malcik441 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 I tak jak w temacie niewiem którą pompke wybrac. Mam zamiar zrobic WC do mojego kompa. Sempron 2800+ s462. MSI KT 880 i Radeon 9600. Bedą trzy bloki, a w przyszłości może wiecej np. w zasilaczu. Za chłodnice bedzie słuzyc nagrzewnica z Opla Rekorda. i tak sie zastanawiam czy Atman 305 wystarczy do tego. I czy Atman 306 jest sporo głośniejszy.??? A jeszcze jaka byłaby róznica w *C wody jak pomiedzy 305 a 306????? doradzcie jak mozecie. Oczywiście bede podkrecał proca i grafe. jestem nowy na tym forum wiec piszcie jak coś nie tak zrobiłem. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) 306 jest mocniejsza, a sa bloki ktore lubia wiekszy przeplyw (konstrukcje ala PX) i tam moze byc roznica miedzy 305 a 306 w wydajnosci. Z drugiej strony wiecej W w pomce to tez nagrzewanie wody (chociaz nie wiem czy to ma zauwazalne znacznie w przypadku tych atmanow). Ja bym odradzal zarowno jedna jak i druga pompke. Taka moc jest niepotrzebna, te pompki latwo uszkodzic (za wysoka temp wody, rozruch) i ceciach!a sie wszystkimi wadami tego typu pompek wirnikowych. Tzn sa ludzie ktorzy maja atmana od dluzszego czasu i nie narzekaja, ale moje doswiadczenia z 305 byly jak najbardziej negatywne. Z czegos w podobnej cenie to moze aquael (najtansza i najprostsza), a w ogole to lepiej dolozyc do CWU. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Co do pytań "czy Atman 305 to pociągnie" to już była dyskusja. Ja mam 3 bloki i 2 chłodnice do tego dwa trójniki i borygo w układnie i na pompce nie robi to wrażenia. Misiek pisał kiedyś że podpiął pod 305 6 bloków i chłodnice i spokojnie to ciągnęła. Sądzę więc, że nie ma sensu w inwestowanie w takie potwory jak 306 czy, ponieważ: 1. Są głośnie 2. Są mało oszczędne 3. Tak jak już wcześniej Aerial wspomiał z uwagi na dużą moc podgrzewają wodę Edytowane 28 Grudnia 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...