Skocz do zawartości
Marek322

Jak Zainstalować 2 Systemy Na Jednym Dysku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mozna na wielle sposobow to zrobic. Najwazniejsze zebys najpierw zainstalowal Win 98 a pozniej XP. W przeciwnym wypadku bedziesz musial konfigurowac bootmanegera. Jest jeszcze jeden problem. Pasowaloby zebys dysk mial sformatowany w formacie FAT32. Jezeli masz NTFS to nie zainstalujesz Win98. Wiem ze jest jakis patch ze Win 98 "widzi" dyski NTFS ale musi byc zainstalowany na FAT32. Windy mozesz zainstalowac na dwoch partycjach albo na jednej. W zaleznosci do czego bedzie ci to potrzebne. Jezeli bedziesz chcial instalowac jakies oddzielne oprogramowanie dla poszczegolnych wind to polecam na dwoch partycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na c: mam windows 98se a na d: chcę zainstalować windows xp obie partycje są w systemie plików fat32 .

A w boot loaderze będząwidoczne dwa systemy ??

Tak :D

--------------------------------------------------------------

Gdybyś chciał zainstalować xp na partycji ntfs to i tak może być ona widoczna z win98 jeśli zainstalujesz odpowiedni program. Polecam Paragon Mount Everything.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam problem odwrotny, bo ja mam zainstalowany XP i chce na partycji drugiej zainstalowac 98...

mozecie pomoc?

Chce kutasa zainstalowac spod windyXP to sie nie daje (mowi ze ze srodowiska winNT sie nie da :P), probowalem spod wiersza polecen i tez gowno, z biosa to chce mi zainstalowac zamiast XP i nie daje sie na partycje inna zainstalowac...

co ja mam zrobic zeby go zainstalowac na drugiej partycji???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam problem odwrotny, bo ja mam zainstalowany XP i chce na partycji drugiej zainstalowac 98...

mozecie pomoc?

Chce kutasa zainstalowac spod windyXP to sie nie daje (mowi ze ze srodowiska winNT sie nie da :P ), probowalem spod wiersza polecen i tez gowno, z biosa to chce mi zainstalowac zamiast XP i nie daje sie na partycje inna zainstalowac...

co ja mam zrobic zeby go zainstalowac na drugiej partycji???

Może tak troszkę mniej emocji i wulgaryzmów!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi