driver2006 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Wita , czy ktoś moze mi pomóc nie wiem co sie stało Jeszcze wczoraj wszystko było ok. temp procka w soczynku wynosiła 40 C , a dzisjaj cos sie stało i jest 55- 60 C, a wentylator działa ,radiator tez sie mocno trzyma. pasta jest ! Od włączenia kompa radiator sie momentalnie grzeje az pazy, nie wiem co sie stało i jakie mogą byc tego przyczyny. Prosze o pomoc ! Bradzo prosze o Pomoc , tu liczy sie każda minuta ! bo mi sie ten procek ugotuje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jaki proc ? jakie chlodzenie ? Zdjałeś chłodzenie wyczysciles proca i zmieniles paste ? jak wentylowana buda ? moze jakis wiatrak w budzie padł ? Trochę mało informacji podałes . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ig00rek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 A nie kombinowałeś z napięciem na procku? Sprawdź w biosie ile obrotów ma wiatrak bo to, że działa nie znaczy jeszcze, że działa dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 u mnie jak przez przypadek zmienilem napiecie z 1.6 na 1.7 normalnie czyli na 2500+ to takiego muła miał i temp zamiast 32 c mial 45 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver2006 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ale ja nic nie zmieniałem Proc to alhlon 1.2 , chlodzenie jest jakies zwykłe ale mozna nim chlodzic nawet altona 2.0 , zwykly wiatrak i radiator. Sciągałem radiator i przesmarowałem pastą rdzen i nic to samo, wiatrak sie kreci ponad 3200 obr/min ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AERON Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Możę ci sieczujnik na płycie zepsuł - weź ręka obadaj jaka jest mniejwięcej temperatura (albo termometrem samochodowym, jak posiadasz) !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Cytat Od włączenia kompa radiator sie momentalnie grzeje az pazy, nie wiem co sie stało i jakie mogą byc tego przyczyny. Prosze o pomoc ! Imo , albo ci sie samoczynnie przestawiło napięcie na procesorze , albo jakąś zworke przełożyłeś. W każdym bądź razie temperatura sama z siebie o naście stopni nie może podskoczyć , a i gorący radiator to też nie codzienność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Jeśli nie grzebałeś w biosie, to pewnie walnął stabilizator Vcore. Taka nagła zmiana to z pewnością nie pasta, a wentylator kręci się wystarczająco szybko. Sprawdź np Everestem jakie masz napięcie procka (najlepiej zmierz miernikiem, jeśli wiesz jak) i póki co nie włączaj go na zbyt długo, bo może się ugotować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Mozesz ewentualnie dla pewności resetnąć biosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) heh, wgrać nowego biosa też można :), ja tak zrobiłem i mi znikną problem z abit av8 :D Edytowane 5 Stycznia 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...