Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

copersmith jakies 2 stopnie w dol, b.dobra pasta z 3 stopnie w dól i juz jest 5 stopni :idea: 

do tego jeszcze jakies wentyle systemowe i kolejne 5 w dol

Nyny, co do coppershima (bo zapewne jego miales na mysli) to on najczesciej wcale nie obniza temp.

Nawet na stronce ThermalTake, pisza ze sluzy on tylko do ochrony przed ukruszeniem jadra.

Pasta, owszem obniza, AS II lub III jest zarombista (mam AS II) o AS III tylko czytalem

Jak bede zakladal WC to qpie AS III

Z wentylami masz racje tez, tylko trzeba zalozyc tak, zeby byl ciag "kominowy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale AMD pracująw wyzszych temperaturach ja mam nie kreconego 1800XP

B3wolf, ja tez mam (teraz)niekreconego AXP 1800+

temp to 41*C na Volcanie7 (bez plusa)

temp w obudowie to 32*C

pod procem mam AS II

spod cooler szlifnelem, to chyba dosc dobra temp na AirCool nie ?

I taka mniej wiecej powinienes miec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA MAM PROPOZYCJĘ:

Mozeby wlasnie tutaj zadawac wszelkie pytania dotyczące AMD ? AMD tEMPLE - swiatynia AMD bo w koncu AMD RULEZ

to chyba nie jest dobry pomysl:D przynajmniej ja tak uwazam:D

bo jak ktgos np. zada kilka pytan to nie bedzie wiadmomo na co odpowiadac i wszystko sie pomiesza:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE! AMD RULEZ?! No co wy chlopcy ??? Przeca to jest stronka o tweakowaniu, a AMD chwilowo (Thoroughbread) na pewno nie ma takiego potencjalu do podkrecania jak Intel. Jak ktos mi znajdzie XP 1.6GHz (XP 1900+), chodzacego na 2.4GHz (XP 3100+) na coolerze powietrznym to bede pod wrazeniem. Zwracam uwage ze mowie tu o wyzszosci Intelowskiego tweaka zegarowego, a nie wydajnosciowego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE! AMD RULEZ?! No co wy chlopcy ??? Przeca to jest stronka o tweakowaniu, a AMD chwilowo (Thoroughbread) na pewno nie ma takiego potencjalu do podkrecania jak Intel. Jak ktos mi znajdzie XP 1.6GHz (XP 1900+), chodzacego na 2.4GHz (XP 3100+) na coolerze powietrznym to bede pod wrazeniem. Zwracam uwage ze mowie tu o wyzszosci Intelowskiego tweaka zegarowego, a nie wydajnosciowego!

tuylko ze amd nie musi miec zegara 3.2 ghz zeby pobic intela jemu wysraczy 2ghz i juz jest wydajniejszy

zapamietaj chlopcze moja rade

SZYBKOSC NIE ZNACZY WYDAJNOSC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nyny popieram. Intel potrafi zadziwiac predkoscią nie wydajnoscią i to stwia AMD na piedestale, Intel ma wiecej kontaktow i zawarl kontrakty np z discreet itp. dlatego tez renderingi czasem chodzą szybciej a pozatym rambus jest zrobiony pod p4, ale jezeli juz porównujecie ludzie wydajnosci to zobaczcie co apple g4 robi z intelem g4 ma zegar 733 a intel p4 1.6 ghz i intelkuleje a g4 osiąga 133% normy no i co kopara opadła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pozatym proponuje test: wsadzcie pentium IV powiedzmy 1.5 ghz i amd athlon 1800 ( predkosc zegara jest ta sama) i odpalcie program Alias|Weavefront Maya no i ? czemu intel zostaje w tyle no ale dobra to tylko porownanie tych samych zegarów teraz uwaga Pentium IV 1.9 ojej znowu został w tyle... Sorry ale AMD chyba wypada lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD ... no trafiłem w odpowiednie miejsce intel w tyle no jasne

i jeszcze ta cena buuuu no przyznam się że byłem kiedyś zwolennikiem intel ale oni idą teraz w drugą stronę tzn do tyłu...

A optymalna tmp dla xp wynosi 90*C i jak masz np 60 po podkręceniu o 17% to jest luzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy dodanie Thermaltake COPPER SHIM XP bardzo zmieni temperature to samo pytanie jezeli chodzi o paste termoprzewodzącą? Bo terazprzy max obciazeniu osiągam 52 stopnie procka.

Można zainwestować w coperr szhima to tylko 17 zł ajeśli pastę

to polecam arctic silver 2 albo 3 ok 30-35 zł a jak na xp 1800 52*C przy max to norma ale mogło by być mniej ...

I kto powiedział że coperr shim jest miedziany to jest kawałek blahy

no ale 1.5*C zejdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze ta cena buuuu no przyznam się że byłem kiedyś zwolennikiem intel ale oni idą teraz w drugą stronę tzn do tyłu...

A optymalna tmp dla xp wynosi 90*C i jak masz np 60 po podkręceniu o 17% to jest luzik

Bill , chyba cos Ci sie po@#%& !?

OPTYMALNA dla XP to 90*C ???

Facet, zdrowia Ci zycze (jeszcze wiecej Twojemu procowi) z takimi temp.

Ile Ci niby pochodzi ten proc ???

buahahahaaaaaaaaaa optymalna 90*C i moze jeszcze napiecie optymalne 3,5Vcore ??? co ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega pomylił znaczenie słowa optymalna z maksymalna. Bo przy 90*C to jeszcze moze bedzie chodził ten XP bo one lubią ciepełko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...