Dog Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Mam pytanko....skoro mam plytke z agpx4 i chce kupic nowa grafe to moge kupic taka z agpx8? Z gory dzieki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 oczywiscie ze obsluzy ale karta graficzna bedzie chodzic na AGP 4x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Tak. Tylko kupowanie grafy z AGP X8 nie ma sensu, mowa tu o nowych Gf4, które są drozsze od zwoich odpowiedników na agpx4 o jakieś 100-200 zła a praktycznie tak samo wydajne. Co innego nowe Radeony one są tylko w wersjach agp x8. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Oczywiście, że będzie działać. Tak samo jak do płytki x2 wrzucisz grafike x4, też wszystko działa oczywiście w takim trybie w jakim działa pł. gł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Oczywiście, że będzie działać. Tak samo jak do płytki x2 wrzucisz grafike x4, też wszystko działa oczywiście w takim trybie w jakim działa pł. gł.Nawiazujac do wypowiedzi kolegi musze napisac, dodajac rowniez, ze grafa z AGP 8x jest kompatybilna w dol tylko i wylacznie z AGP 4x, na 2x i 1x nie dzialaja, a nawet istnieje grozba uszkodzenia grafy i/lub plyty. :mrgreen: IMHO obecnie AGP 8x to bezsens :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 To ze drozsze to ja wiem...chodzi o to, ze za jakis czas latwiej bedzie taka sprzedac:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 To ze drozsze to ja wiem...chodzi o to, ze za jakis czas latwiej bedzie taka sprzedac:)A mozna wiedzieć co chcesz kupić?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Będzie chodzić ale z gorszą wydajnością wiec poco kupować kilme do malucha :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Będzie chodzić ale z gorszą wydajnością wiec poco kupować kilme do malucha :DRóżnice będą raczej symboliczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 ...chodzi o to, ze za jakis czas latwiej bedzie taka sprzedac:) IMHO bez sensu jest takie myślenie, bo dziś zapłacisz za kartę z AGPx8 powiedzmy te 100-150, max 200pln więcej niż za kartę na AGPx4, ale w życiu nie dostaniesz tyle więcej jak ją będziesz sprzedawał kiedyś tam w przyszłości :!: Wzrost wydajności po przesiadce z AGPx4 na AGPx8 jest przktycznie niezauważalny i nie ma sensu wywalać kasy na taki "bajer". Lepiej kup kartę z AGPx4 jakiejś lepszej firmy 8) Chyba, że lubisz mieć zbędne bajerki w kompie, to bierz taką z AGPx8... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamer Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Oczywiście, że będzie działać. Tak samo jak do płytki x2 wrzucisz grafike x4, też wszystko działa oczywiście w takim trybie w jakim działa pł. gł.Nawiazujac do wypowiedzi kolegi musze napisac, dodajac rowniez, ze grafa z AGP 8x jest kompatybilna w dol tylko i wylacznie z AGP 4x, na 2x i 1x nie dzialaja, a nawet istnieje grozba uszkodzenia grafy i/lub plyty. :mrgreen: IMHO obecnie AGP 8x to bezsens :) SpiderMan ma tu rację. A tak pozatym Teraz nie ma sensu się w to pakować. Ale kto wie co będzie w przyszłości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 SpiderMan ma tu rację. A tak pozatym Teraz nie ma sensu się w to pakować. Ale kto wie co będzie w przyszłości. A co ma być?? Przecież nic Ci w przyszłości nie da to ze bedziesz miał Gf4 na agp x8. Nic. Jeszcze rozumiem kupowanie płyt na agp x8 bo może kiedyś wyjdzie karta która w pełni wykorzysta ten sandard, narazie Agp x4 jest nie w pełni wykorzystane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamer Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 SpiderMan ma tu rację. A tak pozatym Teraz nie ma sensu się w to pakować. Ale kto wie co będzie w przyszłości. A co ma być?? Przecież nic Ci w przyszłości nie da to ze bedziesz miał Gf4 na agp x8. Nic. Jeszcze rozumiem kupowanie płyt na agp x8 bo może kiedyś wyjdzie karta która w pełni wykorzysta ten sandard, narazie Agp x4 jest nie w pełni wykorzystane. Lepiej przeczytaj to co napisałem jescze raz. Przecież napisałem że teraz nie warto jest kupować karty z AGP 8x. A z tym zdaniem "Ale kto wie co będzie w przyszłości" chodziło mi oto że może kiedyś te AGP bedzie w pełni wykorzystywane i wtedy będzie można kupić sobie kartę z obsługa AGP 8x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 SpiderMan ma tu rację. A tak pozatym Teraz nie ma sensu się w to pakować. Ale kto wie co będzie w przyszłości. A co ma być?? Przecież nic Ci w przyszłości nie da to ze bedziesz miał Gf4 na agp x8. Nic. Jeszcze rozumiem kupowanie płyt na agp x8 bo może kiedyś wyjdzie karta która w pełni wykorzysta ten sandard, narazie Agp x4 jest nie w pełni wykorzystane. Lepiej przeczytaj to co napisałem jescze raz. Przecież napisałem że teraz nie warto jest kupować karty z AGP 8x. A z tym zdaniem "Ale kto wie co będzie w przyszłości" chodziło mi oto że może kiedyś te AGP bedzie w pełni wykorzystywane i wtedy będzie można kupić sobie kartę z obsługa AGP 8x. To zmienia postać rzeczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Co bede kupowac..jade w sobote na gielde i wybiore ti4200 (msi, albo winfasta). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siv Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Ja tez mam AGP x4. Chce kupic nowa karte do 900 Pln. Mam na oku G4Ti4200-VTD8x 128MB VIVO. Oplaca mi sie? Moze zaproponujecie cos lepszego? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...