLANTMEN Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Szukałem ale nie znalazłem, ale jeśli było to proszę o link :) Problem jest taki - mam płytę główną Abit'a ze zintegrowaną kartą dźwiękową 5.1. Podłączyłem do niej góśniki 5.1 i normalnie grają mi tylko lewy przód i prawy przód (czasami sub coś pierdnie, ale wydaje mi się że bas leci przez prawy przedni :? ) i reszta cisza. Jak odpalałem jakiś film to tak samo, lewy przód, prawy przód i sub (najprawdopodobniej). Gdy zapuściłem test odezwał się głośnik lewy przód, prawy przód, sub i centralny. Może mi ktoś powiedzieć czemu wogóle tyłu nie słychać ? Instrukcję przewertowałem i nic ciekawego na ten temat nie było. Nawet nowe sterowniki do karty ściągnąłem i nic :? Może coś źle podłączyłem ? Kierowałem się kolorami na kablach więc powinno być dobrze. Co w akiej sytuacji robić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zamien czarny z pomaranczowym z tego co pamietam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Zamieniłem i nic to nie dało :? Co lepsze - zostawiłem tylko 1 kabel zapięty (zielony) i głośniki dalej grały :? WTF ? Sorry ... Centralny też nie gra. Grają mi w 2.1 zamiast 5.1 :? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Rozumiem ze masz wszystko slicznie poustawiane w sterach i windach :> Oraz ze winamp np tez ma slicznie poprzestawiane ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Problemw tym gdzie to pustawiać ? :? W opcjach sterownika do dźwiękowej mam tylko do ustawienia gdzie zapięty jest sub i głośnik centralny :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zależy jak masz suba zrobionego. Dla przykładu w X530 musiałem solidnie dokręcić kabel od prawego przedniego (D-SUB, on przesyła sygnał z kompa). Zainstalować nowe stery do Nforce'a z NVMixerem + podpiąć tak : Pomarańczowy do 1szego od lewej w 1 rzędzie. Czarny do różowego? w 1 rzędzie. Zielony do zielonego w 1 rzędzie. + W NVmixerze uruchomić kreatora głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Głośniki to były Tracery jakieś - wziąłem sobie z pokoju od rodziców :P Ale dobrze że opisałeś jak zrobiłeś z Logitechami bo mam zamiar sobie takie sprawić w nowym roku. Narazie tyle informacji mi wystarczy. Jak wezme znowu te głośniki na pokój i posprawdzam jeszcze raz to napiszę jak to wygląda. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...