Skocz do zawartości
xpektor

Tonfa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kuzyn ostatnio kazal sobie zamowic beret w rangershop... to ja sobie przy okazji zamowilem podrobke Tonfy.

Taki jakis shit za 30zł, ale wyglada prawie jak orginalna, a uderzenie braciszka zzowocowalo glosnym ałaaaa i nie tylko ;]

Jak juz mam nowa zabawke, to chcialbym naucyzc sie jakis podstaw: jak trzymac, jak uderzyc, jakies podstawowe combosy ;)

Szukalem na necie, ale sam ksiazki znalazlem, w ktorcyh byoby cos takiego opisane.

Moze ktos z Was ma jakis dresik www, lub umie sie poslugiwac tonfa i napisalby/zrobil zdjecia z ktorych moglbym sie czegos dowiedziec ;)

Pozdrawiam. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wujek jak jeszcze pracował w POLICE to cos takiego miał... Wtedy była zmiana z tych białych pał na Tonfy i musiał jakiś kurs zaliczyć a potem egzam z posługiwania się tym :D Fajne combosy tym wywijał... Sam bym się chętnie tego nauczył :P Jak znajdziesz jakiś poradnik to daj znać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno w Polsce jest legalna, wiec problemow nie powinno byc.

No ja wlasnie nie chce na zadne kursy chodzic , bo watpie aby w moim miescie (tam gdzie sie ucze) bylo cos takiego...

jest legalne posiadanie takiej pałeczki pod warunkiem ze sie ma na niaą pozwolenie o które mozna się starac po ukonczeniu specjalnego kursu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

policjanci musza przechodzic specjalne kursy szkolenia z tym ... jezeli takiego nie zda to nei moze ( nei umie ... ) sie nei poslugiwac. Wbrew pozorom nauka walki nia nie jest taka prosta ... Ta palka jest bardzo niebiezpiecza, a kiedy ktos sie umie nia poslugiwac to mozed naprawde duzo nia zdzialas ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm wlasnie na tym forum czytalem na temat legalnosci i koniecznosci posiadania zezwolenia itd.

Moja plecka to jaka podroba chyba, bo cala z drewna :P A orginalna policyjna jest metalowa, lub z metalowym rdzeniem.

Danke, moze cos tam znajde :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ladne, rozkladane na 3 razy, metalowe :>

uuuuuups, to chyba nie ta pałka ;?

zapomniałem jak ta moja się 'wabi' [;

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gazrurka ?? :) nie wiem moze to to okreslenie , jak nie to niech mi ktos wyjasni co to sprzet

ta gazrurka z boczna raczka mowiac w skrocie :D :D :D

super jest palka teleskopowa mam profeske jak oddzialy spec woze w aucie na zlych kierowcow :D :D pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teleskopową, metalową, śliczną pałeczkę na złych ludzi [; Rozkładana na 3 razy.

Dołączona grafika

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje o TONFE popytać tutaj KLIK LINK.

Jak będziesz za dużo pytać, to Cię namierzą i spenetrują Ci mieszkanie i skonfiskują Ci nielegelną pałkę, jeśli będziesz takową mieć [;

EDIT:

@Rob187 --> możesz poprawić swój post? Będę wdzięczny!

Chyba tak! Ostatnio nawet oglądałem Daredevil'a i jestem przekonany, że miał takie cacuszko w swojej kolekcji!

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz za dużo pytać, to Cię namierzą i spenetrują Ci mieszkanie i skonfiskują Ci nielegelną pałkę, jeśli będziesz takową mieć

Nie no tutaj to przesadziłeś ;) Możesz posiadać taką pałkę w celach kolekcjonerskich (w domku) jednak jak np: idziesz sobie drogą i typowa kontrola policji i znajdują takie coś przy tobie to zaraz pytania co jak skąd itd + konfiskata ,pozatym na tym forum co zarzuciłem linka są naprawde spoko ludzie i napewno jakbyś zapytał otą pałeczke to zdobyłbyś dużo przydatnych informacji.To tak samo jak z psami Policyjnymi Policja twierdzi że psy niećpają a ja jednak wiem że ćpają i to na potęge (2 kuzynów w Policji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był taki mały żart [; Fajnie, niech jeszcze te drugie 'psy' zaczną ćpać, to będziemy mieć w kraju Meksyk [;

Wiem że żart ale troszke go wyprostowałem ;) Poważnie z opowieści kuzynów to co dzieje się w Policji to paranoja ale cóż :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dodatku jak mnie cytowałeś, to skasowałeś z końca zdania istotny szczegół... A mianowicie "[;"... ;]

Baton to fajna pałka, tylko ciężko ją złożyć [; Trzeba o drzewo, albo twarde podłoże, najlepiej beton, asfalt [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sobie wyobrażam jak mnie atakuje banda cyganów a ja wyciągam takiego batona i po ryjcu ich:D:D

takim czymś można naprawde nieźle wpierd:D:D:D lepszej pałki sie nie znjadzie!!!!!!! :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Zeby tak bylo, musialbys przejsc wyzej wyemionione szkolenia ... bez nich nawet taka palka duzo ci nie da ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem Batona 21' wersje hartowana (Hardened) ale niestety zgubilem, to byla naprawde fajna sprawa tak jak KrokObok pisze ten dzwiek! Ale pamietam dwa lata temu to kosztowalo jakos strasznie duzo kasy, bo jak ja dostalem to zacalem sie dowiadywac i to bylo cos kolo 200zeta. A teraz patrze na allegro a wersje zwykla mozna dostac za ok 59zeta a utwardzana za 120 takze chyba sobie kupie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi