junior777 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Cześć, mam taki problem chce kupić proca AMD Athlon X2 3800+ ale mam dobra kartę graficzną na AGP 8x :) i nie che jej zmieniać. Chce kupić tak: 1. AMD Athlon 64 X2 3800+ 2. ASrock 939Dual-SATA2 (bo ma AGP 8x i PCIX 16x) 3. Scythe Ninja (czy moge go puscic bez wentyla na tym procku nie będe go podkręcać) + jak nie będe mógł puścić samego wentyla na proca to co innego cichego na tego procka. Mogę również zostawić otwartą obudowę bez wentyli 8) ultra cisza :) No to tak mam teraz: 2x1Gb ramu :) Kingstona 400Mhz i kartę Gigabyte 6800 mod do 16 potoczków :) z Pentagramem zasiłak porządy NeoTec V4202 dysk SATA 80GB 8mb cache :) No to jak? Co pozmieniać :) mam nadzieje że nico :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jak nie bedziesz krecil to moze tez byc abit ul8 (ale to tylko z agp jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior777 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) ale ja chcet agp i PCIX :D a czy ten Scythe Ninja będzie pasować do tego ASrock 939Dual-SATA2 Edytowane 28 Grudnia 2005 przez junior777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 To tylko ASRock dual SataII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior777 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 No a o czym ja pisałem :) a dobra ta płyta głowna ?? CZy będzie działać z nią Athlon 64 X2 3800+?? I moja grafa?? I czy będzie do niej pasował Scythe Ninja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jest jeszcze Biostar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 No a o czym ja pisałem :) a dobra ta płyta głowna ?? CZy będzie działać z nią Athlon 64 X2 3800+?? I moja grafa?? I czy będzie do niej pasował Scythe NinjaDobra, nawet i kręcić sie da dobrze. Co do biostara... imo asrock lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 a czy ten biostar to bedzie sie nadawal do jakiegokolwiek krecenia? albo jakies inne ktore sa w miare dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ot co pisze w opisie Supports AMD Athlon 64 FX / Athlon 64 / Sempron processorswięc raczej nie pójdzie na nim x2 albo pojdzie jako jednojajowiec i chipset via też nie przekonuje uli lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 w manualu microstara pisza Supports AMD Socket 939.Supports AMD Athlon 64 FX/ Athlon 64/ Athlon 64 X2 processor.AMD 64 architecture enables simultaneous 32 and 64 bitcomputing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 a ja zadam takie pytanie, nie lepiej Cio pozbyc sie tego 6800 ? i kupic cos na pcie, bo ten asrock mimo wszsytko do mnie nie przemawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) a co na pcie bedzie na tyle wydajne co ten moj 6800? cos za max 800zl rozwazam rowniez taka opcje, ale nie wiem kompletnie co by ewentualnie wybrac ;[ Edytowane 28 Grudnia 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior777 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) No to wybór raczej prosty ASrock 939Dual-SATA2 :D albo Bbiostar sam nie wiem. 1. Czy na tego ASrock 939Dual-SATA2 zamontuje Scythe Ninja? 3. Czy ASrock obsłuży Athlon X2 3800+ 3. Czy sam Scythe Ninja bez wentylatora starczy do schłodzenia procesora. (obudowa będzie otwarta lub z przewiewem wentyli) 4. Jaki rev. (wydanie, wersje) musze kupić tego asrocka żeby działał mi Athlon 64 X2 3800+? 5. Czy na tym asrocku będzie działać mi dysk na SATA ale nie na SATA2? 6. Czy starczy mi do tego zasilacz o mocy 420W neotec? 7. Dzis sie dowiedziałem żę moja 80 (dysk twardy na SATA) obsługuje NCQ. :D czy ta płyta jest wyposażona w NCQ mowa o ASrocku Edytowane 29 Grudnia 2005 przez junior777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior777 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Pomoże ktoś? Edytowane 29 Grudnia 2005 przez junior777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Ten biostar odpada poczytajcie ponieważ jest na chipsetcie K8T890 a ten chipset nie współpracuje z X2. http://hslab.pl/modules.php?op=modload&nam...rticle&sid=4133. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 juz napisałem biostar odpada asrock albo jakies mobo imcho z agp chyba że zmienisz grafe na pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Sprzedaj stara grafe i wez x800gto najlepiej modowalnego na 16 pot. i do tego płyte gł np dfi lanparty nf4 ultra-d. Bedzie idealna do tego procka!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 X800 GTO(2) - modowalny na 16 potoków kosztuje ~1000zł a autor napisał że na karte chce przeznaczyć 800PLN :) zatem wybór jest prosty ;) X800GTO zwykły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Czytaj dokładnie napisałem "najlepiej", czyli nie koniecznie!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 autor napisał że na karte chce przeznaczyć 800PLN :) to akurat nie ja jestem autorem tego tematu, ale wlasnie myslalem nad ta karta, tylko czy bedzie lepsza od np 6800GS? (ta chodzi po okolo 850) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) zmodowana na 16potoków wydaje mi się ze bedzie lepsza :> (mówie oczywiscie o X800GTO) Edytowane 29 Grudnia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 @inesian jesli niemodowane gto to lepsze nv jesli modowane imcho radek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 x800GTO zmodowany na 16pot. jest gdzies o 3-5% szybszy od 6800gs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior777 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Wyluzujcie :) karty nie zmienię chyba że kiedyś na GF 6800GT :) teraz na to kasy nie będę miał. Nie chce zmieniać karty więc nie piszcie mi co jaka karta a tak na marginesie to mój GF 6800 16 potoków zjada tego radka :) X800 GTO ale powtarzam to nie temat o kartach graficznych !!!!!!! Kto mi odpowie na moje pytania z paru postów wyżej. Słyszałem że ten asrock coś nie tak z jawą. A znowu VIA nie obsługuje Athlonów 64 X2 a nForce 3 nie działa z 6800 więc zostaje uli i to na dodatek asrock :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Dlaczego nf3 nie działa z 6800???? To jest mało prawdopodobne bo producentem obu układów jest nv. Jak nie zmieniasz karty to wez sobie np dfi na nf3 250gb i juz chyba ze chcesz tego asrocka z pcie na chipsecie uli. Ja bym sobie teraz kupił własnie cos na nf3 a w razie wymiany grafy na pcie plyte wymienił na jakas z nf4ultra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zostań przy tym Asrocku :) co do tych pytań to pomogą inni co mają :) a nForce 3 to jest tak że raz te 6800 działają a raz nie więc się nie pakuj w Nvidia ani VIA tylko zostań przy Uli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Oto pełna lista procków obsługiwanych przez omawiane mobo ASRock'a: http://www.asrock.com/support/CPU_Support/...l=939Dual-SATA2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 A ja dodam tyle że Scythe Ninja pasuje do mobo ale są problemy a i ten radiator działa z tym procem bez wentyla. Nie wiem czy wprowadzam w błąd bo mój niemiecki kuleje. Klik -> http://www.silenthardware.de/forum/index.p...pic=14364&st=30 pierwsze posty do góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 ninje montujesz w koszyk jak boxa a wentyl możesz dołożyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior777 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 No dobra czyli ninja działa :) i to bez wentyla dzięki. Teraz jeszcze parę pytań i będę oświecony :D: 1. Czy moja karta graficzna Gigabyte GeForce 6800 działa z tą płtą oczywiści AGP 8x? 2. Czy na tym asrocku będzie działać mi dysk na SATA ale nie na SATA2? 3. Czy starczy mi do tego zasilacz o mocy 420W neotec? 4. Czy ta płyta jest wyposażona w NCQ dla dysków SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...