Gość kev Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Witam ;] Po formacie wszystko cacy ale jak włączam komputer to pokazuje mi się wybór systemu a mam tylko jeden system i nie wiem dlaczego tak jest :/ Pokazują się dwa Xp i nieważne czy wybiore pierwszy czy drugi to i tak ten sam się włącza... Format robiłem na innym kompie (nie u siebie) Jakiś procek chyba 1.2 gHz 256 mb ram Ge force 2 mx 32 mb ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Wejdź w boot.ini i wywal jeden wpis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiCi Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 w lini polecen wpisz 'bootcfg' zeby sprawdzic jakie ID ma niechciany system(zapewne 1 lub 2) a nastepnie wywal niechciany wpis poleceniem 'bootcfg /delete /ID x'(gdzie x to ID niechcianego systemu) nastpenie restart i zobacz czy dziala pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 wywalasz poprostu ten ktory nie jest na podstawowym dysku czyli cos w stylu: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Tak to wygląda na tym kompie na którym jest problem... Więc dziwne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 źle się czujesz ??? Formata i instalacja windy na tym samym kompie i nic nie przenosiłem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiCi Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Na zalaczonym obrazku widac ze sa dwa wpisy w boot.ini, jeden musisz wyrzucic. Wyglada mi na to ze musisz wyrzucic ten pierwszy, czyli wpisac 'bootcfg /delete /ID 1' . Zeby sie upewnic to podczas wlaczania kompa jak masz wybor systemu operacyjnego zobacz po wybraniu ktorego wchodzi system. Zapewne jest tak ze ten pierwszy ma ID 1 a ten drugi ID 2 ;) Byc moze bedzie tak ze przy obu bedzie wchodzil system bo z tego co widze oba wpisy odwoluja sie do tej samej partycji, w takim razie mozesz wyrzucic wpis wedle uznania ;) pozdro Edyta: Nie doczytalem w pierwszym poscie ze z obu sie laduje system wiec wywalaj wpis ktory chcesz. Napewno formatowales dysk?? Jesli tak to pelny format czy szybki?? Edytowane 29 Grudnia 2005 przez CiCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Szybki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...