Carl0s Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Ha! I tutaj wkraczam ja :P Tez mnie to zaciekawilo, dlatego www.google.pl Mode [ON] i oto co znalazlem: http://www.fanbus.com/ To jest stronka jakiegos domoroslego psychopaty. Moje wnioski po lekturze w/w stronki: 1: 3/4 userow tłika zle uzywa terminologii. 2: Otoz, fanbus to nie jest to samo co rheobus ani baybus. Fanbus to tylko popularnie zwana "zlodziejka" majaca na celu ulatwienie podpiecia kolejnych wiatrakow w jedno miejsce (ponoc upraszcza to okablowanie w budzie). Natomiast Baybus i rheobus maja cos wspolnego. Ja wymozdzylem, ze baybus to taka prosta wersja, na zaslepse 5.25 masz hebelki, ktorymi wlaczasz i wylaczasz wiatraki. Rheobus to jest taki bardziej rozwiniety potomek baybusa, wzbogacony bowiem jest w mozliwosc regulowania obrotow poszczegolnych wiatrakow. A zeby bylo smieszniej, to nie ma czegos takiego jak rheobus, tylko jest rheostat. :| Co Wy na to? Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Carl0s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 z tym rheostat - rheobus to pewnie sie samo tak potocznie przyjęło no bo skoro jest fanbus i baybus to prościej będzie używać rheobus. po prostu ułatwienie sobie życia, wiele jest takich przypadków różnych niby niepoprawnych słów które powstały żeby było łatwiej i przyjemniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Tu jest dział o moddingu, co mają do tego kable od zasilacza? Chyba że są jedną 1 000 000 częścią roboty, którą chcesz wykonać z tej budy :) PS: troche sięczepiam bo masz napisane x-power, obudowa, przerabianie kompa, ale nie zabawe z kablami i już :D no i właśnie kolegazasiłke zmodował więc o co chodzi ?? Brawo za pomysł i wykonanie oplotu kabelków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Dzięki. Ten mój projekt to raczej Rheobus, oczywiście będzie w obudowie 5,25" lub 3,5" ale każdy wentylatorek będzie oddzielnie regulowany płynnie potencjometrami. Narazie z braku czasu nie zrobiłem nic nowego ale jak tylko coś zmoduje to się odedzwę. Dzięki za wyjaśnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ale przesz to jest głupie :) To ja wprowadze nowe oznaczenie i bede sie jego trzymał.. po prostu FANDRIVER - sterownik wiatraków i wszytko jasne.. te wszystkie rheobusy, rheostaty.. brzmią smiesznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Hehe ok jak wolisz kolego PelzaK. Dla mnie może być i FANDRIVE. Ok pytanko, zamiast tego małego podświetlanego wentylatora na bok obudowy wstawiłbym duży 12 x12 cm wentylator łożyskowany qteca, co wy na to? Cena chyba coś koło 32 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Ehh 12cm może torche wyglad psuć ;) Fandriver - hehe ciekawe ;) PelzaK nie dość że masz głowe do elektroniki to i do wymyślania nazewnictwa :D Uniwersalny jesteś ;) No to trzeba bedzie OBI odwiedzić i tych oplotów szukać.. Lowermann a są czarne :> ?? Pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Czasem ważniejsze jest zaangażowanie w moda niz sam jego wygląd.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Czasem ważniejsze jest zaangażowanie w moda niz sam jego wygląd..... a to ci dopiero... :| a z tymi fanbusami itp to nie ma sensu wprowadzac kolejnej nazwy, bo i tak kazdy wie o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Jedyna dziwna rzecz w tym modzie to wentylator na środku bocznej ścianki :D Reszta to standart ;] Jak dla mnie to okno troche za duże bo te blaszki widać :/ i takie jakieś kwadratowe :P Edytowane 13 Stycznia 2006 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 No to trzeba bedzie OBI odwiedzić i tych oplotów szukać.. Lowermann a są czarne :> ?? PozdrawiamNie niestety czarnych nie widziałem. Witam ponownie, z braku czasu prace będą się posuwać żółwim tempem. Narazie zmatowiłem troszkę plexe, wstawiłem wentyla, planuje z przeźroczystej płytki zrobić taki okrąg na tego wyntyla, i dać jakieś ładne śrubki po bokach obudowy bo narazie jest przyklejona plexa na silicon. Planuje też pomalować wnętrze kompa na kolor chromu jak i czarne wentyle na ten sam kolor, podświetlanie z czerwonych ledów w środku, i będę powoli brał się za przód i kończenie fanbusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 będę powoli brał się za przód No przydałoby się, bo narazie to fatalnie wygląda :sad: (oczywiście jeżeli chodzi o kolory boku i frontu ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Dodaje zdjątko prawie skonczonego fanbusa. Przydałoby się coś jeszcze nakleić w stylu wskazników, zobaczymy. Gdzie umieszczacie obrazki, bo mi się powoli kończy miejsce w załączniku, podajcie jakiąś dobrą stronkę gdzie można umieścić wszystkie grafiki. Pozdrawiam Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Lowermann Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 http://imageshack.us/ Gdzie załatwiłeś takie pokrętła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Dzięki wielkie. Pokrętła załatwiłem w elektronicznym sklepie po 1zł za sztukę. Sa i takie i takie ale to plastiki a nie aluminiowe ale ładnie wyglądają. Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Lowermann Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 fajny fanbus :) przydała by się do niego szata graficzna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...