amdek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Wiec najpierw tworze nowy projekt MFC AppWizard (exe), Dialog Based i klikam finish. Na Dialogu tworze Editboxa i statictexta . Za pomoca Wizarda tworze dla nich zmienne Cstring .W odpowiednim miejscu umieszczam te linijki : m_staticboxtext="anbncn"; m_editboxtext="anbncn"; UpdateData(FALSE); I tu zaczyna sie fajna sprawa .W staticu wypisalo: a b c ale qwa w EDITBOXIE : a|b|c| !!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego??? We wlasciwosciach Editboxa ustawialem multiline i inne opcje ale nie pomaga :( W sumie wystarczylby mi statictext ale tam nie ma scroli domyslnych jak text wyjdzie poza zakres a o to mi wlasnie chodzi (chce wypisac plik i tylko ten sposob wchodzi w rachube)!!! Czy ktos wie jak zrobic zeby EDITBOX reagowal na "n" albo jak wstawic scrole do statica ??!!! PLIZZ pomozcie bo musze napisac program a bez tego ani rusz !!!:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 W Windowsie raczej uzywa sie "rn" (ot, taki kolejny standard Bill'a ktory chcial sie odroznic od reszty) a nie "n", moze to jest przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Heh i ja na to wpadlem ,ale zamiast przeniesienia do nastepnej linii wywala mi jeszcze jedno | :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 W takim razie masz cos nie tak z "multiline". Dokladnie takie sa objawy, gdy to jest wylaczone. To MUSI dzialac, wiec sprobuj stworzyc osobny projekt od nowa, w ktorym umiesc tylko edit'a ze stylem multiline i do niego ten tekst. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Oki sprobuje jeszcze raz :( Ale nawet sprawdzalem u kumpla i tez nic :( Wiec wymietkam !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Z VS standardowo insatluje sie program o nazwie Spy++ czy jakos tak, wez wlacz swoj program, potem tego Spy'a. Na liscie okien w Spy'u poszukaj swojego okna (nejlepiej po tytule), rozwin to drzewko i odnajdz tego edita, nastepnie dwuklik na nim i pojawi sie okno z wlasciwosciami tego edit'a. Powinien miec wlasciwosc "ES_MULTILINE", jak nie ma to nie dziwie sie, ze nie dziala, ale skoro masz zaznaczone ze ma byc multiline a nie jest, to ja nie wiem co jest grane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Heh wybaczam ta niewiedze :) A tego Spy++ to wywalilem z ok.10 innymi programami ktore zainstalowalem z VC ,gdy mi Hitman nie poszedl :( Ale nic nie stoi na rzeszkodzie zeby teraz doinstalnac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zainstalowalem SPY++ ,odpalilem ,znalazlem i nic. Jest w tym boxie opcja ES_MULTILINE :( ale dalej wywala mi | w programie. Troche dziwne !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...