donio Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Widze że wszyscy piszą tu jakie drinki piją ale przydało by się coś na rano... chyba każdy wie co to jest kac :D Także prosze o propozycje jak leczyć kacucha... Ja zawsze rano staram się jak najdłużej spać ... :) Oczywiście przygotowuje wodu gazowaną koło wyrka. Potem kefirek bułeczka ... A najlepsza metoda to piwko z rana hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 1.Przed zasnieciem aspiryna lub inny srodek przeciwbolowy. 2.Alca-Seltzer 3.Kefir Klin to odkladanie kaca na pozniej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 wyspać sie i ciepły rosół! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 nigdy nie trzeżwieć :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 1.Przed zasnieciem aspiryna lub inny srodek przeciwbolowy. 2.Alca-Seltzer 3.Kefir Klin to odkladanie kaca na pozniej ;) widze tu profesjonaliste... ale ten kefir zamienilbym na cos cieplego. i sen... to najlepsze lekarstwo. najgorsze to obudzic sie jeszcze w stanie upojenia. wtedy nie ma wstawac... 8O :roll: :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 klinika! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 To ja moze bardziej tradycyjnie po "ludowemu" :P "Woda" z : - ogorkow (kiszone/konserwowe) - papryki konserwowej - pieczarek konserwowych klin :P pifko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 dluuuugo spac.. cos przeciw bolowego(np.APAP) + herbata z cytryna(bez cukru) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 no coz na kaca wypijam zawsze ok 3 litrow wody mineralnej w ciagu pierwszych 2h od przebudzenia sie i leje pozniej jak durny i jest super spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 po pifku jak ręką odjął....... :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 dzis sie obudzilem jeszcze pod wplywem , dowloklem sie do domku i dalej w kime. Mineralna i moze kawy to jest to. Zadnych APAPow nie biore abym wiedzial ze jak sie pije to trzeba potem cierpiec. Jeszcze 3 h temu czulem jakby w mojej glowie siedzila taki malutki krasnal i napie... TAKIM WIELKIM MLOTEM w czache. Trzeba DZIECIOLA albo udobruchac albo odganiac :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 ehhhhh ;) ;) ;) byle gazowanej wody nie pic, bo moze byc marnie :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Najlepiej jest nie pić, wtedy nie będzie kaca :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 To ja moze bardziej tradycyjnie po "ludowemu" :P "Woda" z : - ogorkow (kiszone/konserwowe) - papryki konserwowej - pieczarek konserwowych klin :P pifko ludowo nie ludowo ale po - ogorkow (kiszone/konserwowe) gestaltyla jelit raczej normalna nie bedzie :D - papryki konserwowej pfuuj(są oczywiśce gusta i gusciki) - pieczarek konserwowych ooooo na wątrobę troche cieżko ale powiem ze ja TAK kiedyś robiłem i pomaga np zamienia sie bół głowy na bół brzucha :D i dołacze również ludowo "czym sie strułeś tym sie lecz" ale w mniejszych ilościach nie ma to jak piwko czy seta na kaca i 15 minut w ciepłym fotelu.zaraz pózniej można do pracy iść :D mam nadzieje ze nie jako kierowca autobusu :D 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 ja proponuje strone browarian, gdzie wszystko o chlaniu jak i o kacu jest napisane www.fazachlejemy.prv.pl , swoja droga zajebista strona :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 chlac na maxaaaaaa i sie nie przejmowac kacem - sila woli :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Na koniec picia walnąć sobie dwa Actimelki - rano spokój Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Ja sie ciagle zastanawiam, co to jest ten kac ? Jak wypije, to rano nie dosc, ze wczesniej niz zwykle wstaje, to sie czuje calkiem dobrze... Moze wy jestescie niewyspani i dlatego was glowa boli (np. jak gram do pozna, to mnei tez), a kac, to tylko mit ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Nieeeee, kac to fakt potwierdzony eksperymentalnie i naukowo. Największego kacora ma się po piwsku i siarach. Najlepiej jest po wódzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Nieeeee, kac to fakt potwierdzony eksperymentalnie i naukowo. Największego kacora ma się po piwsku i siarach. Najlepiej jest po wódzie. Nieprawda, najlepiej jest po czystym spirytucie i to zwlaszcza wtedy jak nie jarasz w trakcie fajek. