Skocz do zawartości
Gość kev

Wybór Dwóch Systemów A Jest Jeden ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;]

Po formacie wszystko cacy ale jak włączam komputer to pokazuje mi się wybór systemu a mam tylko jeden system i nie wiem dlaczego tak jest :/ Pokazują się dwa Xp i nieważne czy wybiore pierwszy czy drugi to i tak ten sam się włącza... Format robiłem na innym kompie (nie u siebie)

Jakiś procek chyba 1.2 gHz

256 mb ram

Ge force 2 mx 32 mb

;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w lini polecen wpisz 'bootcfg' zeby sprawdzic jakie ID ma niechciany system(zapewne 1 lub 2)

a nastepnie wywal niechciany wpis poleceniem 'bootcfg /delete /ID x'(gdzie x to ID niechcianego systemu)

nastpenie restart i zobacz czy dziala

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zalaczonym obrazku widac ze sa dwa wpisy w boot.ini, jeden musisz wyrzucic. Wyglada mi na to ze musisz wyrzucic ten pierwszy, czyli wpisac 'bootcfg /delete /ID 1' . Zeby sie upewnic to podczas wlaczania kompa jak masz wybor systemu operacyjnego zobacz po wybraniu ktorego wchodzi system. Zapewne jest tak ze ten pierwszy ma ID 1 a ten drugi ID 2 ;)

Byc moze bedzie tak ze przy obu bedzie wchodzil system bo z tego co widze oba wpisy odwoluja sie do tej samej partycji, w takim razie mozesz wyrzucic wpis wedle uznania ;)

pozdro

Edyta: Nie doczytalem w pierwszym poscie ze z obu sie laduje system wiec wywalaj wpis ktory chcesz.

Napewno formatowales dysk?? Jesli tak to pelny format czy szybki??

Edytowane przez CiCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi