Skocz do zawartości
Caleb

Nforce 3 + 6800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w najblizszym czasie mam zamiar troche zmodernizować sobie sprzęt, ale bez rewelacji, i na oku mam zasadniczo tylko podstawke 754, myślałem nad 3,0 Venice + płyta na nforsie 3 250 bo nie chciałem zmieniać grafy - i tu pojawia się srol bo jest spooro problemów z tymi płytkami i 6xxx tzn freezy... No mój dylemat zasadniczo dotyczy wyboru platformy pod s754 - VIA czy jednak NIVIDIA ... bo zasadniczo problem freezów jest do rozwiązania i skłonny jestem nawet zaryzykować, ale najpierw postanowiłem sie spytać forumowiczów którzy mają już doświadczenie z tą platformą i geforsiakami 6800, jak to działa, jaka jest wydajność, niezwodność etc. no i czy ewentualnie warto kupić coś na K8T800 Pro ... w testach niby podobnie ale wiadomo jak to jest :) Ahh i nie przewiduje raczej sprzedazy grafy i przesiadki na s939 bla bla bla :) bo to bezcelowe wg mnie. Jeżeli ktoś ma coś ciekawego na ten temat do powiedzenia, a najlepiej posiada taki zestaw (nforce 3 + 6800 lub k8t800 + 6800) to bede wdzięczny bardzo :wink:

Myśle że wiele osób zastanawia się nad takim rozwiązaniem i z pewnością pomogłoby im rozwinięcie tego tematu. Pozdro

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ale są płyty na 939 z agp, chociaż by taka jak moja, albo takie co mają NF3 bez żadnych dopisków, no może dopiskiem być 939. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo ale mnie znokautowałeś :] to jes też do przemyslenia - tylko proc 150 zl i płyta 150 droższa a specjalnej róznicy w wydajności nie uświadcze - wcale to nie znaczy że obędzie sie bez problemów, w koncu to te płytki to też nf3 tyle że ultra. No i dajmy na to 3,0 Venice 939 + DFI nF3 Ultra - prawie 1100 zl :/, a 3,0 Venice 754 + Epox 8KDA3 - 750 zł ....hmmm <_<

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ale Semp i Średnia płyta odpada :) - chciałem coś z wyzszej półki - w zasadzie tylko 3,0 Venice + dobra płyta mnie interesuje, może troche marudze ale co tam :) A "troche" w OC sie pobawie.... No bo nic mi to w zasadzie 939 w porownaiu do 754 nie daje...dual..he...ble...mam juz na nf2 i bezuzyteczne jest - dodam tylko że bede używał jednej kości pamięci (1 GB) więc dwukanałowy kontroler pamieci mi sie średio sprawdzi (939).

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ej, asrock to bardzo dobra płyta, i dobra do kręcenia, masz pełne agp i pci-e więc grafe byś sobie zostawił a potem lekka przesiadka na pci-e. Żeby dorwać dobrze kręcącego sie venica to musisz już szukać używanego, albo napisz do PITera (użytkownik forum), ma nowe selekcjonowane manchestery.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAM Leadteka 6800LE (sprawny 16/6), płyte EPOX 8KDA3I i A64 3000+ (Clawhammer). Wszystko fajnie śmiga ale do czasu....jak odblokowałem 16/6 RivaTunerem podczas gier (NFS:MW) komp wyłącza sie :angry: ... A karta na starym sprzęcie(EPOX 4plai[478]+Celeron 2,8GHz z 400FSB) śmigała aż miło bez żadnych problemów. Wydaje mi się że RivaTuner lub karta graficzna NIE LUBIĄ się z tą płytą (8KDA3I) lub z chipsetem (nf3 250). Teraz myśle jak pozbyć się tej płyty :mur:

W NFS:MW obraz też czasami zamarza ale po chwili działa już "normalnie" w innych grach nie sprawdzałem tego problemu.

Płytę mam od tygodnia i jestem BARDZO NIEZADOWOLONY dlatego nie polecam nikomu 6800+8KDA3I :!::!::!::!::!::!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi