PMichalak Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Dużo się słyszy ostatnio o zasilaczu q-tec 650 w na allegro ma teoretycznie 650w i 3 wentyle wygląda na porzeądnego czy wart go kupić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 NO Do zasilania katod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedzel2345 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 NO Do zasilania katod no i jeszcze do wentylatorów sie nada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ma teoretycznie 650wod teorii do praktyki w tym przypadku bardzo daleka droga :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 zobacz na tabliczke znamionowa taki amperaz na liniach to maja 360/400 markowe zasilki do tego dochodzi ze nawet tego niebedziesz mial ,niemowiac o jakosci wykonia pokroju made in china brrr i zajebistej jakosci zabezpieczen typu bumbum (bomba odliczajaca czas do wybuchu ) odradzam stanowczo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedzel2345 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 zobacz na tabliczke znamionowa taki amperaz na liniach to maja 360/400 markowe zasilki do tego dochodzi ze nawet tego niebedziesz mial ,niemowiac o jakosci wykonia pokroju made in china brrr i zajebistej jakosci zabezpieczen typu bumbum (bomba odliczajaca czas do wybuchu ) odradzam stanowczo jak to się mówi bomba zegarowa z popsutym zegarem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jak bardzo chcesz sprzedam ci szefa z podpisu tanio :D sorryy za reklamee :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 no szef $kubiego napewno bedzie lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 No nie ja tu muszę zaprotestować... Miałem Q-TEC'a "500W" i ze starym kompem działał bardzo stabilnie i głośno (wymieniłem wentyle na 2x PAPST 80x80 i było ok). Z Q-TEC problem polega na "szczęściu" bo niektóre modele są jak najbardziej ok a niektóre to kompletna padaka, to fakt... z tym że tych padak jest więcej niż dobrych więc jak masz farta i czujesz potrzebe podniesienia sobie adrenaliny to polecam Q-TEC'a :D PS. 650W to on może pewnie oddać przez 1 ms :] z tym że nie na pewno :] napisz jeszcze do jakeigo zestawu chcesz ten zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 letrev - widziales srodek tej zasilki >>>zwykly shit pokroju Codegen, Tracer , L&C czy Megabajt itd. w ladnym opakowaniu zew. +cichy wentyl te zasilki chodza stable jesli sie je nieobciazy moca ponad 300W czyli komp (sredni konfig) bez nadmiernego OC utrzymaja gora 2 lata jak dobrze pojdzie 3 a potem bum i na tym koniec jak ktos lubi sporty extremalne zawsze przy wlaczaniu kompa to polecam adrenalina wzrasta proporcjonalnie wraz z uplywajacym czasem pracy PSU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) nie przesadzaj... miałem XP 1700+ @ 2440MHz @ 1.9V (nominalnie 1440MHz) na codzień 2x hynix d43, extremalnie wykręconego 9100 po Vmodzie etc + wodne + hdd i inne duperele i zasiłka moja trzymała napięcia idealnie po 2 latach... a czy widziałem środek.... nie ... zamontowałem Papsty telepatycznie :D Edytowane 29 Grudnia 2005 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Może rzeczywiście muszę się zastanowić nad jakimś Chiefteciem albo Taganem(jak myślicie czy 330w byłby lepszy??) Aa i macie tutaj mój sprzęt. Przy tym Gembirdzie mam napięcie -12 -7,5 a -5 +0.58. Mierzone w speedfanie czy to wina czytników czy zasilacz jest taki zje**ny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 nie przesadzaj... miałem XP 1700+ @ 2440MHz @ 1.9V (nominalnie 1440MHz) na codzień 2x hynix d43, extremalnie wykręconego 9100 po Vmodzie etc + wodne + hdd i inne duperele i zasiłka moja trzymała napięcia idealnie po 2 latach... a czy widziałem środek.... nie ... zamontowałem Papsty telepatycznie :D Tyle to i Huntkey 300W wytrzyma, po co Ci do tego byla 500W (wiem, ten szpan :lol: ) Chcesz realnej mocy na poziomie 600W, prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ten z mojego podpisu jest lepszy :] Z resztą u zenfista też dostępny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Może rzeczywiście muszę się zastanowić nad jakimś Chiefteciem albo Taganem(jak myślicie czy 330w byłby lepszy??) Aa i macie tutaj mój sprzęt. Przy tym Gembirdzie mam napięcie -12 -7,5 a -5 +0.58. Mierzone w speedfanie czy to wina czytników czy zasilacz jest taki zje**nyPo 1: to skróć sobie sygnaturkę, bo wygląda jak jakieś wypracowanie i chyba jest nieregulaminowa Po 2: napięcia mierzone softem to możesz sobie o kant d*** rozbić, sprawdź miernikiem i dopiero porozmawiamy Po 3: Dobra zasiłka to podstawa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Ale jak mam zmierzyć te napięcia minusowe wiem jak bez problemu zmierzyć np +12 albo +5 ale jak te minusy?? Oraz układy zasilające mają koło 60C a jak wykrece FSB do 210-215 to mają około 80C mierzone (termometrem) Edytowane 30 Grudnia 2005 przez GoldenDragon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Wcale, bo są praktycznie bez znaczenia. Kup jakiś tani wentylatorek np. Arctic 80mm i ustaw żeby na nie wiał. Edytowane 30 Grudnia 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Kup jakiś tani wentylatorek np. Arctic 80mm i ustaw żeby na nie wiał.Mam wentylator ale jak go zamontować? chodziło mi o mosfety na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 lepiej kup radiatorki wystabilizujesz napiecia dodatkowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 lepiej kup radiatorki wystabilizujesz napiecia dodatkowoA nie wiesz gdzie takie są np.na Allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...