kuki88 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 pisze w sprawie monitora LCD FUJITSU SIEMENS SCALEOVIEW C19-8 19cali mianowicie kupiłem go sobie niedawno i nie wiem czy są jakieś sposoby ustawienia monitora (inne niż menu monitora) ponieważ gdy patrze na jakąś białą stronę starasznie mi się męczą oczy (sądze że to nienormalne) plz prosze o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 pisze w sprawie monitora LCD FUJITSU SIEMENS SCALEOVIEW C19-8 19cali mianowicie kupiłem go sobie niedawno i nie wiem czy są jakieś sposoby ustawienia monitora (inne niż menu monitora) ponieważ gdy patrze na jakąś białą stronę starasznie mi się męczą oczy (sądze że to nienormalne) plz prosze o odpowiedź Zmniejsz jasność do minimum jak to nie pomoze to zmniejsz wartosci R.G.B (jesli takie są w menu monitora) albo jasność w sterownikach. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 witam mam podobny problem ,kupiłem Samsung 970P 19 cali Oczy bolą od jasności ale również z innej przyczyny. Oczy nie mogą przystosować się do wielkości ekranu i odległości Po odejsciu od monitora mam problem z ostrościa widzenia. Co z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 witam mam podobny problem ,kupiłem Samsung 970P 19 cali Oczy bolą od jasności ale również z innej przyczyny. Oczy nie mogą przystosować się do wielkości ekranu i odległości Po odejsciu od monitora mam problem z ostrościa widzenia. Co z tym zrobić. Masz wrazliwe oczy tak jak ja, kazde LCD jakie miałem powodowało większe zmęczenie oczu niz stary CRT NEC. Dla pewnosci pozmniejszaj jasnosc i kontrasty (w sterownikach i gdzie tylko się da) zmien odległosc patrzenia na LCD (i zwiększ czcionki). Warunki oswietleniowe w pomieszczeniu tez są wazne, poczytaj: http://www.mva.pl/forum/viewtopic.php?t=1074 Jesli problem jest z zakresem regulacyjnym jasności w samsungu to proponuje kupić filtr na allegro, uzywany za 50-100zł ktory wyraznie zmniejsza jasność i poprawia kolory. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Właściwości -> ustawienia i możesz do woli regulować janość kontrast gamme ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 A podobno LCD dobre na oczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Jak sobie źle ustawisz no to ;). Cała ergonomia :) nie ustawiać kontrastu na 100 bo oczy wypala:|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...