Skocz do zawartości
tomtom

Cd/dvd Rom Nie Odpala Płyt Cd Tylko Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam problem z napędem a raczej z oprogramowaniem do niego (jak mi się wydaje). Nagle nie mogę odczytać, żadnej płyty cd. Natomiast gra mojego syna, kupiona na Gwiazdkę odpala się normalnie.

Wiecie, co mam zrobić?

Ja myślę, że to ta gra coś poprzestawiała. Poradźcie coś ludzkim językiem l!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy gra byla na DVD? Czy inne plyty DVD dzialaja? Czy dzialaja tloczone plyty CD (szczegolnie CD Audio)?

Jesli dzialaja tylko DVD, a nie CD, to niestety najprawdopodobniej czeka pana wymiana napedu - padl laser (problem dobrze znany uzytkownikom konsoli Playstation 2).

Jesli czytnik jest nadal na gwarancji, to polecam oddanie go do serwisu - jest to uszkodzenie kwalifikujace go do wymiany na nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy gra byla na DVD? Czy inne plyty DVD dzialaja? Czy dzialaja tloczone plyty CD (szczegolnie CD Audio)?

Jesli dzialaja tylko DVD, a nie CD, to niestety najprawdopodobniej czeka pana wymiana napedu - padl laser (problem dobrze znany uzytkownikom konsoli Playstation 2).

Jesli czytnik jest nadal na gwarancji, to polecam oddanie go do serwisu - jest to uszkodzenie kwalifikujace go do wymiany na nowy.

Niestety, cd audio (czyli płyty z muzyką) też nie działa.

Działa tylko dvd każdego rodzaju - czyli fimy też.

Tak gra była na dvd zainstalowała się do niej też apilkacja deamon tools.

Czy to może być tak, że coś ta aplikacja poprzestawiała? Przejrzałem fora z poradami informatyków i tam takie rzeczy występowały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi