Skocz do zawartości
Szymon

wewnetrzene IP

Rekomendowane odpowiedzi

nio ja tez bym prosił, bo mam neta przez kablówkę i też mam <span style="color:red;">[ciach!]</span>e wenetrzne IP!!! :(:(:(:( Jak poruszałem ten problem na forum to mówili żeby porozmawiać z adminem - może zmieni na zewnętrzne, póki co również proszę o rady jak ominąć admina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieda się ominąć admina. A ja mam też pytanie o przekierowanie portów w gg. W ustawieniach tego programu (ustawienia/polaczenie/polaczenia p-to-p/zaawansowane) jest opcja dotycząca przekierowania portu. Wpisałem w konfiguracji firewalla

iptables -A PREROUTING -t nat -p tcp -d IPzew --dport 1551 -j DNAT --to 192.168.0.2:1550

W gg wpisałem zewnętrzny port 1551 a port na którym słucha 1550 i kicha. U kogoś to działa ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieda się ominąć admina. A ja mam też pytanie o przekierowanie portów w gg. W ustawieniach tego programu (ustawienia/polaczenie/polaczenia p-to-p/zaawansowane) jest opcja dotycząca przekierowania portu. Wpisałem w konfiguracji firewalla  

iptables -A PREROUTING -t nat -p tcp -d IPzew --dport 1551 -j DNAT --to 192.168.0.2:1550

W gg wpisałem zewnętrzny port 1551 a port na którym słucha 1550 i kicha. U kogoś to działa ???

zapomnij o rozmowach przez gg gdy oboe jestescie za NAT-em

do tego celu przydatny jest "Teamspeak2" znajdziesz go na www.teamspeak.org

program jest rewelacyjny...dziala nawet przez piec firewall-i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś nie ma twojego serwerka - nawet ping nie dochodzi - wyłączyłeś go?

U siebie też uruchomiłem już serwer, ale oczywiście jeszcze nie potestowałem :D

--

błąd był u mnie padł mi dns :D juz się zalogowałem i czekam przez chwilkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nio ja tez bym prosił, bo mam neta przez kablówkę i też mam <span style="color:red;">[ciach!]</span>e wenetrzne IP!!! :(:(:(:( Jak poruszałem ten problem na forum to mówili żeby porozmawiać z adminem - może zmieni na zewnętrzne, póki co również proszę o rady jak ominąć admina.

mozesz wymagac tego od admina, bo za to palcisz, taka usluga jest wliczona w koszty, ale tylko chetni maja przekierowania na swoj komp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi