Skocz do zawartości
DarthMaster

Windows Xp Prof Z Sp2 Jak Formatować?

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka słów wstępu dp moderatorów, adminów:

Prosiłbym o wyrozumiałość i nie zamykanie tego tematu jeśli zrobiłem coś wbrew regulaminowi. Gdyby to nie było w danym dziale to prosze o przeniesienie

Mój problem polega na tym że nie mam zielonego pojęcia jak mam sformatować wina XP Prof z SP2 ;)

Mam płytke instalacyjną i czytałem gdzieś żeby ustawić w biosie aby cd rom startował pierwszy i włożył płytke do napędu i wtedy powinno mi wyjść coś w stylu:

"naciśnij dowolny klawisz aby...."

Ale mi takie coś nie wychodzi ale uruchamia się normalnie system :/

Nie wiem czy mam płytke bootowalną bo nie wiem nawet jak to sprawdzić i czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak taką mam zdobyć... Byłbym wdzięczny za linka lub jakiś opis jak to zrobić :)

No więc może podam tutaj kilka szczegółów:

- mam 2 napędy (DVD i CD) próbowałem i w jednym i w 2 ale nie wejdzie ten "mały system"

- konfiguracji chyba nie trzeba :P

- Eeee... Coś jeszcze?

Prosze o szybką odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak napisałeś, ustawiasz w biosie boot sequnce cd-rom -hdd - floppy . jeśli masz tak ustaswione, a cd płytki nie odczczytuje, w takim razie masz nie bootowalną płytke. gdybyś miał oryginalnego windowsa nie miałbyś kłopotów ... i było juz o tym na forum dużo razy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh... No tak taki oryginalny to on już nie jest ale kiedyś pewnie był :P

Więc co mam zrobić? Cały czas pytam co mam zrobić, i jak zdobyć tą BOOTOWALNĄ płytke a Ty mi tylko napisałęś to co ja już wiedziałem :(

Więc?

To ja Ci radze przeczytac regulamin bo moga polecieć %

BTW przeczytaj to==> http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=19204

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi o formatowanie to jeżeli w windowsie włożysz płytke i zrobisz nową instalacje systemu windows ( świeżą nie uaktualnienie ) to powtem przy ponownym uruchopmieniu na niebootowalnej nawet powinien włączyc się ten ekran co próbujesz...ja tak miałem u kumpla który także miał niebootowalną i zadziałało tym sposobem

pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi o formatowanie to jeżeli w windowsie włożysz płytke i zrobisz nową instalacje systemu windows ( świeżą nie uaktualnienie ) to powtem przy ponownym uruchopmieniu na niebootowalnej nawet powinien włączyc się ten ekran co próbujesz...ja tak miałem u kumpla który także miał niebootowalną i zadziałało tym sposobem

pozdrawiam...

No jak na moje to moze i masz racje ale jest jedno ale ;)

Podczas instalacji trzeba wejsc w zaawansowane ustawienia i wybrac partycje na pliki tymczasowe instakatora inna niz ta co ja chcesz sformatowac bo ci instalator nie poazwoli na cos takiego inaczej. A jak kolega napisal on nie tylko chce jeszcze raz z ainstalowac tego XP ale jeszcze format zrobic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi