ryba Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 beta ver od 1zł na allegro i zrób ich dużo a ze 100 : ] więc rozumie tak: wybierze najlepszą konstrukcje (grubosć fina, grubość dna itp) i zmienisz wygląda(odejdziesz od X3m?) :> grubosc dna tak, grubosc fina nie, 0.5mm i koniec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ok ja jestem jednym z niewielu szczesliwcow ktorzy widzieli blok na zywo... Wyglada bardzo fajnie. Roznice nie sa znaczne (w stosunku do px'a). Ze wzglednu na centralny wlot moze minimalnie przegonic px'a. Ale nie ma gwarancji bo to juz sa bardzo nikle roznice wiec wszystko moze miec wplyw. Tak czy siak obstawiam ze bedzie dobry :) - jak dobry to sie okaze :) - narazie leza i czekaja :). Ja mysle ze jesli chodzi o low end to to jest strzal w dziesiatke :)... bo jak sadze bedzie to bardzo wydajny low end ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) low end ? chyba nie polski :lol: No ale jak idzie za granice to przecież mogą pogardzić jakimś a'la px'em skoro mają swoje stormy, swiftechy i inne w przeliczeniu za ~300zł :lol: Tak czy siak wydajnosc napewno każdemu [polakowi] starczy (o wc mowa :)) :P Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 O co Ci chodzi z ta za granica?? - masz informacje ze blok bedzie za granica oferowany?? Mi sie jakos wydaje ze trzeba sie zainteresowac naszym rynkiem a nie zachodem. Jak juz bylo powiedziane cena bedzie na poziomie x2p wiec chyba bedzie przystepna!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) O co Ci chodzi z ta za granica?? - masz informacje ze blok bedzie za granica oferowany?? Mi sie jakos wydaje ze trzeba sie zainteresowac naszym rynkiem a nie zachodem. Jak juz bylo powiedziane cena bedzie na poziomie x2p wiec chyba bedzie przystepna!!!!! w tym topicu ktos piał ze bedzie za granica. .//edit tomcat99 ;) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1843960 Edytowane 30 Grudnia 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 A wszyscy musza tomcat99'a traktowac jak proroka ktory wszystko wie... Brak mi slow.... Nie macie pojecia o czym piszecia a pozniej wychodza bzdury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) No tak się zasugerowałem wypowiedzią tomcata :P to raz... a dwa jak napisałeś, ze bloczek low end to pomyślałem, że chyba za granicą mogą go za takiego uznać :lol: ja bym w każdym bądz razie ine zaliczał go do low endowego sektora... No jak cena na poziomie X2p a wydajność lepsza... to tylko brać :mrgreen: PS. No a mi brak słów, że zaliczasz taki bloczek do low end'u... Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ok powiedzmy inaczej - High end w Low endzie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 No niech Ci będzie :P tylko czemu znowu polski rynek taki low endowy robisz :P No fakt nie mamy nowatorskich konstruckji typu swiftech/little river/... ale wydajnośc naszych rodzimych bloczków wcale nie jest taka zła :P Patrząc na tabelki jet-pc... drogie innovateki wcale nie są lepsze od naszej czolówki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) 2 Malenstwa - wersja mocno przedprodukcyjna - niedlugo nie beda juz takie sliczne ;D - troche je nasz testerek podgrzeje ;D Edytowane 30 Grudnia 2005 przez fireblade3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 fireblade3 - pewnie zasugerowali sie, że w ofercie zagranicznych sklepów mozna było znalezc x3m pod inna nazwa.. Fakt, faktem zabawne są te proroctwa niektórych.