Skocz do zawartości
Khunu

AKCELERATOR PLAZMY

Rekomendowane odpowiedzi

Skorzystałem sobie z opcji "Szukaj", bo zamówiliśmy z kumplem Tulipana 1200 (tylko do kręcenia ofkoz). Natknąłem się przypadkowo na bajkę o celku na 2,5 GHz i akceleratorze plazmy. Zastanawia mnie, co to jest AKCELERATOR PLAZMY i jak to zrobić, bo urządzonko w sumie ciekawe, a my już z kumplem wszystko przerabiali (działko magnetyczne (niedokończone), drabina Jakoba, lampa plazmowa, cewka tesli w budowie) Nie chcę się rozwodzić nad możliwościami podkręcania za pomocą tego cacka, tylko poznać może jakieś inne zastosowania. Zwłaszcza, że jest tu kilku fizyków, którzy wiedzą co nieco ;)

Zapraszam do dyskusji, jak ktoś mi ładnie wyłoży temat to będę cholernie wdzięczny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.myzlab.qs.pl/ cos niecos tu jest znalazlem jak szukalem informacji gdzie zdobyc KNO3;P

O w mordę, dlaczego wcześniej się tym nie interesowałem. Chyba sobie zbuduję Transformator Tesli - jeszcze zrobię go na wygląd tego z Red Alerta :lol:

Już wiem co będę robił w święta :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.myzlab.qs.pl/ cos niecos tu jest znalazlem jak szukalem informacji gdzie zdobyc KNO3;P

O w mordę, dlaczego wcześniej się tym nie interesowałem. Chyba sobie zbuduję Transformator Tesli - jeszcze zrobię go na wygląd tego z Red Alerta :lol:

Już wiem co będę robił w święta :twisted: :twisted:

cudownie ; )

uwielbiam ta gre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi