hot_sauce23 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Witam jestem nowy na forum. Kupiłem niedawno komputer. Parametry: PentiumIV 3gHz, radeon x800GT 256mb,dysk SAMSUNG 160GB, płyta główna intela, 1GB ramu,zasilacz 350W. Ogólnie super maszynka <skromność>, ale jest pewien zonk... Po prostu chciałem sie zapytaac czy przy takich parametrach może być tak,że włącze muzyke w winampie i film i mi się muzyka zacina. Albo włącze muzyke i grę (niewymagającą ) i też mi sie zacina i muza i gra. Dla przykładu jednak w Need for speed most wanted wszystko chodzi pięknie. Dosyć często sie wieszał ogólnie komp. Oddałem go do serwisu w wawie i poprawili tylko chłodzenie kompa,podłączając coś tam... Z dyskiem jest wszystko ok. Temperatury są dobre... Więc czym może być spowodowane to wieszanie sie/zacinanie? Pojawiły sie głosy,że to może zasilacz.Sam nie wiem dlatego prosze o opinie. Dzięki z góry. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 przy takich parametrach nie ma bata żeby się cokolwiek cięło (mowa o filmach, muzie). zainstalowane sa wszystkie sterowniki, przedewszystkim od płyty gł ? jeśli masz zasilacz 350W ale firmowy, to powinien wystarczyć, ale jeśli jakiś codegen/megabajt, to moze to być przyczyna, ale nie musi, sprawdź jaki masz dokładnie zasilacz. przeskanuj kompa antyvirem, adaware, żeby wykluczyć syfy. ściągnij sprogram everest i sprawdź prędkośc odczytu z pamieci, ściągnij HDtach i sprawdź transfer między dyskami. przyczyn może być wiele... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remike Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Sprawdź jakiej firmy masz zasilacz i napisz. Jeśli masz codegen lub megabajt(tak jak kolega na górze napisał) to powinieneś się zastanowić nad wymianą :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_sauce23 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 No więc komp jest przeskanowany przez antywira,adaware,regcleaner itd. Syfy odpadają. On sie kurcze równo zacina nawet przy rozpakowaniu małego pliku... Wrzucam 2 screeny może sie czegoś dopatrzycie. Zasilacza nie moge sprawdzić bo mam plombe na obudowie. Coś jest chyba nie tak z dyskiem,co widać na screenie. Przecież nie może być tak że mi sie coś zacina na tym sprzecie,albo że sie tak dzieje przeważnie... A i nie mogłe tego znaleźć w everest "rędkośc odczytu z pamieci". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 przy takiej maszynie feel 350W styka spokojnie, oczywiscie bez OC, co jest oczywiscie niemozliwe n amobo intela ;] ja obstawiam brak Intel INF albo napedy z wylaczonym DMA, co potwierdza zrzut ekranu z hd tach. poza tym widze w cholere progsow w trayu. ewentualnie problemem moze byc: motherboard: [trial vrsion] :lol: ewentualnie problemem moze byc: motherboard: [trial vrsion] :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_sauce23 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A tak jaśniej? :D Co powinienem zrobić? Zasilacz dobry,a dysk? " brak Intel INF" <- co to znaczy? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 sterowniki do plyty glownej tlumaczac lopatologicznie. musisz miec to na plycie CD ktora dostales z plyta glowna. powylaczaj tez niepotrzebne programy z traya ( tray => obszar przy zegarku). jak zainstalujesz te stery to dysk przyspieszy ok. 20 krotnie i nie bedzie zaciec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...