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Tylko te 3 krocce sporo komplikują. Rozumiem ze to ma byc przedmiotem testow, ale nawet nieco lepsza wydajnosc kosztem 3ciego krocca sie oplaci? Mysle ze klientow bardziej przekona prostota ala PX2 niz 3kroccowy potwor i jakies trojniki. No ale tez trzeba zauwazyc ze ten spod jest zaprojektowany pod 3 krocce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) nie wiem po co tyle "płaczu", zawsze można korek wkręcić i po sprawie Edytowane 30 Grudnia 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 nie wiem po co tyle "płaczu", zawsze można korek wkręcić i po sprawie Nie zgadzam sie. Mozna ale ile ludzi na to zdecyduje? W blokach tej klasy BARDZO liczy sie ich wyglad - wrazenie estetyczne. Prawda jest taka ze modding i wc przeplataja sie ze soba. Duza czesc userow odcinajacych sie od tego i tak podswiadomie kieruje sie kwestiami wygladu. Idac tym tropem bloczek moglby byc zwyklym miedzianym klockiem jak konstrkcje sprzed paru lat. Widzialem juz pare "zakorkowanych" nukelonow i nie byl to przyjemny widok. Innymi slowy ja stawialbym na konstrukcje 2-kroccową, nawet pewnym kosztem wydajnosci (w granicach rozsadku), jesli bylaby to np jakas ankieta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) (tak wiem nie powinienem dać sie prowokować ale ...) Tylko te 3 krocce sporo komplikują.słucham ? Mysle ze klientow bardziej przekona prostota ala PX2 niz 3kroccowy potwor i jakies trojniki.dlaczego trójnikI ? starczy jeden, a w przypadku rezerwuaru z dwoma wlotami - żaden! No ale tez trzeba zauwazyc ze ten spod jest zaprojektowany pod 3 krocce....podobnie jak x3M, spider, cascade, nukleon, pwX, i stada innych ? (zawodników niewymienionych przepraszam) kurcze - jaka w tym rewelacja ? nowość żadna, wykonanie - miejmy nadzieje - doskonałe. a układ 3 króćcowy jest idealny pod cpu + nb + gpu lub tez wymarzony cpu + 2x gpu - bo wtedy ułatwia a nie utrudnia :D żeby totalnie nie offtopować - kiedy jakieś szczegóły, Mate? daty, kwoty ? Edytowane 30 Grudnia 2005 przez CthulpiSS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 @CthulpiSS Jesli chodzi o "trojnikI" to lekka ironia z mojej strony - nie chodzilo mi o konkretna ich ilosc. W minimalnej wersji ukladu 1 trojnik - jesli czepiamy sie slow. Natomiast w kwestii upraszczania ukladu nie zgadzam sie nastepujacego powodu. Jesli traktowac blok 3 kroccowy jako rozgalezienie przeplywu wody i np puscic 1 wylot na nb, a drugi na gpu to w takiej sytuacji (jak zauwazylo juz pare osob na roznych forach) przeplyw wody jest nierownomierny w zaleznosci od tego co stawia jaki opor. Moze dojsc do sytuacji gdzie zdecydowana wiekszosc wody plynie przez NB (maly opor) a na gpu jest lekki ruch, co oczywiscie nie prowadzi do spalenia karty czy cos podobnego, ale beda tam poprostu wyzsze (zauwazalnie) temp niz gdyby bylo to polaczone z nb szeregowo. O taka komplikacje mi chodzilo. Dlatego tez mysle w taki sposob "ewoluowal" PX (bloczek bardzo podobny do omawianego w temacie), gdzie nie bez powodu zrezygnowano z 3 kroccow. A byly nimi wlansie: uproszczenie ukladu (wg mojego rozumowania), estetyka samego bloku, marketing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 W pierwszym poście tego topiku można przeczytać: W ofercie x4pro niebawem pojawi się nowy blok. Sądząc po wyglądzie będzie on na pewno wydajniejszy od PowerX'a. Z tego co wyczytałem będą dwie wersje - dwu i trzy kroćcowa, więc szykuję się nam zapewne nowy król wydajności w kategorii rodzimych produkcji. Ciekawe tylko jak z ceną - oby chłopcy z x4pro nie przesadzili...Jeśli to prawda to po co to bicie piany? Będą dwie wersje, każdy może sobie wybrać taką jaka mu odpowiada .