Zergonyac Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Mam kompa : 160gb samsung sata2 ncq, ramy samsung 2x512 533mhz taktowania, proc intel pentium 4 630, grafa radeon x800 gt płyta głowna nie pamietam ale wiem ze INTELA. Więc komp chodzi mi dość wolno. Dałem go do gwarancji i poprawili chłodzenie procka. TEraz znów wolno chodzi. Czasami sie zawiesi i tyka w śordku jak zegar, czasami właczam muze i tnie sie nie miłosiernie. kumpel mi poradzil ze stery od grafy są złe bo tez miałem problem z moją kartą. NIe chodzila wydajnie. Mam inne stery jest good. Co do reszty sterów mam wszytskie. Kiedys zanim dalem kompa do gwarancji wyswietlacz na obudowie pokazywal mi 22-25stopni teraz mam 26-29 non stop, i nie wiem czego to jest tepmeratura. Czesto wiatrak chodzi bo go słychac ;) i nagle zacznie szybciej chodzic i znów wolniej i tak co 5min. Czy są jakięs programy które sprawdzaja temperature grafy i proca ? Wiem, że są ale nie znam ich i nie wiem skąd ściągnąć. Jeden z uzytkowników napisał coś takiego : jeśli masz możliwośc to potestuj kompa na zwykłym dysku twardym pod IDE" , nie wiem to znaczy więc też proszę abyście mi powiedzieli. MOże być coś takiego, że wiatraczek jakiś nie chodzi na maxa wydajnie albo cos? Aha zasilacz mam modecoma razem z obudowa.... 350 czy tam 360W i to mnie nie pokoi. Czy to może byc spowodowane wolnym chodzeniem kompa? Na gwarancji robili mi testy na kazde części i powiedzieli ze wszytsko jest ok z czesciami, poza chłodzeniem proca. Wybieralem tą konfiguracje i nie wiem czy wybrałem dobrze. Wzielem x800GT a moglem jeszcze wziac 6600GT. ODp na to proszę. pozdro Zergonyac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 temp sprawdzisz - everestem- http://www.lavalys.com/ co do zasilacza moze nie wyrabiac :> to FEEL, czy pelen MODECOM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zergonyac Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Chyba pełen modecom :/ Możesz mi powiedzieć ile kosztuje taki lepszy zasilacz pod tą konfiguraację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zergonyac Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Lol sprawdzałem tym programem dysk twardy : mam 3 partycje to wiem ale przy 1 gdzie mam windowsa pisze w nawiasie AKTYWNA a przy pozostałych 2 nic nie pisze tzn nie pisze ze są aktywne. A grafe mi wyswietla x800 se a GT to jest jakas roznica? BO patrzylem na parametry to wszytsko jest tzn szyna 256bit pamiec tez 256 gddr3 taktowania rdzenia 475 pamieci 400 . Walnąc formata wszytskich partycji i moze sie cos zmienic? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Lol sprawdzałem tym programem dysk twardy : mam 3 partycje to wiem ale przy 1 gdzie mam windowsa pisze w nawiasie AKTYWNA a przy pozostałych 2 nic nie pisze tzn nie pisze ze są aktywne. A grafe mi wyswietla x800 se a GT to jest jakas roznica? BO patrzylem na parametry to wszytsko jest tzn szyna 256bit pamiec tez 256 gddr3 taktowania rdzenia 475 pamieci 400 . Walnąc formata wszytskich partycji i moze sie cos zmienic? pozdro Nie no tu jest wszystko OK, tylko podaj temperatury, w zakładce CZUJNIK bedą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zasilacz: jeśli masz kase to polecam odwiedzić zenfist.pl i znaleść sobie coś ładnego :> typu chieftec, thermaltake lub aerocool :) jeśli z kasą nie bardzo, odsłyam na allegro po delte/fortona 350W Jeśli lcd na budzie pokazuje Ci temperature procka to ja bym się cieszył :P p4 to grzejniki :P Z tym sprawdzaniem dysku autorowi myśli mogło chodzić o sprawdzenie czy kontroler na płycie nie jest uwalony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zergonyac Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 No tak 350W ale ja mam 360 to co za roznica : O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 BIerz Huntkeya 350W, ma moc realną 400W, albo Fortona 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 W mocy realnej. Grzesiu sie lepiej zna na zasiłkach niż ja ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 to ja nie zakładajac nowego tematu spyatm co to jest moc szczytowa? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ile może zasilacz wytrzymać, to jest taki zapas mocy, pomimo że producent napisze 350W to zasilacz może wytrzymać nawet do 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zergonyac Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Tak stery mialem ale stare jakies.... mam nowe do plyty glownej i wszytsko chodzi super. Dobrze, ze radziliscie ale o malo bym nie wydal 150-200zl na zasiłke.... Ale jest good. Dzieki za pomoc temat zamkniety. pozdro!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...