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Najlepszy jest ciepły posiłek, jakaś zupa, a najlepiej rosół i dużo czegoś do picia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Dobra, właśnie na gazeta.pl znalałem taki tekst, poczytajcie sobie,a pomoże;];] <b>Przed</b> Na bal najlepiej stawić się wyspanym i wypoczętym. Twój organizm będzie potrzebował energii, by unieszkodliwić zalewający go alkohol. Jeśli ktoś pali, tego dnia powinien sięgać do paczki dwukrotnie rzadziej - nikotyna potęguje zatrucie alkoholowe. Godzinę przed wyjściem należy najeść się porządnie (najlepiej tłusto) i popić obficie (ale nie alkoholem - ponoć niezłe efekty daje wypicie szklanki nieodtłuszczonego mleka). Dzięki temu przyswajanie etanolu zacznie się później i będzie rozciągnięte w czasie. Zaplanuj, co i ile będziesz dziś pił. Pierwsze uchroni cię przed ciężkim kacem, drugie przed spiciem się na umór. <b>W trakcie</B> Kolejne drinki wychylaj nie częściej niż co 20 minut, bo tyle mniej więcej czasu potrzebuje organizm na wchłonięcie alkoholu. Nie przytrzymuj alkoholu w ustach - delektowanie się daje podobny efekt jak picie przez słomkę. Alkohol spożywany w ten sposób szybciej (bo z pominięciem wątroby) uderza do głowy. Nie mieszaj alkoholi! Mając do wyboru - postaw na gin lub wódkę. Unikaj ciężkich, gatunkowych trunków. Nigdy nie przepijaj piwem ani szampanem. Zawarty w nich dwutlenek węgla przyspiesza wchłanianie etanolu. <b>Po </b> Dwie szklanki wody przed pójściem do łóżka (by rano nie szukać wazonu). Rano: kogel-mogel lub jajecznica (niekoniecznie z sowich jaj, jak zalecał Pliniusz), puszka bogatego w jony napoju izotonicznego (np. Izostar lub Dynamic), szklanka obfitującego w potas soku pomidorowego (chyba że ktoś woli banany), herbata z cytryną (kwas askorbinowy unieszkodliwia wolne rodniki) i co najmniej dwiema łyżeczkami miodu (zawarta w nim fruktoza przyspiesza rozkład szkodliwego aldehydu octowego. Uważać z paracetamolem, który nasila uszkadzające działanie alkoholu na wątrobę. Nie nadużywać środków przeciwbólowych aspirynopochodnych (jak Alka-Prim, czy Alka-Seltzer), które co prawda zmniejszają ból głowy, lecz nadwerężają i tak już podrażnioną przez alkohol śluzówkę żołądka. A gdyby sępy nadal krążyły nad naszym łóżkiem, pomyślmy, że (o ile oczywiście nie będziemy przedłużać agonii kolejnymi klinami) najpóźniej za 24 godziny nasze cierpienia ustaną. Wystarczająco szybko, byśmy rychło o nich zapomnieli i za rok... powtórzyli wszystko od nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Przypomnial mi sie kawal. Dzwoni telefon: - halo ? - klinika ? - nie, pomylka. dzwoni znow - halo ? - klinika ? - nie, pomylka !!! dzwoni znow tel -q..., Heniu idziemy na klina ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 To ja moze bardziej tradycyjnie po "ludowemu" :P "Woda" z : - ogorkow (kiszone/konserwowe) - papryki konserwowej - pieczarek konserwowych klin :P pifko ludowa metoda jest good ale z ogórków domowej roboty... z tych konserwowych to nie to ;P a na klina to bym sie w życiu nie dał przekonać :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Ja standardowo na kaca najczęsciej przyjmuje duzo płynu ale niegazowanego.. Gazowany jak juz w miare dochodze do siebie dopiero.. A najczęsciej robie test czy jestem trzeźwy wypijając z 0,5 l zimnego kefiru . Metoda dośc brutalna bo jesli kefir sie przyjmie to jest ok a jesli nie to następne pól dnia spędzić można w ubiku ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Na kaca najlepszy jest ostry sex!!!!!! plecam hahaha :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 musze pokazac koleszvcze podpis i pilem wiec sie nie denerwojcie ze pisdze jakos dziwnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 qrfa czemu brzuch mnie tak napieprza, trza bylo tyle nie pic wczoraj albo nie mieszac :roll: fuck macie jakis pomysl jak sie tego pozbyc ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 qrfa czemu brzuch mnie tak napieprza, trza bylo tyle nie pic wczoraj albo nie mieszac :roll: fuck macie jakis pomysl jak sie tego pozbyc ? :)poczytaj wyżej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Nieeeee, kac to fakt potwierdzony eksperymentalnie i naukowo. Największego kacora ma się po piwsku i siarach. Najlepiej jest po wódzie. Nieprawda, najlepiej jest po czystym spirytucie i to zwlaszcza wtedy jak nie jarasz w trakcie fajek. 8) Oj racja. A najgorzej jest jak się pomiesza wszystko ze wszystkim :( Tak jaj ja teraz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...