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 sorty ale zejśc ze mnie zboczki :lol: Domyślam,ze mcs sprzedaje wiekszosć bloków na zachód bo z naszego rynku to by dawno z głodu padł... Pisałem o zachodzie, kiedy jeszcze nie było napisane,ze te bloki to tylko forma zbycia elementów z x3m.... Swoją droga to z tym low endem też sie zdziwiłem.... to w takim razie cpc to ja nie wiem jak określić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 BETY na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 BETY na allegro.a jak w koncu z wydajnoscia bo moze bym sobie takiego łyknał skoro biore inne rzeczy u Mate? pozdrawiam YacentY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 podobno finalny jest baaardzo wydajny..... a bety jak beety mogą być nieco gorse ale też wydajne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) W ofercie x4pro niebawem pojawi się nowy blok. Sądząc po wyglądzie będzie on na pewno wydajniejszy od PowerX'a. Z tego co wyczytałem będą dwie wersje - dwu i trzy kroćcowa, więc szykuję się nam zapewne nowy król wydajności w kategorii rodzimych produkcji. Ciekawe tylko jak z ceną - oby chłopcy z x4pro nie przesadzili... dla mnie LOL Walisz takie peany jak byś coś z tego miał Jak na mój gust wydajnośc to można ocenić po testach - sam fakt że blok ma 3 króćce jeszcze o niczym nieświadczy. Mnie bardziej podoba się PowerX - może dlatego że nie jest klocowaty Edytowane 10 Stycznia 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Taki brzydalek z tego bloku wyszedl :lol: No offence , ciesze sie , ze w koncu bedzie konstrukcja a'la pwX dostepna dla szerszego grona uzytkownikow , ale design w porownaniu do pwX to tak jakby postawic jakies stare Audi obok Alfa Romeo... No i te 3 krocce to w ogole jakies nieporozumienie , no ale topy z x3m wiec nic sie na to nie poradzi i pewnie wersji 2 krocce nie bedzie... :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Taki brzydalek z tego bloku wyszedl :lol: No offence , ciesze sie , ze w koncu bedzie konstrukcja a'la pwX dostepna dla szerszego grona uzytkownikow , ale design w porownaniu do pwX to tak jakby postawic jakies stare Audi obok Alfa Romeo... No i te 3 krocce to w ogole jakies nieporozumienie , no ale topy z x3m wiec nic sie na to nie poradzi i pewnie wersji 2 krocce nie bedzie... :wacko: rozmawialem dzis z matem i skusilem sie na ten blok - jesli nic sie nie spiepszy to w weekend ewentualnie po weekendzie dam znac co i jak :P zapowiada sie dosc ciekawie ciekawe ile bedzie wydajniejszy moj nowy system od starego :P obecnie mam CC z bloki.pl i aquashuta, a zmienie to na x3n i eheima 1048 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 beta ver od 1zł na allegro hehe, przeliczyłes sie hinco ;) troszku wiecej niz 1 zł :D :D :D a blok to kloc, i to obrzydliwy, powerx jestduzo ladniejszy, a cena wersij finalnej pewnie bardziej niz zaskoczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 hehe, przeliczyłes sie hinco ;) troszku wiecej niz 1 zł :D :D :D a blok to kloc, i to obrzydliwy, powerx jestduzo ladniejszy, a cena wersij finalnej pewnie bardziej niz zaskoczy :D ile kosztuje powerx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) ile kosztuje powerx? chyba 140 ? nie jestem poewien, ryba wpadnie to powie ;) beta jest tansza troche, ale to beta, wiec.... Edytowane 10 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 pewnie ok 159 zl w promocji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 chyba 140 ? nie ejstem poewien, ryba wpadnieto powie ;) beta jest tansza troche, ale to beta, wiec....no to z tego co wiem to x3n ma kosztowac podobnie no coz ja zaryzykowalem i zamowilem bete :) zobaczymy jak na tym wyjde pozdrawiam YacentY wirtualny ? :mur: a co mam w sigu ?no jakos link zwalony wiec nie wiadomo co to :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 I co z tego ze kloc? Na szyji bedziecie go nosic? Wazne by był wydajny.. Jest to projekt ktory powstal jedynie by mozna bylo sie pozbyc topow itp. wiec nie oczekujcie ze bedzie on jakis "ambitny" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...