Skocz do zawartości
yahto

Laptop

Rekomendowane odpowiedzi

chcę kupić laptopa do 9 tys. i mam na oku 2 modele:

Acer Ferrari 4005WLMi

Acer TravelMate 8104WLMi

który z nich bedzie lepszy?? a może jeszcze jakiś inny....??

komp nie będzie głównie do gier, aczkolwiek ich nie wykluczam, chciałbym by się dało pograć np. bf2, czy NVN2 nawet kosztem ciut obniżonej grafiki... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ferrari sobie odpusc bo totalnie nie wart tej ceny (dokladnie 3000zl placisz dokladnie TYLKO I WYLACZNIE za znaczek Ferrari). Jak mozesz wydac DO 9 tys to Acer chyba odpada bo onie nie produkuja zaawansowanych hardcorowych maszynek :-) Tylko jakis dell z allegro z g-f6800 albo jeszcze wyzej

Ja np. osobiscie uwazam ze 9 klockow na lapa to chyba jednak za duzo ale kazdy ma poprzeczke zawieszona inaczej. Wolal bym kompa do grania tak do 7000 tys, i kupic sobie pozadne glosniki z wykopem 2+1 (bardzo dopelniaja odczucia z gry), sluchawki bezprzewodowe, myszke solidna, plecak i inne dodatki ktore dopelniaja laptopa.

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ferrari sobie odpusc bo totalnie nie wart tej ceny (dokladnie 3000zl placisz dokladnie TYLKO I WYLACZNIE za znaczek Ferrari). Jak mozesz wydac DO 9 tys to Acer chyba odpada bo onie nie produkuja zaawansowanych hardcorowych maszynek :-) Tylko jakis dell z allegro z g-f6800 albo jeszcze wyzej

Ja np. osobiscie uwazam ze 9 klockow na lapa to chyba jednak za duzo ale kazdy ma poprzeczke zawieszona inaczej. Wolal bym kompa do grania tak do 7000 tys, i kupic sobie pozadne glosniki z wykopem 2+1 (bardzo dopelniaja odczucia z gry), sluchawki bezprzewodowe, myszke solidna, plecak i inne dodatki ktore dopelniaja laptopa.

Dokłądnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym polecał Acer Aspire 1694 WLMI jest toche lepszy od ferari ma karte radeona X700 256mb i jest tanszy od ferrari bo kosztuje tylko 6000zł

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21491

hmmm... a co dokładnie jest w tym laptopie... bo rozejrzałem sie i każda strona podaje odmienną konfigurację modelu z 256 grafą... :/

chyba macie rację, ferrari sobię odpuszczę...

i jeszcze moglibyście jakiś sklep netowy polecić gdzie bym go dostał?

Edytowane przez yahto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym laptopie jest:

procesor Intel Pentium-M (Centrino) (2.0 GHz, 2MB cache)

częstotliwość 2 000 MHz

pamięć RAM 1 024 MB (2x 512MB)

dysk twardy 100 GB (ATA/100)

typ ekranu TFT

przekątna ekranu LCD 15,4 cale

nominalna rozdzielczość LCD 1280 x 800 piksele

karta graficzna ATI Mobility Radeon X700 (obsługa ATI POWERPLAY™ 5.0)

ilość pamięci video 256 MB (VRAM)

urządzenie wskazujące Touch Pad

typ baterii litowo-jonowa

wbudowane napędy DVD+/-RW DL

karta dźwiękowa AC-97 2.1, system audio kompatybilny z MS-Sound

modem V.92

karta sieciowa Wi-Fi 802.11b/g

typ gniazd PCMCIA 1x PC Card Type II

porty wyjścia/wejścia TV-out

słuchawki

S/P DIF

mikrofon

FiR (Fast IrDA)

3x USB 2.0

1x RJ45

1x VGA 15-pin

1x RJ11

1x FireWire IEEE-1394

dodatkowe złącza czytnik kart flash 4 w 1

zainstalowany system operacyjny Microsoft Windows XP Home

szerokość 364 mm

głębokość 279 mm

wysokość 34 mm (tył 39)

waga 2,95 kg

ja bym wolał tego od ferrari bo faktycznie sie płaci za znaczek a jak amsz juz takie fundusze to nie lepiej troche dołożyć i kupic dell xps z 7800gtx :]

