Skocz do zawartości
Frezer

Jaka Pamięć Do O/c ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar kupić pamięć 2x512 tylko zastanawiam się jaka firma jest lepsza do o/c, ponieważ mam zamiar podkręcić procka do 2.3ghz a te mnie blokują :mur:

zastanawiam się nad:

PDP Patriot 1GB DDR 400MHz Dual CL 2.5 (2 x 512MB) z radiatorami

Corsair VS DDR 2x512MB 400MHz CL 2.5

Kingston DDR 2x 512MB PC-400 CL3

HYNIX -D43 2X512 MB / 400 CL3

GEIL 1024 MB / 400 2.5-6-3-3DC (Dual 2x 512)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwólcie że sie dołącze,

ja też musze zakupic pamiatki tylko zę 1x 512 MB coś do 170 zl żeby sie jeszcze względnie kręciło i żeby była FV (najlepiej nowe), jakis link z allegro ??

Myslałem nad Twinmosami lub Patriotami !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mógły mi ktoś doradzić co kupić? Chcę się pobawić w OC, ale dopiero zaczynam i nie muszą to być jakieś "mercedesy" :D Prosze o rade ;]

Ja bym ci radził zmienić procka :wink: ponieważ miałem kiedyś celerona 1.7 i zmieniłem go na p4 1.6A@2.0 i odczułem sporego kopa w grach B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, w moim przypadku ten OC to bedzie tylko schodzenie z taimingami bo w zadnej z konfiguracji nie mam mozliwosci wyciagniecia ogromnej magistrali...

Config #1: Barton 2.5 (166*11) + Epox 8RDA3IPro + 2x256 TwonMos CL2.5 (nForce2-Ultra)

Config #2: Pentium4 (133@166) + Asus P4S8X Gold (SIS648)

Dlatego pisze ze 2 konfiguracje bo niebawem zmieniam Bartona na A64 na AM2 wiec i kupie DDR2 ale mam okazje pozbyc sie starych twinmosow i kupic nowy ram, ktory strasznie jest mi teraz potrzebny do pewnych obliczen. Jak zmienie kompa to te ramki powedruja do serwera (config #2) i tam zastapia ECC. Jak wiadomo ten SIS nie pracuje w dualu, a proca tez nie bede krecil bardziej bo juz mu starczy wiec chcialbym zejsc do CL2

Proponowane ramy z dolnej pulki cenowej:

1. Corsair VS DDR 2x 512MB 400MHz CL 2.5 VS1GBKIT400 (cena ok 340zl w komputronik.pl)

2. TwinMos DDR 2x 512MB Dual PC-400 CL 2.5 (cena ok 370zl w komputronik.pl)

3. GoodRAM DDR 2x 512MB PC-400 CL2.5 dual (cena ok 310zl w komputronik.pl)

4. KINGSTON DDR 1GB (2x512MB) PC400 CL2.5 (cena ok 340zl w 4seep.pl)

Kolejnosc nie jest przypadkowa, ale bardziej bazowalem na marce niz mozliwosciach, a o ocene mozliwosci to Was prosze ;-))

Pozostaje jeszcze allegro i tam Kingmaxy itp, wogole to jestem z Wrocławia i mam problem z odpowiednia oferta w sklepach, moze ktos z Was zna dobre miejsce, z dobra stronka aby sobie ceny zobaczyc.

Pozdro wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi