Skocz do zawartości
El Passo

Kilka Lamerskich Pytań O Zasiłce

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio spalił mi się zasilacz w komuterze i postanowiłem wreszcie kupić jakiś porządny, żeby starczył na dłużej i pracował przy tym dostatecznie cicho. Wybór mój padł na firmę Tagan, ponieważ czytałem o niej wiele dobrego. Mam jednak jeszcze kilka, dla wielu na pewno idiotycznych, pytań:

1. Czy model Tagan TG430-U15 Easy-Con byłby kompatybilny z moją obecną płytą, na której pracuje PIII na FCPGA (posiada ona standardowe wejście ATX-owe)?

2. W niedalekiej przyszłości planuje zmienić swój zestaw komputerowy na coś w stylu Pentium D + jakaś mocniejsza grafika. Czy zasilacz 430W zupełnie wystarczy do takiej konfiguracji, czy warto by było kupić mocniejszy np 480W, żeby był bardziej "przyszłościowy", a może 430W to i tak już nawet więcej niż powinno być?

3. Czy 430-tka jest głośniejsza w pracy od 480-tki?

4. Czy model Tagan TG420-U01 Black jest cichszy od wspomnianego wcześniej Tagan TG430-U15 Easy-Con ?

Z góry dzięki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad1. Tagany mają rozłączną wtyczkę 24pin- wystarczy odłączyć te małą wtyczkę zawierającą dodatkowe cztery piny i wtyczka staje się "pełnowartościową" dwudziestką.

ad2. Wystarczy.

ad3. Nie- oczywista jeśli porównać oba modele z tej samej serii.

ad4. Ponoć Tagany z dwoma wentylkami 80x80 są cichsze od tych z jednym 120x120.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi