Skocz do zawartości
Dog

Czy plyta z agpx4 obsluzy grafe agpx8?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. Tylko kupowanie grafy z AGP X8 nie ma sensu, mowa tu o nowych Gf4, które są drozsze od zwoich odpowiedników na agpx4 o jakieś 100-200 zła a praktycznie tak samo wydajne. Co innego nowe Radeony one są tylko w wersjach agp x8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że będzie działać. Tak samo jak do płytki x2 wrzucisz grafike x4, też wszystko działa oczywiście w takim trybie w jakim działa pł. gł.

Nawiazujac do wypowiedzi kolegi musze napisac, dodajac rowniez, ze grafa z AGP 8x jest kompatybilna w dol tylko i wylacznie z AGP 4x, na 2x i 1x nie dzialaja, a nawet istnieje grozba uszkodzenia grafy i/lub plyty. :mrgreen:

IMHO obecnie AGP 8x to bezsens :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...chodzi o to, ze za jakis czas latwiej bedzie taka sprzedac:)

IMHO bez sensu jest takie myślenie, bo dziś zapłacisz za kartę z AGPx8 powiedzmy te 100-150, max 200pln więcej niż za kartę na AGPx4, ale w życiu nie dostaniesz tyle więcej jak ją będziesz sprzedawał kiedyś tam w przyszłości :!:

Wzrost wydajności po przesiadce z AGPx4 na AGPx8 jest przktycznie niezauważalny i nie ma sensu wywalać kasy na taki "bajer". Lepiej kup kartę z AGPx4 jakiejś lepszej firmy 8)

Chyba, że lubisz mieć zbędne bajerki w kompie, to bierz taką z AGPx8...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że będzie działać. Tak samo jak do płytki x2 wrzucisz grafike x4, też wszystko działa oczywiście w takim trybie w jakim działa pł. gł.

Nawiazujac do wypowiedzi kolegi musze napisac, dodajac rowniez, ze grafa z AGP 8x jest kompatybilna w dol tylko i wylacznie z AGP 4x, na 2x i 1x nie dzialaja, a nawet istnieje grozba uszkodzenia grafy i/lub plyty. :mrgreen:

IMHO obecnie AGP 8x to bezsens :)

SpiderMan ma tu rację. A tak pozatym Teraz nie ma sensu się w to pakować. Ale kto wie co będzie w przyszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMan ma tu rację. A tak pozatym Teraz nie ma sensu się w to pakować. Ale kto wie co będzie w przyszłości.

A co ma być?? Przecież nic Ci w przyszłości nie da to ze bedziesz miał Gf4 na agp x8. Nic. Jeszcze rozumiem kupowanie płyt na agp x8 bo może kiedyś wyjdzie karta która w pełni wykorzysta ten sandard, narazie Agp x4 jest nie w pełni wykorzystane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma być?? Przecież nic Ci w przyszłości nie da to ze bedziesz miał Gf4 na agp x8. Nic. Jeszcze rozumiem kupowanie płyt na agp x8 bo może kiedyś wyjdzie karta która w pełni wykorzysta ten sandard, narazie Agp x4 jest nie w pełni wykorzystane.

Lepiej przeczytaj to co napisałem jescze raz. Przecież napisałem że teraz nie warto jest kupować karty z AGP 8x. A z tym zdaniem "Ale kto wie co będzie w przyszłości" chodziło mi oto że może kiedyś te AGP bedzie w pełni wykorzystywane i wtedy będzie można kupić sobie kartę z obsługa AGP 8x.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej przeczytaj to co napisałem jescze raz. Przecież napisałem że teraz nie warto jest kupować karty z AGP 8x. A z tym zdaniem "Ale kto wie co będzie w przyszłości" chodziło mi oto że może kiedyś te AGP bedzie w pełni wykorzystywane i wtedy będzie można kupić sobie kartę z obsługa AGP 8x.

To zmienia postać rzeczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...