andrzej_men Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam, mam problem z płytą 2 proceserową jak w tytule. Oto link do strony producenta ze specyfikacją http://www.msi.com.tw/program/products/mai...tail.php?UID=83 Płyta pracuje z 2 procesorami P III 866 mhz. Problem polega na tym ze komp restartuje sie na poziomie ładowania sie windy, a podczas instalacji xp w momencie gdy ustala sie ustawienia sieciowe :/ I nie wiem teraz co z tym fantem zrobić, kiedyś nie było tak źle bo po kilku probach włączenia system sie uruchamiał, a teraz to juz w ogole. Przywracałem juz ustawienia biosu do default i nic nie pomogło. Jeśli ktoś wie co jest nie tak to proszę o pomoc. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Czy czasem nie ma coś nie tak z kondensatorami :>? A zapomniał bym próbowałeś linuxa uruchomić na niej lub xp prof :>? Lub win 2k3 :>? Zasilacz oczywiście porządny pamięci dedykowane ecc :>? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ramy są ECC, probowalem z win xp pro, nie wiem czy cos nie tak z kondensatorami bo sie nie znam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zobacz czy nie są wybrzuszone :>? Np tak Pamiątki sprawdź ! Memtest lub goldmemory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Memorki są na 100 % sprawne, juz sprawdzalem, a z tymi kondensatorkami to coś chyba jest nie tak, postaram sie zrobić zdjęcie i zamieścić do analizy bo ja się az tak nie znam :-) pozdrawiam. Podajcie mi jakas stronke na ktorej moge zdjatko zamiescic bo nie moge nic znalexc Edytowane 30 Grudnia 2005 przez andrzej_men Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Na 1 fotce ten 2 wygląda kiepsko. Wymień a najlepiej sprawdź miernikiem ....... Na 2 fotce chyba też 2 są do chrzanu :/. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Wlasnie te wszystkie ciemne kondensatorki sa jakios tak wypukle na górze :/ nie wiem czy to normalny objaw czy nie za bardzo. A jesli bede mial to sprawdzac miernikiem to jakie powinny zaostac wyswietlone wartosci? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 No muszą mieć pojemność a jeśli piszesz że są wypukłe no to kapa, elektronik wymiana ;) koszt ok 50 zł. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Na bank wywalone kondensatory, miałem tak kilka razy szczególnie na płycie Abita, stare Mobo MSI chodzi dobrze już od 8 lat a Abit potrafi co 1-2 lata wywalić kondziory. Jak będziesz wymieniał kondensatory to mam rade jedną, wymień wszystkie wokół socketu (te większe czarne i zielone) bo niedługo znowu będziesz musiał reszte wymienić. A jeszcze jedno obejrzyj też od spodu kondziory bo u mnie raz większośc dobrze wyglądałoa z góry a jak się później okazało od spodu był strasznie wywalone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...