Skocz do zawartości
Majkel_

San Diego? 3700+ Czy Pentium D

Rekomendowane odpowiedzi

Czy polecacie AMD Athlon 64 3700 Socket 939 San Diego BOX ?? I jak to się kręci i czy jest wydajne. Prosiłbym o szybkie opinie.

I czy będzie współpracował z DFI ultra-d?

Ten Athlon to to samo co Operton.

Rożnią się tylko możnikiem, Operton 144 ma 9, a A64 3700 11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, tylko sprawa jest taka ze San Diego moge dostać od ręki w sklepie (chyba jesli sie nie myle za 800-900) , a z tym Opteronem to jak pytalem w kilku sklepach to robili ze mnie durnia i mowili ze tylko Socket 940 :)

No i mam nadzieje ze to San Diego sie kreci :)

A przy okazji: czy tu da się odblokować potoki Gigabyte Radeon X800GTO ?

Edytowane przez Majkel_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

San Diego .. i krecic

Ostatnio z tymi tematami to ...

najpierw zaaklopotanyy a teraz ty :mur:

Nie mozna to załozyc 1 topicu i i tam sie wypowiadac a nie co kazda czesc nowy temat "Jaki procek kupic" "xxx czy yyy"

Edytowane przez RogerWhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie to ma byc ogolnie do gier komp. Chodzi mi o to co beedzie wydajniejsze ( oczywiscie bym to troche podkrecil)?? jak uwazacie?

A drugie pytanie aby nie zakladac nowego topicu to na ile byscie wycenili: Kingston 2 x 1024MB HyperX 400MHz DDR Non-ECC CL2 (2-3-2-6-1). Bo znajomy mi oferuje za 800 i mowi ze okazja, bo on zmienia na inne?? jak uwazcie? A tak wogole to na co trzeba patrzec w tych timingach, zeby wiedziec jak porownywac :)?

Edytowane przez Majkel_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie to ma byc ogolnie do gier komp. Chodzi mi o to co beedzie wydajniejsze ( oczywiscie bym to troche podkrecil)?? jak uwazacie?

ten San Diego 3700+ powinien doleciec do FX55 z mała zmiana Vcore do 57 z troche wiekszą :)

Pentak D820 to procesor do pracy profesjonalnej np: do photoshopa czy 3ds max a ten San Diego jest do gier wiec jesli chcesz sobie spakowac jakis duzy plik czy cos takiego jednoczesnie grajac Pentak D bedzie idealnym wyborem natomiast jesli komp ma słuzyc głownie do rozrywki do bierz Antka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gier i do photoshopa (żadnej grafiki 3d). No i dla własnej przyjemności przy mierzeniu ilości klatek w grach lub liczeniu punktów w benchmarkach :) :D Czyli co lepiej ?

I jak z tym ramem?

I jeśli mi się uda załatwić za 800-900 zeta San Diego, to chyba lepsza to opcja niż selct od PITera 9*300 (800zeta)?

Czy jednak ten Pentium ;?

Edytowane przez Majkel_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki za rady, więc do gier wezmę Athlona :)

@skorek

"A ten 3700+ i 3000+ od Pitera powinny byc identyczne w wydajnosci jezeli podkrecisz tego 3700+"

Oj coś czuje, że lepiej niż 3000+, przynajmniej ze względu na 1MB cache. A wy jak myślicie?

Edytowane przez Majkel_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi