Muminek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Dzięku że zajrzałeś. Aktualnie posiadam epox 8rda3+ socA + athlonek 1700+@2,57GHz i gf 6800@16p/6v 400/900Mhz Chce zmienic plyte glowna i proca. (i grafike bo jest na agp) AHA proc był na WC :) (bede musial zmienic zapinke do płyty głównej, fajnei by bylo jakby miala dziurki wokół gniazda procesora. Blok: nukleon v1) Dosyć długo nie siedzialem w tej branży i nie bardzo wiem co wybrac zeby ładnie się to kręciło. Mam dostęp do płyt głównych EPOX i GIGABYTE. Co do grafiki to w ogole nie wiem co wybrac do 1000zl (zakładam że moją sprzedam za 800zl) z proców mam takie wybrane: PROCESOR AMD ATHLON 64 3000+ S939 VENICE PROCESOR AMD ATHLON 64 3200+ S939 BOX VENICE PROCESOR AMD OPTERON M244 BOX (troche drogi :P) pamięci mam kingmax 466MHz. Pozdrawiam i bardzo prosze o rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 TUTAJ !!! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Moim zdaniem jeśli w gre wchodzi O/C to jakiś selekt 3000+ , 3200+ to to samo tylko wyższy mnożnik .. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez Argennto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Domyslam się, że wątek byl wiele razy poruszany. Jedkan jak przegladam archiwum to naprawde dostaje oczopląsu, dlatego prosze o wyrozumialosc i pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Opteron jest drogi i ponoć łądniej sie kreci, ale jak zwykle wszystko zalezy od sztuki na jaka trafisz :( PITer sie zajmuje selekcja veniców :) zajrzyj do działu giełda :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ten opteron nie wchodzi chyba w gre. Jest na S 940... nie znam żadnej płyty głównej pod to......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ten opteron nie wchodzi chyba w gre. Jest na S 940... nie znam żadnej płyty głównej pod to......... Opteron jest pod socket 940 i 939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ja mowilem o opteronie M244 a on jest pod s940 wiec chyba odpada..... Wiec drodzy koledzy jakie mobo z epox lub gigabyte ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 DFI i Opteron jeśli chcesz na prawdę o/c B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 A moze byc EPOX 9NPA+ULTRA ??? 3000+ venice spadł na psy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Jak chcesz kręcić to kup jakiegoś selekcjonowanego Athlona 64. Np. u PITera on ci gwarantuje Venica 3200+ na 9*300 czyli 2700 MHZ przy 1,5V chyba, poszukaj jego ofert w dziale giełda. A co do płyty to do o/c DFI lanparty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 wiem ze to dfi jest super. Jednak nie chce zbytnio kupowac przez allegro. Lokalnie mam dostep do plyt gigabyte i epoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 to zobacz w innym sklepie albo jedź do większego miasta, jak już cos kupowac to żeby było dobre a nie żeby było, wybieranie miedzy lipnym a kiszkowatym, chyba ze kwitu brak, chociaż mi tez keidyś brakowało ale jednak z tego ASRaka jestem zadowolony i nie płacze że nie mam FSB250 :P poszukaj w innych sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Epox 9NPA+ Ultra to jedna z najlepszych płyt do O/C pod s.939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 no to jestem w kropce....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 epox spoko chyba ze jesteś dzik i że bedziesz chciał kręcić >3GHz :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 mozesz brac opka 144 939 i dfi lanparty nf4 ultra D. bedziesz baardzo zadowolony z tego połączenia. ew epoxa i opka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 o no własnie zamiast tego venice weź opterona technologia serverowa mówi sama za siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 opteron 939 ma tyle samo wspólnego z serwerem co koń z koniakiem. do serwerów sie on nie nadaje ale do grania... przeca Venus = sandiego wiec opteron @2.6 ghz = athlon fx 55 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 hmmm?? a jednak opterony były uzywane jako komponenty serwerowe <_< więc skąd ta nazwa :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 do serwerów były tylko te z s.940. 939 jest wykonany w innym procesie technologicznym, może współpracowac ze zwykłymi pamieciami (nie muszą być ECC). rdzen zastosowany w opteronach 939 ma takie same własciwosci jak ten w athlonach fx 55, 57 oraz athlonach 3700+ i 4000+. wysarczy jedynie podnieść taktowanie i juz mozna się cieszyć świetnym procem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 czyli inaczej AMD sie bawi w ATI :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 dzieki za pomoc. Kupuje epoxa. Do tego proca 3200+ krecocego sie do 2,7 bez zmiany vcore. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...