kaktusr Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Witam na początek chce zaznaczyc ze przegladałem watki na temat pamieci i nic nie znalazlem na temat w ktorego kierunku mam pytanie. Na poczatek zamieszcze moze screen zrobiony everesetem ktory pokazuje co nieco o moich kostach sa to : 1.TwinMos 512 DDRPC400 2.TwinMos 256 DDRPC400 3.Elixir 256 DDRPC400 Tutaj zdjecie http://img432.imageshack.us/my.php?image=beztytuu0ga.jpg I czy teraz moze mi ktos z was powiedziec co moge z nich wysicnac? bo z tego co ja widze raczej chyba nie moge ich dac na cl2 bo mnie kosc elixira blokuje :( probuje roznych ustawien ale czesto = reset kompa dodam ze procesor podkrecam mnoznikiem wiec jade na magistrali 166 tutaj podam wam to co moge zmienic w biosie odosnie ramu dodam ze plyta to gigabyte ga-7va na kt400 *-punkt z "#" oznacza auto czyli tak mi ustawia komputer na auto i tak wlasnie mam ustawione ale moge to zmienic mam tez jakas opcje na temat szybkosci ogolnej chyba ramu (normal,fast,ultra) narazie jade na fast #DRAM CAS Latecy - 2.5 # Bank Interlave - 4 bank # Precharge to Active (TRP) - 3T #Tras Non-ddr400/ddr400 - 7T/10T #Active to CMD(Trcd) - 3T DRAM Burst Lenght - 4 DRAM Queue Depth - 2level DRAM Recommand Rate - 2T Command Write Recovery Time - 3T DRAM tWRT - 3T Edytowane 29 Grudnia 2005 przez kaktusr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Witam na początek chce zaznaczyc ze przegladałem watki na temat pamieci i nic nie znalazlem na temat w ktorego kierunku mam pytanie. Na poczatek zamieszcze moze screen zrobiony everesetem ktory pokazuje co nieco o moich kostach sa to : 1.TwinMos 512 DDRPC400 2.TwinMos 256 DDRPC400 3.Elixir 256 DDRPC400 Tutaj zdjecie http://img432.imageshack.us/my.php?image=beztytuu0ga.jpg I czy teraz moze mi ktos z was powiedziec co moge z nich wysicnac? bo z tego co ja widze raczej chyba nie moge ich dac na cl2 bo mnie kosc elixira blokuje :( probuje roznych ustawien ale czesto = reset kompa dodam ze procesor podkrecam mnoznikiem wiec jade na magistrali 166 tutaj podam wam to co moge zmienic w biosie odosnie ramu dodam ze plyta to gigabyte ga-7va na kt400 *-punkt z "#" oznacza auto czyli tak mi ustawia komputer na auto i tak wlasnie mam ustawione ale moge to zmienic mam tez jakas opcje na temat szybkosci ogolnej chyba ramu (normal,fast,ultra) narazie jade na fast #DRAM CAS Latecy - 2.5 # Bank Interlave - 4 bank # Precharge to Active (TRP) - 3T #Tras Non-ddr400/ddr400 - 7T/10T #Active to CMD(Trcd) - 3T DRAM Burst Lenght - 4 DRAM Queue Depth - 2level DRAM Recommand Rate - 2T Command Write Recovery Time - 3T DRAM tWRT - 3T jaka koncowke P/N ma ten Twoj Twinmos 512? jezeli aa4t albo 1a4tto sprzedaj pozostałe dokup druga 512 i bedziesz miał spokoj i wmiare o/c, bo to co masz to do o/c sie nie nadaje. Na cl2 to Ci zadna z tych kosci przy 200 mhz nie pojdzie (no moze ten twonmos 512, ale sprawdz p/n) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 mialem ta plyte co ty masz kiedys. problem jest taki ze na niej nic nie pokrecisz. ja niby zmniejszalem minimalnie timingi ale tak o 1 zwykle a CL nawet nie ruszalem z 2.5. ta plyta sie nie nadaje do podkrecania i tyle. zwisy, zwisy a jak juz udalo mi sie cos podkrecic to zwykle mialem zwisy :mur: masz 3 kosci do tego bardzo rozne i kijowa plyte. moja rada: nie kombinuj bo nie warto. jak zmienisz plyte i pamieci to co innego ale tak to naprawde kicha. poza tym na kt400 przyrosty w benchmarkach mialem ZEROWE bo takie minimalne to w granicach bledu sie miescily wedlug mnie. co innego nforce2. tutaj od razu widzialem wzrost wydajnosci - mowie o porownywalnych timingach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Moj TwinMos 512 ma koncówke P/N CADT a 256 nie wiem bo nie chce mi sie teraz kompa rozkrecac bo od 512 mam opakowanie na ktorym pisze wiec wiem jaka koncowka p/n :) czyli co? [gluteus maximus] jednym slowem nawet jak cos podkrece to mala wydajnosc bedzie heh kurde nie usmiecha mi sie wymieniac plyty na nfroce bo po co inwestowac w 32 bity :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...