860lacov Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Chciałem podłączyć szwagrowi USB z przodu obudowy, ale niestety coś nie poszło. Pierwszy błąd jaki zrobiłem był imponująco głupi po podłączyłem kabelki tam gdzie powinno podłączyć się IRDĘ po czym dla testu podłączyliśmy pod to USB aparat cyfrowy. i jak można się domyślać nie działał. Możecie mi napisać jak trzeba podpiąć kabelki? Dla ułatwienia dodam, że płyta główna to EpoX 8RDA Pro, a co do kabelków i instr z płyty głównej to wstawiam foty. p.s. Niestety aparat po moim wyczynie nie chce przesyłać zdjęć do kompa(na tym samym kablu inny aparat działa). Czy możliwe jest żeby usb przy aparacie spaliło się czy coś takiego ? Prosze o odpowiedź na obydwa pytania. Jesto to o tyle istotne, że prawdobodobnie zepsułem nie swój sprzęt Prosze o szybką odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) wiem z własnego doświadczenia, że źle podpięte usb, może spowodować spięcie i przepalić kabelki obudowy. Czym to skutkuje chyba nie muszę pisać. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez extremek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 vcc - +5v data0- - D- data0+ - D+ gnd - ground vcc - +5v data1- - D- data1+ - D+ gnd - ground Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 złe podlączenie może spowodować np uwalnie urządzenie pod usb oczywiście (mysz, pendrive) albo to że nie bedzie działać, a z tym ze się kabelki na plycie przepalają to nie słyszałem, no ale wiesz co masz manual i jeszcze nie wiesz jak podoczepiać ten kablunek :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 W swojej obudowie podłączyłem i wszystko śmiga. U szwagra kable prawie się stopiły. Co najgorsze to to, ze usb przy nowej cyfrówce przestało działać. Co do odpowiedzi sjg dzięki, ale właśnie tak podłączyłem(chyba żebym się pomylił, ale nie sądze) W każdym razie dzięki za odpowiedzi. Mam nadzieję, że problem jakoś się rozwiąże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...