Marek322 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Witam mam zamiar zainstalowaćwindows xp i windows 98 na jednym dysku podzielonym na partycje. Jak tego dokonać ?? Proszęo jakiślink gdzie jest opisany caly prces lub coś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sea21 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Mozna na wielle sposobow to zrobic. Najwazniejsze zebys najpierw zainstalowal Win 98 a pozniej XP. W przeciwnym wypadku bedziesz musial konfigurowac bootmanegera. Jest jeszcze jeden problem. Pasowaloby zebys dysk mial sformatowany w formacie FAT32. Jezeli masz NTFS to nie zainstalujesz Win98. Wiem ze jest jakis patch ze Win 98 "widzi" dyski NTFS ale musi byc zainstalowany na FAT32. Windy mozesz zainstalowac na dwoch partycjach albo na jednej. W zaleznosci do czego bedzie ci to potrzebne. Jezeli bedziesz chcial instalowac jakies oddzielne oprogramowanie dla poszczegolnych wind to polecam na dwoch partycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 na c: mam windows 98se a na d: chcę zainstalować windows xp obie partycje są w systemie plików fat32 . A w boot loaderze będząwidoczne dwa systemy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sea21 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Jezeli zainstalujesz XP na 98 wszystko bedzie ok. Po wlaczeniukompa bedziesz mial do wyboru XP lub 98. Nie bedziesz musial nic grzebac w boot loaderze. Powodzenia w instalacji:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian.K. Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 na c: mam windows 98se a na d: chcę zainstalować windows xp obie partycje są w systemie plików fat32 . A w boot loaderze będząwidoczne dwa systemy ?? Tak :D -------------------------------------------------------------- Gdybyś chciał zainstalować xp na partycji ntfs to i tak może być ona widoczna z win98 jeśli zainstalujesz odpowiedni program. Polecam Paragon Mount Everything. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 dzięki . Napisze jak już wszystko zainstaluje :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macyek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 a ja mam problem odwrotny, bo ja mam zainstalowany XP i chce na partycji drugiej zainstalowac 98... mozecie pomoc? Chce kutasa zainstalowac spod windyXP to sie nie daje (mowi ze ze srodowiska winNT sie nie da :P), probowalem spod wiersza polecen i tez gowno, z biosa to chce mi zainstalowac zamiast XP i nie daje sie na partycje inna zainstalowac... co ja mam zrobic zeby go zainstalowac na drugiej partycji??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 a ja mam problem odwrotny, bo ja mam zainstalowany XP i chce na partycji drugiej zainstalowac 98... mozecie pomoc? Chce kutasa zainstalowac spod windyXP to sie nie daje (mowi ze ze srodowiska winNT sie nie da :P ), probowalem spod wiersza polecen i tez gowno, z biosa to chce mi zainstalowac zamiast XP i nie daje sie na partycje inna zainstalowac... co ja mam zrobic zeby go zainstalowac na drugiej partycji??? Może tak troszkę mniej emocji i wulgaryzmów!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macyek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 denerwujesz sie tylko dlatego ze uzylem w stosunku do tego wspaniaego systemu operacyjnego jakim jest win98 okreslenia "kutas"? daruj se i jak nie wiesz jak pomoc to nic nie pisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...