av8 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) mam sprzet jak w podpisie, niestety kosci twinmosa sa strasznie cienkie, blokuja mi mozloiwosci podkrecania, niby 400 ale przy podkrecaniu i ustaieni dzielnikow przy duzym zegarze proca nie wytrzymuja nawet fabrycznych 400, musze zmnijeszc i wtedy ewnetualeni proc idzie wiecej, czy ktos wie dlaczego? i odrazu w jednym topicu ( po co tworzyc dwa) nosze sie z zamiarem kupna nowego ramu 2x512 tylko jakiego? tu walsnie pojawil sie probelm. naraize bedzie dzialac a na tym samym konfigu ale w niedalekiej przyszlosic chcem zmienic plyte na dfi, dlatego chialbym aby mi ktos poradzil ktore kupic pamieci bo wiem ze pod rozne kosci rozne biosy ponoc do dfi sa ale ja chce kupic kosci ktore beda najlpepiej z nia wspopracowac i nie beda marudzic jak bede wyciskal z nich MHz koszt okolo 600 ale moge rozwazyc zakup do 800 Edytowane 29 Grudnia 2005 przez av8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeo Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Mam nadzieje ze autor wątka się nie obrazi jak i ja poedpne sie pod ten woatek ze swoim pytaniem. Mam: 2*512 Geila Cl2.5 2*1024 geila CL3 Płyta głowna AUSU A8N-SLI Premium z nanjowszym BIOSEM. Jak włoże w płytę wszystkie 4 kosci, przy starcie systemu wywala mi bluescreena "bios w tym systemie nie wpłeni zintegrowany ze serowanimai ACPI" lub w podobnym guscie. Pamięci działają ok gdy są 2*512 lub 2*1024. Jak mam rozmiescic ten kostki by bylo OK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Mam nadzieje ze autor wątka się nie obrazi jak i ja poedpne sie pod ten woatek ze swoim pytaniem. Mam: 2*512 Geila Cl2.5 2*1024 geila CL3 Płyta głowna AUSU A8N-SLI Premium z nanjowszym BIOSEM. Jak włoże w płytę wszystkie 4 kosci, przy starcie systemu wywala mi bluescreena "bios w tym systemie nie wpłeni zintegrowany ze serowanimai ACPI" lub w podobnym guscie. Pamięci działają ok gdy są 2*512 lub 2*1024. Jak mam rozmiescic ten kostki by bylo OK? najprawdopodobniej nie rozmiescisz ich, bo proc sie wysypuje - kontrler. Ustaw im ręcznie 2T w biosie i daj nizsze takty i wieksze napiecie. a co do provlemu autora topicu to pamieci nie sa jakies specjalne, nie potrzebnie twisteryuy kupiłes, lepiej jakbys puszukał speedpremium na aa4t. daj im cl2,5, i poszukaj na jakich one sa kosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
av8 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 o takie to kostki kostki byly plaskie, bez zadnych wytloczen a to co bylo napisane na nich twinmos 0436M TMD7608F8E40D aha P/N: M2GDI08A8ATTHF0811AMW MODEL: M2GDI08A-TT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...