Skocz do zawartości
Centauri

Pytanie Co Do Prace Ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec tak, mam w swoim kompie 1kosc 512mb Kingstona 400mhz, 1kosc 256mb Blitza 400mhz i 1kosc 256mb elixir 266mhz... Zbytnio sie na tym nie znam ale kiedy wlaczam kompa pokazuje sie DDRAM Cloak = 266mhz (czy cos w tmy rodzaju). Czy oznacza to ze wszystkie ramy pracujan predkosci 266mhz?

Z gory dzieki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak, mam w swoim kompie 1kosc 512mb Kingstona 400mhz, 1kosc 256mb Blitza 400mhz i 1kosc 256mb elixir 266mhz... Zbytnio sie na tym nie znam ale kiedy wlaczam kompa pokazuje sie DDRAM Cloak = 266mhz (czy cos w tmy rodzaju). Czy oznacza to ze wszystkie ramy pracujan predkosci 266mhz?

Z gory dzieki za pomoc :)

a jakiego masz procka?? Najlepiej zeby pamieci pracowały synchronicznie z prockiem wówczas masz najlepszą wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakiego masz procka?? Najlepiej zeby pamieci pracowały synchronicznie z prockiem wówczas masz najlepszą wydajność.

Athlona XP 2000+ ale wlasnie jutro albo w kazdym razie w najblizszym tygodniu kupie nowego, narazie na oku mam AMD Athlon XP 3000+ Barton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o wydajnosc w roznego rodzaju markach i innych testach to zgadzam sie z toba w 101% ;)

ale caly czas sie nie benciach!e :P

kazda wymagajaca gra (pamieciozerna) i program bedzie dzialal szybciej (w tym wypadku) na 1gb ramu (choc sporo wolniejszym) niz na 768 (szybszym).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi