DisasterKid Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam, Ostatnio z moim sprzetem dzieje sie cos dziwnego. Kiedy rano zalaczam kompa to w momencie (przewaznie) wykrywania dysku sata monitor sie wylacza, tzn. jakby nastepowal reset kompa ale bez ponownego wznowienia pracy (wyswietlania na monitorze). Pozniej robi sie tak w kazdym z miejsc ladowania systemu (czyli w roznym momencie). Nie wiem w czym problem, resetowalem ustawienia fabryczne, pozniej zrobilem jak bylo i juz chodzilo. No ale kolejnego ranka to samo. Czasem przy wylogowywaniu to samo sie dzieje. Moze problem z napieciami albo cos ? Komp to: Płyta Abit NF7-S 2x 256 MB DDR Geil Barton 2500+@3200+ I reszta to HDD Seagate 40GB, SATA 200GB z Seagata, Pioneer DVR-110 Zasilacz 420W noname;P Jesli zle opisalem problem to prosze pytac ale nie mam pojecia jak to wyjasnic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Barton 2500+@3200+ przy Zasilacz 420W noname to niezbyt rozsądne rozwiązanie... pożycz od kogoś zasilacz i sprawdź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jest to jakaś niestabilność spowodowana może za słabym zasilaczem, poodłanczaj urządzenia zostaw tylko dysk i mobo no i jak musisz to VGA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DisasterKid Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ale przez rok mi komp normalnie smigal nawet wyzej niz 3200+ i na wiekszych napieciach. Ehh... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fushigi87 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 może płyta ma już dosyć traktowania nieładnymi napięciami?...polecam sprawdzić napięcia miernikiem oraz przyjrzeć sie całej płycie i zasilaczowi (kondensatory) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...