Edytowane przez robinxp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jesteś zdecydowany na ACER'a to polecam model TM 8104wlmi ... jest to zdecydowanie najlepszy model acer'a pod względem częsci w nim montowanych (są z najwyższej półki), ale cena troche odstrasza.. za 9tys. mozesz kupić praktycznie wszystko, wiec lepiej zastanów siepoważnie nad kupnem laptopa firmy acer, jeżli stać Cię na sprzęt z najwyższej pólki np. SONY VAIO (są przepiękne i solidne, sam marzyłem o tym lapku, ale cena za model mnie interesujacy, niestety odbiegała od rzeczywistosci - Ciebie spokojnie stać na każdy), albo TOSHIBA QOUSIMO (też cudo, i bajerki wszystkie ma)... DELL'a bym odradzał, z tego względu że to są poprostu walizy a nie kompy przenośne, lecz to tylko moje zdanie.. tak wiec do rzeczy>> : Stary, zastanów sie nad kupnem sprzętu firmy Acer, bo można mieć za tą kasę niepowtarzalną jakość z solidną i pięknie wykończoną całością..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DELL'a bym odradzał, z tego względu że to są poprostu walizy a nie kompy przenośne, lecz to tylko moje zdanie.. tak wiec do rzeczy>> : Stary, zastanów sie nad kupnem sprzętu firmy Acer, bo można mieć za tą kasę niepowtarzalną jakość z solidną i pięknie wykończoną całością..

A ktora 17 to nie waliza?? Poza tym nie wiem ale to walizek wg mnie to im jeszcze sporo brakuje. Poza tym co jak co ale Acer ma chyba najbardziej monotonne obudowy, wszystko wyglada dokladnie identycznie, nawet oslawiona linia Ferrari. Solidnosc tej firmy uczcze minuta ciszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym co jak co ale Acer ma chyba najbardziej monotonne obudowy, wszystko wyglada dokladnie identycznie, nawet oslawiona linia Ferrari. Solidnosc tej firmy uczcze minuta ciszy...

Zgadzam sie w zupełności.. Zapal świeczke ;)

Ps. BTW Yahto popatrz na ilość postów i przelicz ją na problemy użytkowników Acer'ów.. trochę tego jest..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom, dziś ruszyłem się do sklepu, i nawet 2 z tych 3 na stanie były ;) 8104 i 1694, więc mogłem sobie life je porównać. i powiem szczerze, że wolę jednak dopłacić do 8104... nie wiem, po prostu mi bardziej przypadł do gustu, a jeszcze po przeglądzie zagranicznych stron doszłem do wniosku że bez problemu podoła tym grom w które gram ;) więc chyba właśnie jego kupię... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przliczcie sobie problemy posiadaczy HP i toshiby :mur: Ja na solidnosc Acera nie na narzekam a wybredny jestem

Jesli o mnie chodzi to ani razu nie slyszalem zeby ktos psioczyl na Toshibe czy HP (jednego sam mialem) a Acer (nie wiem moze ja jakiegos pecha mam) to praktycznie jedyna firma o ktorej slysze gdy ktos narzeka na laptopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maSTHa212 przeciez wystarczy spojzec na pierwsza strone tego subforum :huh:

Piszac to opieralem sie tylko i wylacznie na wlasnym doswiadczeniu i przypadkach ktore znam osobiscie w realu. Znam ich sporo i do mnie osobiscie bardziej przemawiaja wlasne odczucia i opinie ktore slyszalem niz to co moge przeczytac dlatego mam wyrobione takie a nie inne zdanie o tej marce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co o tym myślicie:

CH M570A - ATI X800 XT 17''

Procesor: Intel Pentium Mobile 2,0 GHz 2 MB cache (533 FSB)

Pamięć: 2048 MB DDR2

Dysk twardy: 100 GB 2,5''

Napęd: DVD+/-RW

Karta WLAN: Wireless Lan wewnętrzny

System: Windows XP Professional

za 6750 :)

??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi