sonic027 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Byl juz kiedys omawiany problem z powolnym nagrywaniem plyt. Po jakims czasie przyrafilo sie to i mi. No dobra to jeszcze przezyje;) Poczytalem i naprawilem. Ale potem zdziwienie na drugi dzien to samo. Co sie okazalo dzieje sie tak po wlozeniu plyty CD RW Platinum 4x-12x! i tylko wtedy (w ustawieniach Pomocniczy kanal IDE wskakuje opcjia PIO) Musze to naprawiac przez usuniecie sterownika i ponownej instalce;( plus pare restartow. Plyte wczytuje dlugo a potem ma trudnosci z odczytem danych. Na stacjonarnym juz tak sie nie dzieje! Chyba musze wyrzucic plyte... A moze cos da sie zrobic? Zamieszczam to bo wiem ze dosc duzo uzytkownikow kompow (nie tylko przenosnych) ma takie problemy. Moze u was tez cos takiego sie dzieje? Tylko nie zawsze da sie to zgonic na jakies cd;) pozdrawiam konrad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megax Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ja w ciagu 2 tygodni mialem to samo dwa razy.... najpierw od razu jak system zainstalowalem po kupnie lapka, a pozniej jakos tak patrze ze wolno mi nprzegrywa z CD na HDD... wchodze w 'Kanal pomocniczy IDE/Wlasciwosci' a tam PIO - i znow reinstall.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonic027 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Wlasnie najgorsze w tym jest to ze to problem sie powtarza. megax radze jak Ci znow padnie to użyj opcji 'odinstaluj' w Pomocniczy kanal IDE i poprostu zrestartuj komp. U mnie to wystarcza i wraca DMA. NIe trzeba reinstalowac sys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megax Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 dzieki za rade ;) bo meczace sa te reinstalki - wszystko na druga partycje, znow instalowac powtornie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ja też raz miałem taki przypadek. Przy próbie zgrania fimów z płyty DVD-RW która była wypełniona po brzeg, napęd miał problem z odczytaniem ostatniego pliu, wkońcu wywalił się błędem. I po tym przestawił mi się na PIO, ale odinstalowanie POMOCNICZEGO KANAŁU IDE i restart pomógł. Do tej pory jest OK:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...