DarthMaster Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Kilka słów wstępu dp moderatorów, adminów: Prosiłbym o wyrozumiałość i nie zamykanie tego tematu jeśli zrobiłem coś wbrew regulaminowi. Gdyby to nie było w danym dziale to prosze o przeniesienie Mój problem polega na tym że nie mam zielonego pojęcia jak mam sformatować wina XP Prof z SP2 ;) Mam płytke instalacyjną i czytałem gdzieś żeby ustawić w biosie aby cd rom startował pierwszy i włożył płytke do napędu i wtedy powinno mi wyjść coś w stylu: "naciśnij dowolny klawisz aby...." Ale mi takie coś nie wychodzi ale uruchamia się normalnie system :/ Nie wiem czy mam płytke bootowalną bo nie wiem nawet jak to sprawdzić i czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak taką mam zdobyć... Byłbym wdzięczny za linka lub jakiś opis jak to zrobić :) No więc może podam tutaj kilka szczegółów: - mam 2 napędy (DVD i CD) próbowałem i w jednym i w 2 ale nie wejdzie ten "mały system" - konfiguracji chyba nie trzeba :P - Eeee... Coś jeszcze? Prosze o szybką odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 tak jak napisałeś, ustawiasz w biosie boot sequnce cd-rom -hdd - floppy . jeśli masz tak ustaswione, a cd płytki nie odczczytuje, w takim razie masz nie bootowalną płytke. gdybyś miał oryginalnego windowsa nie miałbyś kłopotów ... i było juz o tym na forum dużo razy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMaster Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ehhh... No tak taki oryginalny to on już nie jest ale kiedyś pewnie był :P Więc co mam zrobić? Cały czas pytam co mam zrobić, i jak zdobyć tą BOOTOWALNĄ płytke a Ty mi tylko napisałęś to co ja już wiedziałem :( Więc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HyperT Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ehhh... No tak taki oryginalny to on już nie jest ale kiedyś pewnie był :P Więc co mam zrobić? Cały czas pytam co mam zrobić, i jak zdobyć tą BOOTOWALNĄ płytke a Ty mi tylko napisałęś to co ja już wiedziałem :( Więc? To ja Ci radze przeczytac regulamin bo moga polecieć % BTW przeczytaj to==> http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=19204 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 jeżeli chodzi o formatowanie to jeżeli w windowsie włożysz płytke i zrobisz nową instalacje systemu windows ( świeżą nie uaktualnienie ) to powtem przy ponownym uruchopmieniu na niebootowalnej nawet powinien włączyc się ten ekran co próbujesz...ja tak miałem u kumpla który także miał niebootowalną i zadziałało tym sposobem pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorrr Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 jeżeli chodzi o formatowanie to jeżeli w windowsie włożysz płytke i zrobisz nową instalacje systemu windows ( świeżą nie uaktualnienie ) to powtem przy ponownym uruchopmieniu na niebootowalnej nawet powinien włączyc się ten ekran co próbujesz...ja tak miałem u kumpla który także miał niebootowalną i zadziałało tym sposobem pozdrawiam... No jak na moje to moze i masz racje ale jest jedno ale ;) Podczas instalacji trzeba wejsc w zaawansowane ustawienia i wybrac partycje na pliki tymczasowe instakatora inna niz ta co ja chcesz sformatowac bo ci instalator nie poazwoli na cos takiego inaczej. A jak kolega napisal on nie tylko chce jeszcze raz z ainstalowac tego XP ale jeszcze format zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...