DoThAn Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) witam sprawa przedstawia sie tak: mianowicie z racji tego że mam dużo urządzeń usb min. pendriwe,odtwarzacz mp3 ,modem firewire, klucz do programu ws cad , myszka, aparat foto i wiele innych więc potrzebuje troszke wyjsc na usb bardzo by mi zalezało ażeby były one z przodu mam już dośc gimnastyki za biurkiem a dwa kabelki (przedluzki) na przod kompa brzydko wygląda. Z przodu komputerka ,obudowy mam wyjście na 2 usb akorat przydałyby sie :) ale niewiem jak je wpiąc do płyty głównej mogł bym metodą prób i błędów ale niechcę czegoś spaliś tam jest 5 V :D z tych portów usb od obudowy idą dwa kabelki jeden jest od jednego usb a drugi kabelek od drugiego gniazda są na nich oznaczenia 1) +5V 2) +5V 1) GROUND 2) GROUND 1) +D 2) +D 1) -D 2) -D wiadomo te oznaczenia 1) i 2) to są poszczególne wiązki z kablami natomiast na płycie głównej mam takie oznaczenia i jest 9 pinów O O O O O O O O O USB_PWR USB_PWR P-5 P-4 P+5 P+4 GND GND DUMMY no i moje pytanie jak mam podlączyć te kabelki aby USB działało i oczywiście było 2.0 zapomnialem dodać żeby nie wyjść na komplentną lame że pewnie +5V to będzie USB_PWR a GND to będzie ground no ale co z tymi P-5 P+5 P-4 P+4 MOŻE 1) +D TO JEST P+4 1) -D TO JEST P-4 2) +D TO JEST P+5 2) -D TO JEST P-5 czekam na odpowiedzi pozdrawiam dziękuje Edytowane 30 Grudnia 2005 przez DoThAn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 MOŻE 1) +D TO JEST P+4 1) -D TO JEST P-4 2) +D TO JEST P+5 2) -D TO JEST P-5 Dokladnie tak jest jak napisales i mozesz smialo tak podpinac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Dokladnie tak jest jak napisales i mozesz smialo tak podpinac Mi0deK' faktycznie działa ! ! ! ale wypas ja tak myślałem że jak podłącza sie dobrze PWR i GND to juz nic zlego niepowinno się stać (spalić) a 4 oznaczały jedno USB a 5 oznaczały drugie gniazdko USB dziękuje i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...