Skocz do zawartości
andrzej_men

Msi 694d Pro - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z płytą 2 proceserową jak w tytule. Oto link do strony producenta ze specyfikacją http://www.msi.com.tw/program/products/mai...tail.php?UID=83

Płyta pracuje z 2 procesorami P III 866 mhz. Problem polega na tym ze komp restartuje sie na poziomie ładowania sie windy, a podczas instalacji xp w momencie gdy ustala sie ustawienia sieciowe :/ I nie wiem teraz co z tym fantem zrobić, kiedyś nie było tak źle bo po kilku probach włączenia system sie uruchamiał, a teraz to juz w ogole. Przywracałem juz ustawienia biosu do default i nic nie pomogło. Jeśli ktoś wie co jest nie tak to proszę o pomoc. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Memorki są na 100 % sprawne, juz sprawdzalem, a z tymi kondensatorkami to coś chyba jest nie tak, postaram sie zrobić zdjęcie i zamieścić do analizy bo ja się az tak nie znam :-) pozdrawiam.

Podajcie mi jakas stronke na ktorej moge zdjatko zamiescic bo nie moge nic znalexc

post-19481-1135947363_thumb.jpg

post-19481-1135951091_thumb.jpg

Edytowane przez andrzej_men

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank wywalone kondensatory, miałem tak kilka razy szczególnie na płycie Abita, stare Mobo MSI chodzi dobrze już od 8 lat a Abit potrafi co 1-2 lata wywalić kondziory. Jak będziesz wymieniał kondensatory to mam rade jedną, wymień wszystkie wokół socketu (te większe czarne i zielone) bo niedługo znowu będziesz musiał reszte wymienić.

A jeszcze jedno obejrzyj też od spodu kondziory bo u mnie raz większośc dobrze wyglądałoa z góry a jak się później okazało od spodu był strasznie wywalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...