belew Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mam płytę k7vt2, 512 mb ddr, kartę graficzną gforce2 mx. Chcę trochę doinwestować, może pod kątem jakichś gier, ale raczej tak ku ogólnemu poprawieniu możliwości (raczej nie mam czasu na granie, ale mam ochote pobawić się w Bitwę o śródziemie ; )). Czy ma sens wymiana proca z durona 1.3 na - na przykład - athlona xp 2700? Jeśli to złe rozwiązanie, to jakie macie propozycje? Będę b. wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MackaM Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Może powiedz ile masz kasy na modernizacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 sens jest ... kwestia tylko za ile ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belew Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) MackaM napisał(a): Może powiedz ile masz kasy na modernizacje :) chętnie wydałbym około 500 zł. max to 800 ; ) zresztą, bzdury piszę. "sens jest , tylko za ile" - to jest ta uwaga, której mi było potrzeba. taki ath xp 2700 jest do wziecia za 360 zł i mam kupca na mojego durona (100 zł). czyli koszt takiej modernizacji to 260 zł. a więc: jak zainwestować te 500-800 zł? wydać na tego procka 260 + wymiana ramu? a może procesor + karta graficzna? a może zmienić asrocka i proca? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez belew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MackaM Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Sprzedaj tego doruna najlepiej razem z płytą i kup Asrock 939DUAL-SATA2 za około 220 - 250zł i do tego sempron pod 939 3000+ za jakies 350zł + radeon gecube 9550 XT. Na pewno zmiescisz sie w tych 800zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Jak weźmie XT to nie, napisz do khamilka-użytkownik forum, i kup od niego 9500pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belew Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 "to nie" = "to nie zmieści się w 800"? właśnie rozglądam się za wymienionym przez Macka mięsem, jedyny problem jaki na razie napotkałem to proc na 939. w każdym razie bardzo dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) belew napisał(a): "to nie" = "to nie zmieści się w 800"? właśnie rozglądam się za wymienionym przez Macka mięsem, jedyny problem jaki na razie napotkałem to proc na 939. w każdym razie bardzo dziękuję. Nie zmieści sie w 800 to miałem na myśli. Ten sempron przecież jest na 939, bierz to co napisał MackaM tylko grafe bierz tak jak pisałem 9500pro od khamilka. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belew Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 znalazłem na alegro od dość pewnego faceta 9550 xt za ok 240 zł. chyba się skusze, a jeśli nie to pro od khamilka. poza tym tak jak poradziliście, sempron 939 i asrock dual. dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MackaM Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ja mam tego radka 9550 GeCube i jestem z niego zadowolony :) Za tą cene naprawde warto. Przy tym procku na min detalach pograsz nawet w najnowsze gry z tą kartą :) Q4 na min wogole mi nie tnie przy a1700XP i768 ramu, a NFS:MW na max detalach gram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belew Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Huh, no ja jak napisałem, nie jestem zapalonym graczem. Choć ostatnio zmarnowałem parę nocy przy Battle for Middleearth. A ta oferta z allegro wygląda naprawdę nieźle. Radosław ów ma gwarę na 2 lata. Edytowane 31 Grudnia 2005 przez belew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...