msn Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) W ofercie x4pro niebawem pojawi się nowy blok. Sądząc po wyglądzie będzie on na pewno wydajniejszy od PowerX'a. Z tego co wyczytałem będą dwie wersje - dwu i trzy kroćcowa, więc szykuję się nam zapewne nowy król wydajności w kategorii rodzimych produkcji. Ciekawe tylko jak z ceną - oby x4pro nie przesadził... Edytowane 22 Października 2006 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Konstrukcja wewnątrz nieco przypomina starego Spidera Extreme, który jednak miał mniej pinów. Nie wiem jest to takie wydajne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 oklepana budowa... chyba tną koszty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ale te gwinty... gdyby byly 1/4" to by ladniej wygladaly te zlaczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 znasz dokladne wymiary, grubosc dna, miales go na testach ze wiesz ze bedzie wydajniejszy od reszty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 tak czy siak powerx nadal jest mocno wirtualnym blokiem... Ten będzie dostepny od ręki... Jednak jakoś porywająco to on nie wygląda. Konstrukcja oklepana i do tego powerx jakiś taki ładniejszy... Wolałem x2p i x2p - wydajne i do tego bardzo ładne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ja to juz gdzies widziałem .... hmmm ... ale rzeczywiscie oklepana konstrukcja. Na zdjęciach wygląda ładnie to przyznam, ciekawe jakie zapinki do teg zrobią, bo ten top to ma jakis dziwny rozstaw otworów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 tak czy siak powerx nadal jest mocno wirtualnym blokiem... Ten będzie dostepny od ręki... Jednak jakoś porywająco to on nie wygląda. Konstrukcja oklepana i do tego powerx jakiś taki ładniejszy... Wolałem x2p i x2p - wydajne i do tego bardzo ładne.... wirtualny ? :mur: a co mam w sigu ? Ja to juz gdzies widziałem .... hmmm ... ale rzeczywiscie oklepana konstrukcja. Na zdjęciach wygląda ładnie to przyznam, ciekawe jakie zapinki do teg zrobią, bo ten top to ma jakis dziwny rozstaw otworów. pewnie w x3m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) no sorry ale ile tego sprzedało sie? blok fajny ale jak z dostepnoscią? Będzie tego szło kilka dzyszek co miesiąc to można powiedzieć,że bloczek jest dostępny... Edytowane 28 Grudnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mate mi mówił, ze finy robi właśnie Pit więc wiadomo o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mate mi mówił, ze finy robi właśnie Pit więc wiadomo o co chodzi. ty to powiedziales, ja siedzialem cicho :P 99tomcat - bloki sa, jak ktos chce to sobie kupi, mam sie rzucac jak kyniek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) dobrze czytam? spody do tego bloku będzie robił Pit ? czyli coś w stylu wersji powerx z mcs....jak to prawda to dziwnie sie w tym biznesie robi... co do dostepnosci to sorry po prostu niedawno odzywał sie ktoś do mnie,ze niby są a nie ma i czy brać od misia... Teraz widze twój sig... Acha mam takie pytanie- po 1 czy wydajnosc bedzie powerx ? mniejsza większa? Po 2 czy Pit nadakl bedzie sprzedawał swoje bloki czy staje sie tylko dostawcą dla mcs i nie będzie bratobójczej konkurencji? acha i plis nie klonuj kynia bo tego to już nie zniose :wink: Edytowane 28 Grudnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 moze pozostawimy to bez komentarza :) co on bedzie robil to jego sprawa... a ten lol o ktorym piszesz, odzywal sie do mnie jak nie wiem do kogo, ja nie jestem jego kolega z przedszkola zeby mogl tak pisac (nie zebym sie wywyzszal, ale jakies zachowania obowiazuja) a stwierdzil ze nie ma blokow bo nie mam dla niego kroccy nk12... nc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 99tomcat jeżeli mowimy o oklepanych konstrukcjach to radze otworzyć oczy wokół siebie.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) a czy jak gdzieś twierdze,że cube, prisony i bloki Gaza to coś specjalnie orginalnego? Po prostu do tej pory mcs pokazywał bardzo orginalne bloki i spodziewałem sie kolejnego wyrobu z tej serii... nie twierdze,zę bloczek jst brzydki, ale czuje lekki niedosyt i tyle... Wizualnie taki x3m czy x2p są ładniejsze moim subiektywnym zdaniem.... Edytowane 28 Grudnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 oklepana budowa... chyba tną koszty :wink: Koszty moze i tna, ale ja i tak obstawiam ~200zl na starcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zabardzo prostokątny, zabardzo X3m'owy... mogli to troszke inaczej "powycinać" -> troche węższy spód na wzór powerka i troszke "udziwniona" pleksa :) Pomysłów napewno co do jej kształtu jest wiele... Prawde mówiąc wydajności to niezmieni, ale mi osobiście takie pozytywne "udziwnienie" dało by duzo lepsze wrażenia wizualne :) No i mcs musi zacząc coś dalej robić, bo ostanio tweakowi producenci przejmują rynek :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) i tak pewnie bloki będą szły głównie na zachód, więć nasz rynek to sie liczy najwyzej jako poligon doświadczalny :wink: Edytowane 28 Grudnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 w sumie nic nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 zapinka pewnie jak w x2p bedzie, bo widać do tego przygotowanie ;) wydaje mi sie że ma więcej pnów niż PX i pokaże pazurki z mocnymi pompkami :D no ale t oteż zalezy od innych czynników:P gruboś wys finów dno i takie tam : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ma tyle samo, policz sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) no to lipton taki PX w pewnie wyższej cenie i inny dystrybutor? :blink: Edytowane 28 Grudnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 to nie moje bloki wiec nie wiem, pozatym wydajnosc jest w 99% inna niz px, zobacz ze finy sa inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 W 99% jest inna o 0,001-2 c/w :mrgreen: Chyba, że 3 krócce dają jakiś pozytywny power poza komplikacją układu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Poczekamy zobaczymy. Jak będe miał stałą robotę to wycyganie jednego bloczka od Mate'a na teścik. Misiek15go też obiecał dosłać, a przy okazji przetestuje się ślimaczka od termita o ile dorobi mu uchwyty pod socket A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam. Te bloki to taka "faza przejściowa" zostało mi troche topów, adapterów i miedzi po X3M, Wiec wyszło to co wyszło. Sam mam niedosyt bo na tapecie mam fajniejsze projekty, ale niestety koszty byłby większe a tym samym cena. Cena tego bloku nie bedzie wygórowana i nie będzie odbeigała od ceny PX czy X2P. Ale jescze nie jest ustalona. Bloki pojechały do Fierro na testy, zeby wybrać optymalną konstrukcje (mamy prototypy z cieńszym i grubszym dnem) Jak bedziemy wiedzieć co i jak to wchodzi do Pita na maszynę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 No jednak dobrze myślałem, że top z x3m przełożony po prostu :) No dobrze, że Mate może sobie pozwolić na takie testy i optmalne wybranie spodu ;) Dawaj znać co i jak lepiej sie spisało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 mozę te wyeksploataowane bloki testowe pojawią sie w promocji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Pojawią sie pewnie na Allegro jako BETA ver. Generalnie wybierzemy optymalną konstrukcję a dodatkow bedą testy czy i o ile wersja 3 króćcowa bedzie lepsza/gorsza od 2 króćcowej albo odrotnie, żeby była jasność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 beta ver od 1zł na allegro i zrób ich dużo a ze 100 : ] więc rozumie tak: wybierze najlepszą konstrukcje (grubosć fina, grubość dna itp) i zmienisz wygląda(odejdziesz od X3m?) :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...