Skocz do zawartości
El Passo

Divx Na Tv-oucie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dłuższego czasu mam problem, z którym w żaden sposób nie umiem sobie poradzić.

Otóż jak odpalam w dowolnym playerze film w formacie typu DivX, to na moniotrze (jako ekranie głownym) pojawia się pożądany film, a z kolei na telewizorze (w trybie "clone") pojawia się tylko czarny prostokąt w miejscu filmu. Ustawienie telewizora jako ekranu głównego skutkuje odwrotnym efektem.

Zjawisko to pojawiało się właściwie we wszystkich kartach z chipsetem Nvidii z jakimi praktycznie miałem do czynienia (począwszy od 2mx, przez FX5600, a na mojej obecnej - MX4000 skończywszy). Co ciekawe, jak instaluje starsze sterowniki Nvidii (o około 40 wersji starsze), to w ogóle nie ma takiego problemu i obraz filmu pojawia się jednocześnie na monitorze i na telewizorze..:/

Czy ktoś z Was wie może o co w tym chodzi i jak sobie z tym poradzić?

Z góry dzięki za wszystkie sugestie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, wiem że nie boli:) Przeszukiwałęm forum pod kątem słów kluczowych takich jak: wyjście tv, tv-out, divx i jeszcze kilka innych, które mi przyszły do głowy, niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem, czy mógłbym prosić o jakiegoś hint'a?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi